Lotto Soudal schorst De Weert per direct: “Ik zal wellicht opstappen”

woensdag 28 augustus 2019 om 13:15
Lotto Soudal schorst De Weert per direct: “Ik zal wellicht opstappen”

Kevin De Weert (rechts) - foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft manager Kevin De Weert per direct geschorst. Het management van de Belgische wielerploeg is tot die beslissing gekomen na een ‘incident’ voor de Vuelta a España en een eerdere waarschuwing. Meer laat de ploeg niet kwijt.

De Weert was als ploegleider actief in de Vuelta, maar verscheen dinsdag niet meer aan het vertrek. “Het management heeft beslist hem met onmiddellijke ingang voorlopig te schorsen voor de rest van de duur van de wedstrijd”, aldus Lotto Soudal.

Na de Vuelta a España zullen algemeen manager John Lelangue en Kevin De Weert een gesprek hebben, waarna meer bekend wordt over de toekomst. Marc Wauters en Mario Aerts maken de Ronde van Spanje af als ploegleiders van dienst.

Eerste seizoen bij de ploeg
De Weert is bezig aan zijn eerste seizoen als ‘Performance Manager’ in dienst van Lotto Soudal. Het nieuws van zijn overstap werd bekend tijdens het WK wielrennen in Innsbruck, toen de oud-wielrenner nog een rol had als bondscoach van België. Hij begon op 1 december 2018 aan zijn nieuwe job en had eerder dit seizoen een belangrijke rol bij het gereden werelduurrecord van Victor Campenaerts.


Update 13.15 uur

Kevin De Weert heeft voor het eerst gereageerd na zijn schorsing. De ex-renner steekt de hand in eigen boezem. “Het was dom van mij”, zo citeert Sporza. “Dit is vooral het gevolg van een maandenlange frustratie omdat ik mij niet welkom voelde binnen het team.” De kans is volgens De Weert aanwezig dat hij zal opstappen bij Lotto Soudal.

“In zo’n werkomgeving heeft het geen zin om voort te doen. Ik heb de voorbije jaren bewezen dat ik goed werk lever als ploegleider en heb daarom vertrouwen in mezelf. Ik wil dit conflict/voorval niet in de pers uitvechten”, zo besluit De Weert, die volgende week woensdag een afspraak heeft met de teamleiding.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dieter Desmet 27 augustus 2019 om 23:30

De Weert werd reeds vernoemd in de cocaïnezaak van Tom Boonen (Humo). Benieuwd of hij nog steeds problemen heeft in die richting.

ducman 28 augustus 2019 om 06:35

‘Performance’ manager….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair