Lotto Soudal mikt op Rafael Valls in Tour Down Under
Rafael Valls - foto: Sirotti
Nick Doup dinsdag 20 december 2016 om 08:33

Lotto Soudal mikt op Rafael Valls in Tour Down Under

Lotto Soudal heeft de selectie voor de Tour Down Under op papier. De Belgische WorldTour-formatie zet in op een goed eindklassement van de Spanjaard Rafael Valls, die vorig seizoen achtste werd.

“Top tien in de Tour Down Under is opnieuw een doel. Sean De Bie, Thomas De Gendt en Adam Hansen zullen hun ritten uitkiezen om in het offensief te gaan”, aldus teammanager Marc Sergeant. De Brit James Callum Shaw zal zijn debuut maken. De Tour Down Under wordt verreden van 17 tot en met 22 januari, daarna rijdt het zevental op 29 januari ook nog de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor de Tour Down Under 2017
flag-be Sander Armée
flag-dk Lars Bak
flag-be Sean De Bie
flag-be Thomas De Gendt
flag-au Adam Hansen
flag-gb James Callum Shaw
flag-es Rafael Valls

Eerder al maakte ook Katusha-Alpecin bekend met welke zeven renners ze naar Australië afreizen. Onder hen onze landgenoot Maurits Lammertink.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor de Tour Down Under 2017
flag-pt Tiago Machado
flag-es Angel Vicioso
flag-pt José Gonçalves
flag-nl Maurits Lammertink
flag-be Baptiste Planckaert
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-co Jhonatan Restrepo

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 december 2016 09:34
Zowel de TDU als de Cadel Race zijn world tour dacht ik? Dan kan de strijd om de eerste world-tour punten losbarsten. Ik vrees een beetje met dit team voor Lotto Soudal. Met het systeem van puntentelling (enkel de 5 beste per ploeg opgeteld) denk ik ook dat van dit 7-tal hier niemand op het einde van het seizoen bijhoort. Dus een pakweg 8e plaats voor Valls zal in de eindafrekening geen verschil maken. Toch echt een vreemd systeem. Wat voor een parcours is die Cadel-race trouwens? Iets voor klassiekerrenners of niet?
20 december 2016 10:00
Voor al direct een hoop WT-punten te scoren is dit toch niet het beste team. Zowel de Great Ocean Race als de TDU zijn typisch voor klimmende sprinters/sprintende klimmers en daar hebben ze bij LS er genoeg van: Gallopin, Wellens, Benoot, Roelandts, Vanendert. Zeker Benoot had het hier goed kunnen doen.
@Vinjakke, de Great Ocean Road is zo'n typisch Australisch parcour: kleine klimmetjes en eindigend voor mannen die kunnen sprinten. Zowat de Australische Brabantse Pijl.
20 december 2016 10:53
Hoop toch dat Valls eens een jaartje van pech gespaard blijft en eindelijk nog eens kan tonen waar zijn grenzen echt liggen, want dat heeft hij toch echt nog niet vaak kunnen doen.
Verder gewoon leuk dat de selecties voor de eerste koersen beginnen binnenkomen, doet het allemaal al wat dichterbij lijken!
20 december 2016 15:06
@Vinyakke

Type Meersman koers, die Cadel race. Hij won namelijk ook de eerste editie in 2015!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.