LottoNL-Jumbo aast op Cees Bol en Julius van den Berg

LottoNL-Jumbo aast op Cees Bol en Julius van den Berg

Cees Bol - foto: Coline Briquet

vrijdag 18 mei 2018 om 11:33

LottoNL-Jumbo wil Cees Bol en Julius van den Berg onderwerpen aan een test. De Noord-Hollanders staan met nog zes tot zeven anderen op een longlist van potentiële versterkingen voor de Nederlandse WorldTour-ploeg, weet WielerFlits. Beide talenten rijden nu voor SEG Racing Academy. Afgelopen zondag werden ze nog eerste (Van den Berg) en tweede (Bol) in de Ronde van Noord-Holland. Van een contractvoorstel is nog geen sprake.

Bol is eerstejaars elite en bezig aan een uitstekend seizoen. Hij grossiert in ereplaatsen en wist bovendien een rit in de Tour de Bretagne (2.2) en de Ardense Pijl (1.2) te winnen. Vorig jaar kampte hij met een slepende hersenschudding, waardoor hij amper in actie kwam. Dat terwijl Bol eind 2016 Olympia’s Tour had gewonnen. Van den Berg is op zijn beurt laatstejaars belofte en wist in 2018 ook al ritten te winnen in de rondes van Normandië en Bretagne. Hij is tevens regerend Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften.

De Nederlandse WorldTour-ploeg ziet komende winter De Lotto afhaken als naamgevende sponsor, maar Jumbo Supermarkten zorgt met een financiële impuls tegelijkertijd voor een groter budget. Het management van het team is al druk bezig met de sportieve invulling voor 2019. Kopstukken Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Primož Roglič verlengden reeds hun contract en eerder dit jaar was het Noorse klimtalent Tobias Foss al mee op een trainingskamp. Voor Bol en Van den Berg is naar verluidt van andere teams ook interesse.

Julius van den Berg – foto: Petros Gkotsis

Bij opleidingsploeg SEG Racing Academy houdt men ook rekening met het vertrek van Edoardo Affini (staat op de radar bij Quick-Step Floors) en klimmer Stephen Williams. De Brit kreeg in 2017 al een profcontract voorgeschoteld, maar Williams besloot nog een extra seizoen belofte te blijven. Donderdag won hij nog de eerste rit in de zware Ronde de l’Isard. In haar eerste drie jaren leverde SEG Racing Academy acht profs af, waarvan Fabio Jakobsen de laatste was. Hij wist voor Quick-Step Floors al twee profzeges te boeken.

Talentontwikkeling
LottoNL-Jumbo probeert met regelmaat talenten mee te nemen op trainingskamp. Volgens het team is dat dé manier om een goed beeld van hen te krijgen. Vorig jaar deed de formatie dat al met Hartthijs de Vries en Logan Owen, en begin dit seizoen dus met Foss uit Noorwegen. Na het verdwijnen van Rabobank als sponsor, profileert LottoNL-Jumbo zich steeds meer als een team waar jong talent de kans krijgt om te groeien. Achter de schermen is de formatie nog altijd druk bezig om een opleidingstraject op poten te zetten.

Dit artikel delen:

28 Reacties

Spruch 18 mei 2018 om 11:40

Goed nieuws. De lijn van talentontwikkeling wordt dus gewoon doorgezet. Ondanks de financiële impuls, wordt dus aan de lange termijn visie vastgehouden. Zou mooi zijn als er ook een eigen opleidingsploeg komt bij Jumbo. Verder knap dat SEG zoveel profs aflevert. Daar zou Roompot een voorbeeld aan kunnen nemen. SEG heeft het misschien iets makkelijker, maar Roompot had ook als doelstelling om als een doorstroom naar de WT te gelden. Dat lukt mi nog te weinig. Misschien toch eens gaan buurten.

kelderfan 18 mei 2018 om 11:40

Lijkt mij een goede zaak om Bol en van den Berg mee te nemen naar Oostenrijk om die jongens uitgebreid te testen en vanaf 1 augustus mee te laten draaien.
Ik hoop dat zij McNulty ook op de radar hebben staan. Want die jongen lijkt mij ook een versterking voor de tijdrit. ITT/TTT!

Timothy12 18 mei 2018 om 11:48

Ben ik dan toch wel benieuwd wie die andere 5 a 6 renners zijn.

Frits des Jeux 18 mei 2018 om 11:51

Ik hoop vooral dat ze Ciccone als Bianchi excuus Italiaan op de radar hebben staan. Lijkt mij een fantastische versterkig voor de ploeg!

kiryienka 18 mei 2018 om 11:52

Logisch.

Munnichs 18 mei 2018 om 11:53

Een uitstekende keuze, maar geef ze dan ook echt de kans om zich te ontwikkelen

DerEffe 18 mei 2018 om 11:55

@kelderfan Wat een helderziende ben je toch ook. Je ziet dingen in McNulty die nog nooit iemand gezien heeft. Oh wacht, natuurlijk hebben ze die jongen op de radar staan. Net als iedere andere WorldTour ploeg…

kelderfan 18 mei 2018 om 11:56

@Frits des Jeux
Lijkt mij zeker een leuke aanvallende renner, die bergop ook lekker meedraait.

Elvs 18 mei 2018 om 11:56

@Timothy12, Koen Bouwman komt er ook vandaan weet ik uit mijn hoofd.

BoomHoogerland 18 mei 2018 om 12:00

@frits
Een renner met zoveel aanvalsdrang komt bij TLJ niet tot zijn recht. Daar spelen ze altijd of de sprintersploeg of klassementsman uit. Zou als bonusrenner met een sprintersploeg nog wel mee kunnen, maar zou bij een bahrein, uae, astana prima tot zijn recht komen

jvh93 18 mei 2018 om 12:02

Vind de kop wat overdreven. ieder jaar test TLJ (jonge) renners om te kijken of er potentiele toppers tussen kunnen zitten en dat is ook een goede zaak. Betekend niet gelijk dat ze azen op deze jongens

kielabokki 18 mei 2018 om 12:02

Idd. logisch.
Het is vooral heel fijn dat TLJ weer een volwaardige WT-ploeg is geworden, ze doen het prima de laatste jaren. En dan kun je ook weer verwachten dat er meer interesse vanuit renners is om een plekje op te vullen in je ploeg.

DerEffe 18 mei 2018 om 12:08

@BoomHoogerland Inderdaad, Ciccone gaat nooit komen. Is een type renner die niet gemaakt is om te knechten en dus niet voor een kopman gaat rijden. Als ze toch nog een Italiaan willen vastleggen kunnen ze beter voor Ganna gaan. Al gaat dat natuurlijk niet makkelijk worden, aangezien een blinde de klasse van die jongen nog ziet.

AZH 18 mei 2018 om 12:11

@Frits des jeux: gaat Jumbo volgend seizoen niet op Giant rijden? Dacht dat er een grote wielermerkencarrousel aan zat te komen.

skylimit 18 mei 2018 om 12:14

Misschien het duo Bol en Bol samen met sponsor Bol.com strikken…

john 18 mei 2018 om 12:19

AZH ,dat gaat hem dus niet worden.Die gaan voor de nieuwe ploeg wat een doorstart maakt van de BMC overblijfsel

kelderfan 18 mei 2018 om 12:29

@DerEffe
Gefeliciteerd met je helderziendheid.;) Jij ziet al dat Ciccone nooit gaat komen, want dat type renner wordt niet gezocht door TLJ. Tolhoek is geen aanvaller?

Frits des Jeux 18 mei 2018 om 12:36

@DerEffe & BoomHoogerland

Totaal mee oneens. Kijk hoeveel vrijheid Gesink en Bouwman deze Giro krijgen ondanks dat Bennet voor het klassement wil gaan. Vorig jaar tijdens de Tour kon Roglic als aanvaller een schitterende bergetappe winnen ondanks de sprinttrein van Groenewegen die in volledigheid aanzewig was. Ook won Gesink bijna een rit een dag voor zijn vreselijke val. Ik denk juist dat Ciccone uitstekend zou kunnen passen bij LottoNL-Jumbo.

DerEffe 18 mei 2018 om 12:44

@Kelderdan en Frits des Jeux Het gaat erom dat een type als Ciccone als kopman uitgespeeld zal moeten worden, heeft opties te over. Daar is, als Bennett blijft, weinig ruimte voor.

Maar goed, wellicht komt kelderfan straks nog met een leuk talentje op de proppen. Alaphilippe ofzo.

kelderfan 18 mei 2018 om 12:56

@DerEffe
Giro dell’Appennino bedoel je? Ja daar steeg hij boven de middelmaat uit.
Hij lijkt mij gewoon een prima klimmer om er bij te halen en juist in te zetten in de korte rondjes zoals de ToC, Settimana en Tour of Alps.

vlek 18 mei 2018 om 13:06

Ingezet worden in Californië? Ciccone zal dat vast een aantrekkelijk idee vinden..

BoomHoogerland 18 mei 2018 om 13:07

@frits natuurlijk zou een Ciccone naar TLJ kunnen gaan, maar daar komt die echt niet tot zijn recht. Cicconne is een vrijbuiter. De bouwman en Gesink waar jij het over hebt, sleuren zich ook de pleuris voor bennett.

DerEffe 18 mei 2018 om 13:15

@kelderfan Ciccone won in 2016, op zijn 21e(!), al een bergrit in de Giro. Is nu 2,5 jaar prof en de enige reden dat hij nog niet volledig is doorgebroken is dat hij zo’n 1/3e van die tijd geblesseerd is geweest. En nogsteeds heeft hij in die betere resultaten behaald dan alle aanvallers van Lotto-NL bij elkaar. Tekende ook bewust bij bij Bardiani omdat hij daar kopman is. Serieus, wat denk je nu zelf? Iedere WT-ploeg met ook maar een klein beetje een link met Italië wil die jongen vastleggen. Zijn ook allemaal ploegen met geld. Maar Ciccone komt vast voor een grijpstuiver naar Lotto-NL om kopman te zijn in de Settimana – en dat alles omdat Wielerflits-forumlid kelderfan te vaak Pro Cycling Manager speelt.

Zag in het Lotto-NL topic ook dat je het nog over ene Brian McNulty had. Klink als een optie. Broer van Brandon?

west 18 mei 2018 om 13:38

@Der Effe
Brian Alaphillipe is gewoon contractloos hoor… (En lang niet slecht)

Ik zou die Ballerini halen, aangezien je daar in het voorjaar ook iets aan kan hebben en de voorjaarsploeg vrij matig is momenteel.

Bol en vd Berg lijkt me niet heel verrassend aangezien dat de beste Nederlandse Continental jongeren zijn. Daarnaast zou ik misschien bij Roompot die van Schip en vd Hoorn proberen los te weken…

McNulty, Foss en Bjerg (nog erg jong) zijn de andere “obvious” opties.

kelderfan 18 mei 2018 om 13:43

Nee Brandon natuurlijk. Leuk spel toch Pro Cycling Manager.
Maar betere resultaten dan alle aanvallers van TLJ bij elkaar dat verzin je terplekke toch.
Hij heeft ja 1 rit gewonnen in de Giro en dat heeft alleen aanvaller Battaglin gepresteerd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair