Lotto Soudal U23 trekt drie nieuwe talenten aan
© Lotto Soudal
woensdag 10 juni 2020 om 12:52

Lotto Soudal U23 trekt drie nieuwe talenten aan

Arnaud De Lie, Lars Van Ryckeghem en Ramses Debruyne stappen volgend seizoen over naar het Lotto Soudal beloftenteam. “Dit jaar konden ze nog niets bewijzen, maar als eerstejaarsjunioren hebben ze ons al overtuigd”, zegt ploegleider Kurt Van de Wouwer.


Arnaud De Lie (Lescheret) is een explosief type voor de klassieke wedstrijden. Hij is de regerende kampioen van België in de U19-categorie. Naast zijn titel, die hij in Anzegem behaalde, werd hij ook eindwinnaar van de Beker van België. Hij pakte winst in de Vlaams-Brabantse Pijl en top-10-plaatsen in Harelbeke en Parijs-Roubaix.

Lars Van Ryckegem (Aartrijke) is een pur sang tijdrijder maar meer dan dat. Lars finishte derde op het BK, gewonnen door Arnaud De Lie, maar pakte in Sint-Lievens-Houtem wel de Belgische driekleur in het tijdrijden. In 2017 was Van Ryckegem al Belgisch kampioen op de weg bij de nieuwelingen.

Een andere West-Vlaming, Ramses Debruyne (Rollegem, inzetfoto), is de man voor de zwaardere omlopen. Geselecteerd voor het WK in Yorkshire pakte hij daar als eerstejaars een twintigste plaats. Eerder in het seizoen finishte hij ook al vijfde in de Ronde van Vlaanderen en zesde in de Vredeskoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.