Lotto Soudal mikt met Benoot en Wellens op zege in Omloop
foto: Cor Vos
vrijdag 1 maart 2019 om 10:08

Lotto Soudal mikt met Benoot en Wellens op zege in Omloop

Lotto Soudal hoopt dit jaar op een beter openingsweekend. De Belgische ploeg wist vorig jaar geen potten te breken in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel Kuurne. Met Tiesj Benoot en Tim Wellens rekent het team op twee kopmannen. “We kunnen voor de zege gaan in de Omloop”, is die eerste vol vertrouwen.

Benoot en Wellens hebben op hun eigen manier toegewerkt naar het openingsweekend. Wellens reed de voorbije weken met succes in Spanje. Zo won de 27-jarige renner de Trofeo de Tramuntana én twee etappes in de Ruta del Sol. “Ik had in die laatste wedstrijd hele goede benen”, zo laat Wellens weten in een perscommuniqué.

Wellens: “Ga zo lang mogelijk wachten”
“Het vertrouwen richting de klassiekers is daarom groot. In tegenstelling tot vorig jaar, wil ik me nu meer sparen tot de echte finale. Ik zal proberen om zo lang mogelijk te wachten. Ik las dat we in de finale te maken krijgen met rugwind. Misschien zal het een open koers opleveren.”

Tiesj Benoot heeft zich de voorbije weken voorbereid op de klassiekers – foto: Cor Vos

Benoot verbleef de voorbije weken ook in Spanje, maar niet om te koersen. De 24-jarige coureur bereidde zich via een trainingsstage voor op de klassiekers. “Ik voel me erg goed, en kijk dan ook uit naar de eerste Belgische koersen.” Benoot staat net als zijn ploeggenoot stil bij de rugwind in de finale. “Dat zal in het voordeel zijn van aanvallers.”

“Ik verwacht veel van Michael Matthews”
“We hebben in de breedte een hele sterke ploeg. We kunnen dan ook voor de overwinning gaan in de Omloop. Er zijn echter veel kandidaten voor de winst”, aldus Benoot. Wellens pikt er twee uit. “Ik beschouw Greg Van Avermaet als de favoriet voor zaterdag. Maar ik tip ook Michael Matthews. De Omloop is pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar hij zal zeker in vorm zijn.”

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Frederik Frison
flag-be Jens Keukeleire
flag-be Nikolas Maes
flag-nl Brian van Goethem
flag-be Tim Wellens

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Stan Dewulf
flag-be Nikolas Maes
flag-be Rémy Mertz
flag-be Lawrence Naesen
flag-nl Brian van Goethem

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.