Lotto Soudal ziet twaalf personeelsleden vertrekken
John Lelangue - foto: Cor Vos
donderdag 21 november 2019 om 09:34

Lotto Soudal ziet twaalf personeelsleden vertrekken

Lotto Soudal neemt deze winter afscheid van twaalf personeelsleden. Een deel daarvan is ontslagen en een ander deel heeft zelf besloten te stoppen bij de WorldTour-ploeg van manager John Lelangue, meldt Het Nieuwsblad. Het gaat onder meer om drie mecaniciens.

Ook twee medewerkers van de communicatie-afdeling, twee kinesitherapeuten, twee dokters, een kok en twee soigneurs verlaten Lotto Soudal. Als reden om te vertrekken geeft een deel aan dat zij niet in de nieuwe structuur van Lelangue willen werken. Eerder al werd bekend dat Marc Sergeant en Herman Frison een minder grote hoofdrol gaan spelen en dat ploegleider Bart Leysen vertrekt naar Corendon-Circus.

“Het is een normale gang van zaken dat er wijzigingen zijn in het personeelsbestand van een team”, zegt John Lelangue. “Je moet mee evolueren met je tijd. Bij ons primeert niet het individu, maar de ploeg. En iedereen is vrij om te werken waar hij wil.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 november 2019 18:11
Topsfeertje daar bij de Lotto... Als je renners hebt die naar Sunweb verhuizen dan weet je hoe laat het is...
21 november 2019 18:30
polletik
22 november 2019 12:59
Degenkolb heeft gezegd dat hij (samen met Gilbert) Lotto naar een hoger niveau gaat brengen. Dat zal nogal een niveau worden, zeg. Degenkolb heeft de laatste drie jaar vijf overwinningen geboekt: een rit in de tour vorig jaar, en verder vier voorbereidingswedstrijden tussen half januari en half februari. Dat gaat vonken geven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.