Lotto Soudal versterkt zich met beloftevolle Andreas Kron

vrijdag 21 augustus 2020 om 10:20
Lotto Soudal versterkt zich met beloftevolle Andreas Kron

foto: Cor Vos (archief)

Andreas Kron zal volgend seizoen uitkomen voor Lotto Soudal. De 22-jarige Deen heeft een tweejarig contract getekend bij de Belgische WorldTour-ploeg. Kron verlaat na vier seizoenen Riwal Readynez.

“Het is altijd mijn ambitie geweest om op WorldTour-niveau uit te komen”, zo vertelt Kron in een persbericht. “Ik krijg nu twee jaar de kans om mezelf te tonen op het hoogste niveau. Ik werk hard en het begint nu zijn vruchten af te werpen. Het is nu de uitdaging om te laten zien dat ik als renner nóg beter kan worden.”

Kron is naar eigen zeggen klaar voor een nieuw avontuur. “Ik voel dat het tijd is om een stap te maken, na vier seizoenen bij Riwal Readynez. Lotto Soudal heeft een gedegen visie en het komt overeen met hoe ik naar het wielrennen kijk.” Teammanager John Lelangue was al een tijdje geïnteresseerd in Kron.

Ambities 
“Ik zag hem vorig jaar vijfde worden op het WK wielrennen in Yorkshire, na een zware wedstrijd in slechte weersomstandigheden. Hij liet toen zien de nodige karakter te hebben. We volgen Andreas nu al een tijdje en we zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen. Hij wil als renner graag schitteren in de heuvelachtige klassiekers en kleinere rittenkoersen.”

“We zullen hem de tijd geven om te wennen aan het hoogste niveau”, aldus Lelangue, die vertrouwen heeft in zijn nieuwe werknemer. “We geloven dat hij al snel zal laten zien wat hij waard is.” Kron eindigde dit seizoen als achtste in de Saudi Tour, terwijl hij ook negende werd in de Trofeo Laigueglia. Vorig jaar maakte hij ook indruk in de Baloise Belgium Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.