Lotto Soudal voorspelt waaiers in Scheldeprijs: “Na de start is het alle hens aan dek”
Lotto Soudal - foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2019 om 13:58

Lotto Soudal voorspelt waaiers in Scheldeprijs: “Na de start is het alle hens aan dek”

Lotto Soudal en UAE Emirates hebben hun selecties voor de Scheldeprijs op papier gezet. Hoewel de koers doorgaans eindigt in een massasprint achten beide teams een ander scenario in de 107de editie van de 1.HC-koers ook reëel.

Lotto Soudal-ploegleider Frederik Willems schuift bij afwezigheid van Caleb Ewan andere mannen naar voren als favorieten: “Renners als Ackermann, Jakobsen en Kittel behoren tot de favorieten en zij zullen het gewicht van de wedstrijd moeten dragen”, meent hij.

Toch ziet de Belg ook kansen voor zijn renners: “Met de weersomstandigheden die momenteel worden voorspeld, schat ik de kans op een pure massasprint iets minder hoog in. Wanneer het toch op een sprint uitdraait, verwacht ik eerder een groep van een veertig- à vijftigtal renners. De wind zou gunstig staan om waaiers te vormen, dus is het onmiddellijk na de start alle hens aan dek.”

“Voor ons mag er gerust een groep van een twintigtal renners strijden om de overwinning”, vervolgt Willems. “Met Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Enzo Wouters hebben we enkele ijzers in het vuur. Een kleine kopgroep met daarbij enkele Lotto Soudal-renners zou een mooi scenario zijn, maar daarvoor moet de waaiervorming eerst en vooral plaatsvinden.”

Selectie Lotto Soudal voor Scheldeprijs (10 april)
flag-gb Adam Blythe
flag-be Stan Dewulf
flag-be Frederik Frison
flag-be Nikolas Maes
flag-be Lawrence Naesen
flag-nl Brian van Goethem
flag-be Enzo Wouters

Ook Willems’ concullega Allan Peiper verwacht een zware koers. “Deze wedstrijd wordt vaak beslist in een massasprint, maar dit jaar kan het zomaar anders zijn vanwege de wind. We spelen Simone Consonni en Jasper Philipsen uit als leiders and de rest van het team zal voor hen werken.”

Selectie UAE Emirates voor Scheldeprijs (10 april)
flag-ch Tom Bohli
flag-it Simone Consonni
flag-it Roberto Ferrari
flag-pt Ivo Oliveira
flag-pt Rui Oliveira
flag-be Jasper Philipsen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.