Lotto Soudal twee jaar langer door met Frederik Frison

dinsdag 27 augustus 2019 om 10:28
Lotto Soudal twee jaar langer door met Frederik Frison

foto: Cor Vos

Frederik Frison zal ook de komende twee seizoenen de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. De 27-jarige Belg blijft tot minstens eind 2021 bij het team waar hij in 2016 prof werd nadat hij de overstap maakte vanuit de beloftenploeg.

Voor Frison was het een eenvoudig besluit om bij te tekenen: “Ik voel me goed bij de ploeg en ik weet ook perfect wat mijn taak inhoudt en wat het team van me verlangt”, begint hij zijn praatje in het persbericht dat de ploeg deed uitgaan. “Ook de ploeg is tevreden met mijn prestaties en dan hoef je niet lang te twijfelen. Lotto Soudal is een echte vriendengroep, de sfeer is er heel familiaal en je kan er gewoon jezelf zijn. Natuurlijk blijft het je job en moet er gepresteerd worden, maar hoe de ploeg je als renner behandelt, is volgens mij niet iets wat je overal ziet.”

In eerste instantie blijft Frison vooral zijn kopmannen ondersteunen. “De komende twee jaar blijft mijn rol vrijwel dezelfde, maar wil ik vooral tijdens de klassiekers nog een stap vooruit zetten”, spreekt hij ook zijn persoonlijke ambitie uit. “Ik wil nog wat dieper in de finale de kopmannen van dienst kunnen zijn. Een tweede deelname aan een Grote Ronde zou fijn zijn. Dat is steeds goed om de basis richting de toekomst te leggen en ik zou er dan ook naar uitkijken mocht er volgend jaar opnieuw een grote ronde op mijn programma staan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.