Lotto Soudal trekt met Gilbert naar Ronde van Wallonië
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 juni 2020 om 10:02

Lotto Soudal trekt met Gilbert naar Ronde van Wallonië

Lotto Soudal rekent in de VOO-Ronde van Wallonië (16-19 augustus) op kopmannen Philippe Gilbert, John Degenkolb en Caleb Ewan. Dat meldt koersdirecteur Christophe Brandt.

Brandt zal midden augustus ook nog kunnen rekenen op de aanwezigheid van Sam Bennett. De Ierse sprinter van Deceuninck-Quick-Step is van plan om naar Wallonië af te zakken voor de vierdaagse rittenkoers. Klassiekerspecialisten Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zullen binnenkort ook nog worden aangekondigd.

Brandt ziet in de VOO-Ronde van Wallonië een goede voorbereidingswedstrijd op de Tour de France, die eind augustus op de kalender staat. “Er zijn met de Tour de l’Ain en het Criterium du Dauphiné genoeg wedstrijden voor de pure klimmers, maar er is niet veel voor de niet-klimmers”, zo liet hij eerder weten.

“Deze renners kunnen zich waarschijnlijk beter voorbereiden op de Waalse wegen. Daarom hoop ik ook op nog wat sprinters en aanvallers”, zo sluit hij af.” Brandt – die jarenlang uitkwam voor de Lotto-ploeg – hoopt stiekem ook nog op Remco Evenepoel. “Hij zou zich in onze wedstrijd goed kunnen voorbereiden op het EK de week erna.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.