Lotto Soudal met Thijssen en De Buyst in GP Monseré
Thijssen in de Ster van Bessèges - foto: Cor Vos
vrijdag 5 maart 2021 om 14:43

Lotto Soudal met Thijssen en De Buyst in GP Monseré

Lotto Soudal heeft bekendgemaakt welke zeven renners van start gaan in de GP Monseré. Het heeft met Gerben Thijssen en Jasper De Buyst twee interessante troeven aan het vertrek. Steff Cras maakt zijn eerste koerskilometers sinds zijn opgave in de Tour de France.

Thijssen ontpopte zich tot een van de najaarsrevelaties van 2020. In de Gooikse Pijl kwam hij als tweede over de streep en ook in zijn eerste grote ronde, de Vuelta a España, was hij dicht bij een overwinning. De Buyst is ook niet traag, maar focuste zich de laatste jaren vooral op de lead-out van Caleb Ewan en zet ook in het klassieke werk stapje bij stapje vooruit.

Cras viert in de GP Monseré zijn rentree, nadat hij de Tour de France met een gebroken rugwervel voortijdig moest verlaten. Vervolgens probeerde hij zich nog op tijd klaar te stomen voor de Vuelta a España, maar uiteindelijk koos hij ervoor om eerst 100% te herstellen, voor hij zou terugkeren in het peloton.

De vroege twintigers Sébastien Grignard, Sylvain Moniquet, in 2020 knap zevende in de Ronde de l’Isard, Harry Sweeny, vorig jaar winnaar van de Ronde van Lombardije voor beloften, en Xandres Vervloesem maken de selectie compleet. De GP Monseré, onderdeel van de Bingoal Cycling Cup, staat voor zondag op de agenda.

Selectie Lotto Soudal voor de flag-be GP Monseré 2021
flag-be Steff Cras (25)
flag-be Jasper De Buyst (27)
flag-be Sébastien Grignard (21)
flag-be Sylvain Moniquet (23)
flag-au Harry Sweeny (22)
flag-be Gerben Thijssen (22)
flag-be Xandres Vervloesem (20)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.