Lotto Soudal verliest Illan Van Wilder aan Team
woensdag 9 oktober 2019 om 12:09

Lotto Soudal verliest Illan Van Wilder aan Team

Team Sunweb heeft de komst van Ilan Van Wilder aangekondigd. De 19-jarige Belg maakt volgend seizoen zijn profdebuut voor de ploeg. Hij komt over van de opleidingsploeg van Lotto Soudal en tekent een contract voor drie seizoenen.

Eerstejaars belofte Van Wilder won dit seizoen de koninginnenrit in de Vredeskoers. Daarnaast werd hij derde in de Ronde van de Toekomst. Op het WK in Yorkshire vertegenwoordigde hij België op zowel de weg- als de tijdrit.

“We houden hem al in de gaten sinds begin 2018 en hij blijft ons imponeren als een van de grootste talenten van zijn generatie”, legt ploegleider Marc Reef uit. “In de komende jaren willen we geleidelijk werken aan zijn ontwikkeling als renner. We zijn van plan om verschillende soorten wedstrijden te rijden, maar de belangrijkste focus ligt op het verbeteren van zijn klim- en tijdritkwaliteiten.”

Van Wilder is de tiende nieuwkomer bij Team Sunweb. Eerder legde de ploeg Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Jasha Süterlin (Movistar), Nico Denz (AG2R La Mondiale), Mark Donovan (Wiggins Le Col), Alberto Dainese en Thymen Arensman (SEG) vast. Nils Eekhoff, Felix Gall en Martin Salmon maken de overstap vanuit de eigen opleidingsploeg.


Bekijk ook onderstaande analyse over ‘De verjongingskuur van Team Sunweb’, die we drie weken geleden publiceerden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.