Lotto Soudal-renster Mieke Docx wil zich tonen in de klimklassiekers
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
woensdag 13 april 2022 om 07:00

Lotto Soudal-renster Mieke Docx wil zich tonen in de klimklassiekers

Interview De klimklassiekers komen eraan, en dat is voor Mieke Docx (25) een kans om zich te tonen. Dat vertelt ze in Virtueel Geel Podcast. “Ik ben de oudste in de Lotto Soudal Ladies-ploeg, in de grote koersen kijken ze dan ook naar mij.”

In tegenstelling tot de mannelijke renners van het WorldTeam, zijn de Lotto Soudal Ladies geen full time prof. Zo werkt Docx halftijds als communicatiemedewerker bij Flanders Classics, en dat levert juist in deze klassiekerperiode al eens drukke momenten op. “Sinds de Omloop is het constant puzzelen. Soms kan je drie of vier weken niet naar de supermarkt, omdat het zó druk is. Dan is het vroeg opstaan, al een paar uur werken, om dan rond 9.30 uur te gaan trainen. Daarna kom je thuis, kan je nog net douchen, voor je meteen weer voor de laptop gaat zitten.”

“Maar toch rijd ik mijn beste voorjaar tot nu toe”, lacht Docx. “Ik zie dat werk ook niet als een nadeel. Het maakt me mentaal juist sterker dat ik me niet alleen op mijn koers moet focussen, maar na een slechte dag ook met iets anders bezig kan zijn. Of omgekeerd, ik ben heel de week zo druk in de weer met Flanders Classics, dat ik pas vrij kort voor de koers besef: ‘oei, is het dan de Ronde van Vlaanderen al?’ Zo kan je er ook niet over stressen.”

Meest ervaren renster
Deze week komen eindelijk de koersen eraan waar Docx, de vierde van het Belgisch kampioenschap op de weg in 2019, zich wil tonen. “Tot en met de Scheldeprijs ben ik hard blijven trainen tussen de koersen door, met als doel top te zijn vanaf de Brabantse Pijl. Ik ben benieuwd hoe ik die klimmetjes in koers ga verteren. Daarna zijn de échte doelen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb er heel hard aan gewerkt om bergop met de beteren mee te kunnen.”

Is Docx dan ook de nieuwe leading lady van Lotto Soudal, nu Kopecky er toch al een jaar of twee is vertrokken? “De Ladies-ploeg heeft de boeg helemaal omgegooid. Het doel is om jonge meisjes op te leiden en hen rustig te laten groeien, zodat ze een paar jaar later naar de WorldTour kunnen gaan. Ik ben als 25-jarige de oudste binnen de ploeg, dus is het aan mij om hen mee te begeleiden. En ja, in de grote koersen kijken ze dan ook naar mij om een resultaat te rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.