LottoNL-Jumbo haakt af in strijd om Dylan van Baarle
foto: Marcel Koch
woensdag 13 september 2017 om 16:00

LottoNL-Jumbo haakt af in strijd om Dylan van Baarle

Dylan van Baarle weet nog niet waar zijn toekomst ligt, maar wel zeker is dat hij in 2018 niet bij LottoNL-Jumbo rijdt. Meerdere bronnen bevestigen aan WielerFlits dat de Zuid-Hollander niet ingaat op het aanbod van de Nederlandse WorldTour-ploeg. Van Baarle verwacht na het WK zijn beslissing te bekendmaken.

Vertrouwen terugwinnen na afketsen eerste deal
De renner van Cannondale-Drapac bereikte begin augustus een mondeling akkoord met zijn huidige ploeg. Toen eind augustus de mededeling van Jonathan Vaughters kwam dat de ploeg dreigde te stoppen en een gat van zeven miljoen dollar in de begroting had, werden de renners vrijgegeven. Van Baarle’s management kreeg vervolgens van een aantal ploegen een aanbieding, waaronder van LottoNL-Jumbo, Sky en Dimension Data. Inmiddels heeft Slipstream Sports – het bedrijf achter de wielerploeg van Vaughters – in EF Education First een nieuwe titelsponsor gevonden, waardoor ook het eerdere contract van die partij weer op de onderhandelingstafel ligt. De gesprekken tussen de klassiekerspecialist en Vaughters vinden deze dagen plaats.

WK niet in gevaar
Van Baarle zelf hield aan een val in de slotrit van de Tour of Britain gebroken ribben over. Het WK stond daardoor eventjes op de tocht, maar normaal gesproken kan hij daar in actie komen. Bondscoach Thorwald Veneberg laat aan WielerFlits weten dat de definitieve beslissing dit weekend valt. “Alles kan nog. Maar het ziet er voor Dylan wel goed uit”, aldus de bondscoach. Mocht Veneberg alsnog een vervanger oproepen, dan komen Wilco Kelderman, Sam Oomen, Tom-Jelte Slagter of Danny van Poppel in aanmerking. Zij zijn als reserve aangewezen voor de wegrit.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
14 september 2017 10:44
En ja hoor. Sky gaat weer met geld smijten en ook de klassiekerploeg verder versterken.... met geld is (bijna) alles te koop helaas. Lijkt wel het PSG of Man City van het wielrennen te worden helaas.
14 september 2017 11:07
Hoe je het ook wend of keert is Sky een prima ploeg voor Dylan. Hij geeft aan het kopmanschap nog niet te willen en met ervaren renners als Stannard en Thomas om hem heen zal hij die verantwoordelijkheid ook nog niet te hoeven dragen.

Bij LottoNL-Jumbo was die kans wel zeer groot geweest. Ze hebben daar geen enkele garantie dat Boom volgend jaar wel een goed voorjaar rijdt namelijk. En mocht hij weer tegenvallen komt de druk gelijk terecht op Dylan. Dat is niet zijn ideale plaatje en dus tekent hij daar niet.
14 september 2017 12:25
Lekker tekenen bij Sky, die keuze kan toch niet moeilijk zijn!
14 september 2017 12:34
Gaat gewoon nooit meer goed komen taal en Youri. Die kan geen 5 zinnen zonder fout schrijven. En degenen die er wat van zeggen worden er op aan gekeken, das nog het mooie ook.

Nu ook weer: wat moet dat zijn. Wilde moet wilden zijn. Slecht man.
14 september 2017 12:35
D.C.F. Hoeveel geld smijt Sky dan voor Dylan van Baarle neer? Blijkbaar weet u dat wel.
15 september 2017 00:52
@klootje.
1) "Gaat gewoon nooit meer goed komen taal en Youri" .
Deze geschreven taaluiting is zeker ook niet helemaal 100% en is eigenlijk spreektaal denk ik.
2) "Die kan etc." .
Bedoel je nu - Hij kan of die man of Youri wat dan ook na ....Die ?
3) "En degenen die er wat van zeggen worden er op aan gekeken, das nog het mooie ook".
das? Rechtsbijstand nodig of Hinault of straks als het kouder wordt? Zeg het wat duidelijker.
Wie wordt ergens die hier iets van zegt op aangekeken? Ja nu wel dus!

Wat het moet zijn of gaan worden? Dat niveau bepaal niet alleen jij maar het totale lezerspubliek. Niemand is onfeilbaar en de gehele redactie werkt ook echt wel aan deze kleine verbeteringen.
Positieve en opbouwende bijdragen zijn altijd nuttig, maar de wijze waarop enkele zgn. taalpuristen denken anderen soms neer te mogen sabelen is pijnlijker als een spellings- of typefoutje. De stijl en formuleringsfoutjes worden volgens mij wel minder en het merendeel van de lezers lijkt hier geen last van te hebben.
15 september 2017 08:21
Goede keuze wat mij betreft van Dylan. De prestaties van TLJ blijven achter en de calimero uitstraling creeert ook geen winnaars. Lekker naar sky!
15 september 2017 08:54
@simplex
"neer te mogen sabelen" is niet correct. "te mogen neersabelen" wel. Samengestelde werkwoorden niet uit hun verband rukken !
15 september 2017 09:23
als er iemand verstand heeft van 'neersabelen' dan is dat sooike wel. :p
15 september 2017 13:21
Simplex, dus jij vindt mensen die zich storen aan fouten als d/dt, als/dan, wat/dat etc. zogenaamde taalpuristen. Met dat oordeel vat je de taalverloedering in Nederland vrij goed samen.

Btw: pijnlijker dan. Niet pijnlijker als.
15 september 2017 22:01
@klootje
Taalpurist is natuurlijk hier te zwaar aangezet, maar de door jouw gebruikte term taalverloedering past ook niet in de aangegeven context.
Ik zie als betere aanduiding correctoren die foutjes als d/dt of als/dan etc terugkoppelen. Echter er zijn ook leden die het op andere wijze met weinig respect voor de auteur menen te kunnen doen. Deze meer negatieve benadering komt regelmatig terug met een portie “kijk eens hoe slecht redactie soms is op gebied van taal, spelling en inhoud en hoe goed ik/wij het beter weten en doen”. Daarbij gevoegd nog een portie zeurderigheid en wellicht wat aandacht en je willen laten zien als multiposter.
Ik pretendeer in ieder geval geen 100% beheerser van de NL taal te zijn. Dat blijkt dus ook uit het foutief gebruikte als/dan, die ik op gevoel eerst wel juist had maar voor verzending toch op laatste moment foutief veranderde.
Ik lees hier ruim 8 jaar mee en heb behoudens een enkele uitzondering en toevallig ouderen als Tutu en Girardengo en jawel ook sooike geen andere posters/leden met foutloze posts incl. tikfouten gezien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.