Tour 2019: Lotto Soudal met zes Belgen

Door , dinsdag 25 juni 2019 om 10:15
Tour 2019: Lotto Soudal met zes Belgen

©Cor Vos

Lotto Soudal heeft zijn selectie voor de Tour de France nog niet officieel vrijgegeven, maar navraag leerde WielerFlits dat het zijn achttal wel al op papier heeft. Daarbij zes Belgen.


In het persbericht in de aanloop van de ZLM gaf Lotto Soudal al aan dat Caleb Ewan in de Toursprints zal kunnen rekenen op de steun van Jasper De Buyst en de Duitser Roger Kluge. Ook Jens Keukeleire, gisteren aan de slag in de Elfstedenronde, is zeker van zijn plekje in het achttal. De 30-jarige West-Vlaming kan in de sprinttrein ingepast worden, maar is eventueel ook in staat om zelf een resultaat te rijden.

Uiteraard zijn ook Thomas De Gendt, Tiesj Benoot en Tim Wellens zekerheden. De Gendt rijdt dit jaar de drie grote rondes en is de grootste vrijbuiter binnen de ploeg. Het laatste plekje wordt ingevuld door ancien Maxime Monfort, die de voorbije week – weliswaar in de schaduw van Benoot – een zeer degelijke Ronde van Zwitserland afwerkte. Voor Monfort wordt het trouwens al zijn zevende Tour.

Er niet bij, binnen twaalf dagen in Brussel: onder meer Jelle Wallays. Die kende een pechvol voorjaar, trok toch mee op hoogtestage met Benoot, Keukeleire en Monfort, maar werd finaal niet weerhouden in het achttal.

Update 25-6: Via social media hebben alle acht genoemde namen bevestigd dat ze deel uitmaken van de de Tourselectie van Lotto Soudal. Alle renners plaatsten een filmpje waarin ze hun deelname aankondigen.

Selectie Lotto Soudal voor de Tour de France (6-28 juli)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Thomas De Gendt
flag-au Caleb Ewan
flag-be Jens Keukeleire
flag-de Roger Kluge
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair