Lotto Soudal voert alcoholverbod in

dinsdag 14 januari 2020 om 08:23
Lotto Soudal voert alcoholverbod in

foto: Cor Vos

Bij Lotto Soudal geldt vanaf dit seizoen een alcoholverbod. Wanneer renners of stafleden van de Belgische WorldTour-ploeg op trainingskamp of in koers zijn is het ze niet toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen.

“Bij speciale evenementen zoals een zege, een verjaardag of een receptie kan er uiteraard wel geklonken worden met een glas champagne. Het is aan de ploegleider tijdens de wedstrijd om te oordelen wanneer er sprake is van een speciaal event”, tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van John Lelangue.

Volgens de CEO heeft het incident met Kevin De Weert tijdens de Vuelta van vorig jaar niets te maken met de nieuwe maatregel. “We hadden al een code of conduct. Ik heb die nu nog wat aangepast uit veiligheidsoverweging. Bijna elk personeelslid moet op bepaalde momenten van de dag met de auto rijden. Dan lijkt het ons beter om alcohol te bannen.”

“Elk personeelslid draagt tijdens koersen kledij van de ploeg met onze sponsors op. We zijn allemaal ambassadeurs van Lotto-Soudal”, vervolgt Lelangue. Mocht er toch iemand betrapt worden op het gebruik van alcohol terwijl dit niet is toegestaan, dan volgt een straf. “Die straf staat ook zwart op wit in de code of conduct, die iedereen ondertekende, maar blijft intern.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.