LottoNL-Jumbo bevestigt komst Tony Martin
Foto: SWPix.com
zondag 21 oktober 2018 om 16:17

LottoNL-Jumbo bevestigt komst Tony Martin

LottoNL-Jumbo heeft de transfer van Tony Martin wereldkundig gemaakt. De 33-jarige Duitser hoopt bij de Nederlandse WorldTour-ploeg opnieuw zijn kwaliteiten als tijdrijder te etaleren. Daarnaast gaat hij veelal rijden in een ondersteunende rol voor de kopmannen. Martin boekte in zijn loopbaan 65 profzeges, waaronder vier wereldtitels tijdrijden.

Teammanager Richard Plugge is enorm in zijn nopjes met de komst van de Duitser. “Tony is de ontbrekende schakel waarnaar we nog op zoek waren. Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee en is een op en top professional. Hij kan van grote waarde zijn in de ondersteuning van onze kopmannen. Dat hij voor ons heeft gekozen, is een mooie bevestiging van de ontwikkeling die we de laatste jaren doormaken.”

Martin heeft bij Jumbo een contract voor twee seizoenen ondertekend. “Ik kijk ernaar uit om bij LottoNL-Jumbo aan de slag te gaan. Ik deel hun visie. De renners vormen een eenheid en de staf laat niets aan het toeval over in hun begeleiding. De benadering van het tijdrijden spreekt me bovendien erg aan. Ik wil graag een belangrijke teamplayer zijn door de kopmannen te helpen en door succes te hebben in tijdritten.”

Transfers
Met de komst van Tony Martin is de selectie van Jumbo vrijwel rond. Ze staat echter op pole position om Wout van Aert in de ploeg op te nemen, zodra de UCI hem heeft vrijgegeven bij zijn oude team Veranda’s Willem-Crelan. Jumbo versterkte zich eerder met Laurens De Plus, Lennard Hofstede, Taco van der Hoorn, Mike Teunissen en Jonas Vingegaard. Daartegenover staat het vertrek van Enrico Battaglin, Lars Boom, Bram Tankink, Gijs Van Hoecke en Robert Wagner.

Niet alleen de situatie rondom Van Aert is onduidelijk. Datzelfde geldt voor Stef Clement. Hij is in het bezit van een aflopend contract, maar kampt al maanden met een mysterieuze rugblessure. In augustus zat hij weer op de fiets, maar hij reed daarna geen enkele koers.

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2018 16:24
Lijkt me meteen een zekerheid voor de tourploeg alwaar ze met tegelijk een spurter en AKopman zullen starten, dit is een ideale renner om er dan bij te hebben. Gok ook wel dat Martin het voor zichzelf rijden wel wat gehad heeft en gewoon nog een paar jaar door wil als powerhouse vd ploeg.
  21 oktober 2018 20:13
  Met Martin en Gesink heeft Rogla alvast een top ondersteuning
  21 oktober 2018 21:31
  Rogla?
21 oktober 2018 16:33
Hopelijk gaat Martin bij LottoNL weer bij de drie beste tijdrijders in het peleton horen.
  21 oktober 2018 16:38
  Dat is mijns inziens dus een 10 x minder interessante en ook minder haalbare piste dan een toppion binnen een grote ronde ploeg vervullen.
  21 oktober 2018 16:40
  Zie ik ook niet meer gebeuren als heeft Jumbo misschien wel beter materiaal. Maar Dennis en Dumoulin zijn een maatje te groot denk ik.
  21 oktober 2018 16:41
  Hij zal best een hoop winst boeken bij een ploeg met een beter profiel, zowel algemeen als voor het tijdrijden. Maar ook gezien hijzelf niet beter wordt qua leeftijd, verwacht ik niet direct een verbetering terug naar top 3.
  21 oktober 2018 16:42
  Denk niet dat ze hem daar perse voor gehaald hebben.
  21 oktober 2018 19:35
  Bij Katusha gaat bijna iedereen minder rijden. Martin is pas 33 jaar en voor een tijdrijder hoeft dat nog helemaal geen leeftijd te zijn waarop ze hun topvorm niet meer kunnen halen. Ik denk dat Martin bij LottoNL op lange vlakke tijdritten weer de aansluiting zal vinden bij de absolute wereldtop.
21 oktober 2018 16:59
Lijkt mij dat hij hoofzakeijk aangtrokken is voor TTT in de 3 rondes,kan daar wel het verlies wat jumbo de laatste jaren pakte flink verkleinen.
Daarbij top 3 in de gewone tijdrit is ook meegenomen.
21 oktober 2018 17:25
Over the top. Ik had liever gezien dat ze bv Schachmann hadden aangetrokken.
  21 oktober 2018 17:33
  Ja, of Bernal he?
  21 oktober 2018 17:36
  Bernal was niet haalbaar, maar Schachmann misschien wel.
  21 oktober 2018 17:38
  Dat denk ik ook.
  Nog even wat €€€ binnen halen zo zal der Tony denken.
  Is in de wegwedstrijden geen schim meer van wat hij geweest is.
  Jammer.
  21 oktober 2018 18:17
  Hij is inderdaad niet meer zo goed als hij ooit was maar wat maakt dat nou uit? Martin is nog steeds een geweldige wielrenner die als knecht zijn waarde heeft voor zowel een sprint- als klassementstrein en daarbij nog steeds een geweldige tijdrijder is. Daarbij is hij iemand met enorm veel ervaring en dat hadden ze ook nodig gezien het vertrek van Tankink en Wagner.
  21 oktober 2018 18:29
  Schachmann en Martin zijn natuurlijk niet echt vergelijkbaar. Schachmann zou voor een totaal andere rol gehaald zijn en dat zou eerder ten koste van een de Plus zijn gegaan dan Martin.

  Martin kan uitstekend fungeren als wegkapitein en zal vooral in een dienende rol rijden waarin hij zijn kopmannen kan helpen om op het juiste moment op de juiste positie in het peloton te zitten. Schachmann heeft daar nog niet de ervaring voor, maar meer nog dat dan, zal vooral een rol willen als kopman en is om die reden dus niet echt haalbaar gebleken voor Jumbo. Voor die rol heeft Jumbo al een heel aantal mannen, en er zitten er ook nog eens een heel aantal aan te komen.
  21 oktober 2018 18:33
  Ik had liever Froome gezien.

  Natuurlijk is Tony Martin over the top. Niettemin kon je in het najaar zien dat hij weer op niveau aan het komen is. Wel vreemd trouwens dat je Roche wél een aanwinst vindt, maar ja... Sunweb he.
  21 oktober 2018 19:14
  @tendam

  Ik vind het knap hoe jij altijd de boel weet te verdraaien. Het enige wat ik keihard heb beweerd is dat ik Roche een behoorlijke verbetering vind t.o.v. Ten Dam.
  21 oktober 2018 19:36
  Ik chargeer een beetje. Als je niet kunt relativeren kan dat verkeerd vallen inderdaad.
  21 oktober 2018 19:44
  @KimJungPoels

  Zeker onvergelijkbaar. Schachmann kan meer dan alleen goed tijdrijden. Martin een betere wegkapitein? Ik vind dat zo'n onzin benaming: wegkapitein. De beste wielrenners zitten toch wel op de plek waar ze moeten zitten. Wat is dan de rol van een wegkapitein?
21 oktober 2018 17:57
Schachmann is volgens mij geprobeerd en bleek niet haalbaar. Martin heeft dezelfde manager en werd toen aangeboden. De rest is geschiedenis.

Dit verhaal is hier eerder ergens voorbij gekomen.

De mysterieuze rugblessure is niet mysterieus volgens mij.
Hij heeft de ziekte van bechterew heeft hij eerder in een podcast aangegeven.
Met medicatie en fysiotherapie is het afwachten of hij weer op topniveau kan presteren of niet.
  21 oktober 2018 18:02
  Ja, dat wilde ik ook net schrijven. Clement heeft inderdaad de Ziekte van Bechterew, een serieuze, chronisch reumatische aandoening waar je nooit meer vanaf komt, en die in toom gehouden wordt met ontstekingsremmers. Het heeft er indertijd bij mij voor gezorgd dat ik niet meer in staat was op de racefiets te zitten. Hoe het bij hem zal verlopen is afwachten, maar het is niet lekker, ook vanwege de ermee gepaard gaande vermoeidheid en andere ongemakken.
  21 oktober 2018 21:30
  Als dat de diagnose is dan is het zeer onwaarschijnlijk dat hij nog topsport kan / mag bedrijven. Inderdaad reumatische aandoening aan de wervelkolom.
21 oktober 2018 18:03
Al die vliegen in je keel kan toch ook niet gezond zijn.
21 oktober 2018 18:30
Dat zijn extra eiwitten.
21 oktober 2018 19:15
Prachtige transfer voor Jumbo. Punt.
  21 oktober 2018 19:42
  Lijkt mij ook, zelfs in deze fase van zijn carrière. Je haalt een schat aan ervaring binnen, maar ook een prachtig uithangbord. Again: zelfs in deze fase van zijn carrière.
  22 oktober 2018 08:49
  +1

  Sowieso - op papier - interessante transfers. Uitgebalanceerde ploeg, waar men op verschillende terreinen mee uit de voeten moet kunnen.
  Kijk uit naar 2019
21 oktober 2018 20:22
Als je kijkt wat voor waarde een renner als Kiryenka nog was/is op zijn leeftijd en hoe hij WK tijdrijden werd (welliswaar bij Sky wat nogal een dubieus tintje heeft) dan hoef je Martin nog zeker niet af te schrijven op zijn leeftijd.
Met de juiste impuls, motivatie en het juiste materiaal moet hij ook in individuele tijdritten nog of weer bij de kanshebbers kunnen horen zoals ook van Emden.
21 oktober 2018 20:43
Ook voor Roglic een goede ondersteuning. Roglic lijkt op het vlakke en in de aanloop naar de cols nog wel eens te veel krachten te verspillen. En als Gesink hem af en toe zo kan lanceren als hij in Lombardije deed, dan wordt het nog wel wat. Voor hetzelfde geld pakt hij een keer geel en dan heb je ook erg veel aan Martin. En daarnaast kan Tony als pantserwagen het terrein voor de trein effenen. Kortom: topkoop.
21 oktober 2018 21:29
Tony lijkt mij inderdaad de man die TLJ nodig heeft. Schachmann niet hoor, nog een kopman kunnen ze niet gebruiken - onrust en te duur.

Ik denk dat TLJ met al haar aankopen nu echt eens de stap naar de beste helft van de ploegen van de world tour kan maken!
21 oktober 2018 23:33
Ik ben gematigd optimistisch over deze transfer. Het is een echte hardrijder en als hij erin slaagt zijn vorm te pakken te krijgen dan kan hij veel voor de ploeg betekenen. Enorm veel ervaring deze man. Als de motivatie niet geweldig is zoals met een Van den Broeck, dan wordt het een ander verhaal natuurlijk.
22 oktober 2018 09:15
Enige tijd geleden werd er bij Eurosport gezegd dat Tony Martin binnen het peloton niet erg geliefd is, zelfs onsympatiek en onsportief wordt gevonden. Dan lijkt me toch dat dat problemen op kan gaan leveren binnen de toch vrij hechte rennersgroep. Iemand anders die die beweringen ook kent?
  22 oktober 2018 09:22
  Geen idee. Las laatst nog een tweet van Ryan Mullen die blij was als een fanboy dat hij een dagje met Tony Martin in de ontsnapping mocht rijden (en er ook al snel spijt van kreeg).
  22 oktober 2018 10:05
  Gaat meer over zijn stuurmanskunst over vooral kasseien. Ze rijden daar niet graag achter of naast hem. Wat tendam zegt, iedereen zit graag met hem in de ontsnapping ook al weet je dan dat het zeer gaat doen.
22 oktober 2018 11:18
Geen vereerde transfer volgens mij. Goede knecht op het vlakke en in ploegentijdritten een aanwinst. Daar gaat het team niks meer verliezen. Nu maar hopen op veel TTT’s voor de TLJ-fans ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.