LottoNL-Jumbo met zeven Nederlanders naar Giro
Foto: Marcel Koch
maandag 4 mei 2015 om 13:45

LottoNL-Jumbo met zeven Nederlanders naar Giro

LottoNL-Jumbo heeft negen namen op papier voor de Ronde van Italië. Steven Kruijswijk gaat voor een goed klassement, terwijl Moreno Hofland uitgespeeld wordt in de massasprints. De ploeg telt in totaal zeven Nederlanders.

Steven Kruijswijk
Kruijswijk bereidde zich via een hoogtestage op Tenerif voor op de Giro. De 27-jarige Nederlander – die al eens achtste werd in de Italiaanse rittenkoers – kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd. “Ik ben al vanaf de afgelopen winter bezig met deze Giro d’Italia dat is een bewust door mij en mijn team uitgekiend doel”, stelt hij op de ploegsite. “Mijn ploeg geeft me het vertrouwen en de kans om als kopman voor een korte klassering te gaan met renners om me heen die me bij gaan staan. Ik wil graag de verwachtingen inlossen die ik in mijn eerste twee seizoenen heb gewekt met twee goede Giro’s.”

Ploegleider Jan Boven kijkt uit naar de prestatie van zijn renner. “Een top tienklassering is een mooie uitdaging voor Steven. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dat kan. Dit jaar staan er echter wel weer een paar extra toppers aan de start. De voorbereiding van Steven is goed verlopen. Hij heeft zich op hoogte klaargestoomd, net als in 2011 toen hij achtste werd. Steven is een rustige kopman, die goed ergens naar toe kan werken. Wij gaan als ploeg voor hem een ontspannen sfeer creëren en elke dag een plan bedenken.”

Moreno Hofland
Hofland heeft in de Tour de Yorkshire vertrouwen opgedaan middels een etappezege.  “Ik heb een lastig begin van het jaar gehad, het ging niet zoals gewild, maar hopelijk hebben we nu de opwaartse lijn te pakken. Ik had al veel moraal, maar dit geeft in de aanloop naar de Giro natuurlijk een extra boost. In de Giro moet ik mij als sprinter tijdens de té lastige ritten sparen. Op de dagen dag dat er een kans is, moet ik er vol voor gaan.”

Boven hoopt op een etappezege. “Het voorjaar van Moreno is anders gelopen dan gehoopt. Dat is jammer, maar voor de Giro drijft dat hem om te laten zien wat hij kan. In de jacht op een etappezege kunnen we zijn snelheid goed gebruiken. George Bennett en Martijn Keizer hebben zich net als Steven op hoogte goed voor kunnen bereiden. Daarnaast hebben we ook nog enkele sterke mannen met het voorjaar in de benen.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-au George Bennett
flag-nl Rick Flens
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-de Robert Wagner

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2015 13:49
nauwelijks ondersteuning voor Kruijswijk, maar die heeft al laten zien dat hij zonder ook goed meekan. misschien kan Hofland voor een verrassing in een rit gaan zorgen, meer zie ik niet in deze selectie.
4 mei 2015 13:49
Toch wel een heel zwak team.
4 mei 2015 13:50
Leuke ploeg! Benieuwd of Kruiswijk, Bennett en Keizer de vruchten plukken van hun 3 weken hoogtestage (1900 trainingskm). Hofland met kans om een etappe te winnen (hoewel hij altijd moet afrekenen met Gerrans, Matthews, Mezgec en meer)
4 mei 2015 13:50
Ben toch wel benieuwd naar deze ploeg; kan goed voor de dag komen in de TTT en heeft een uitgesproken kopman (Kruiswijk) en sprinter (Hofland) die redelijk gesteund worden. Maakt het een interessante(re) Giro.
4 mei 2015 13:53
Ik denk dat Kruijswijk moet mikken op een top 10 klassering maar met kopmannen als Contador, Porte, Uran, Aru, Pozzovivo, Zakarin, Vd Broeck, Hesjedal en Konig erbij zal dat zeker niet makkelijk worden. Ik denk alleen wel dat Kruijswijk daar de kwaliteit voor heeft.

Hopelijk rijden Hofland en Vd Lijke beide deze Giro uit want met hun explosiviteit kunnen ze in de toekomst veel gaan winnen. Ze moeten dan alleen beide wel meer inhoud ontwikkelen en daar kan het uitrijden van een Giro zeker bij helpen.
4 mei 2015 13:53
Kruijswijk zie ik nog best aardig meekomen in de bergen, maar met alleen Keizer als ondersteuning oogt de ploeg zwak. Een uitgesproken sprinter is er niet. Ten Dam had hier IMO moeten starten, dan zien we hem dit seizoen gedurende zes i.p.v. drie weken. Een renner in de piek van zijn carrière die zichzelf tekort doet.
4 mei 2015 13:53
Lindeman ipv Martens, BJ zoekt vast nog n keer een mooie dag uit, mooi voor hem dat hij mee mag, wordt ie weer wat sterker van.
4 mei 2015 13:54
@Myname, dat lijkt mij dus aardig mee te vallen.
George Bennett, tiende in TdU en nu een flinke hoogtestage gehad. Hofland van de week nog gewonnen. Lindeman van de week derde, en zeker niet zwak in de ontsnapping. Kruiswijk en Keizer (die vorig jaar goed knechtte in de Giro en een ontsnapping reed). Wagner goede sprintaantrekker. Sterke beer in Tjallingi.

Alleen Flens en van der Lijke zijn misschien niet super, maar vast nuttige knechten.
4 mei 2015 13:56
Waar zou Kruiswijk staan?
Mikken op circa plaats 10 schat ik in!?
4 mei 2015 13:58
Ben benieuwd of Hofland zich staande kan houden in de massasprints en een etappezege kan behalen. Kruiswijk en Bennet acht ik te licht de grote mannen in de bergen te volgen. Misschien een keer meezitten in een ontsnapping, maar een top-tienklassering in het eindklassement lijkt mij niet haalbaar.
4 mei 2015 14:00
Mijns inziens zal deze ploeg toch wel wedijveren met FdJ voor de titel van slechtste WT-ploeg in de Giro.
4 mei 2015 14:03
@albertooo
Ten Dam had sowieso deze Giro niet gereden door zijn blessure. Hij kon in Romandie al totaal niet mee. Ik denk dat hij de Tour zal rijden als knecht maar enorm zal tegenvallen en hopelijk in de Vuelta kan pieken.

Voor het volgende jaar zou ik sowieso met Ten Dam, Gesink en Kelderman om tafel gaan om uit te zoeken of één of twee van de drie niet beter de Giro en Vuelta kan als kopman kan rijden en de Tour links te laten liggen. Het lijkt mij helemaal niet overstandig als Gesink zich bijvoorbeeld richt op de korte rondes in het voorjaar en de Vuelta in het najaar. De Vuelta past bij Gesink en hij rijdt daar altijd goed. Als hij piekt tijdens de korte rondes van het voorjaar kan hij vast en zeker een paar zeer goede klassementen rijden. Ten Dam kan dan de combinatie Giro en Vuelta doen en Kelderman kan de Tour als kopman rijden. Zo zou de focus van de Lotto-Jumbo ploeg niet alleen naar een paar klassiekers en de Tour gaan.
4 mei 2015 14:03
Lindeman had de Giro ingeruild voor de Ardennenklassiekers. Kijken hoelang hij het vol houdt.

Eén of twee keer meer met de ontsnapping en verder knechten tot de 2e rustdag, dat lijkt me voldoende.
4 mei 2015 14:04
@myname: En Giant

Bennett en Keizer om Kruijswijk te ondersteunen, Van der Lijke en Wagner om Hofland te helpen en Tjallingii, Flens en Lindeman om aan te vallen (en om voor een goede uitgangspositie in de TTT te zorgen).
4 mei 2015 14:04
@Myname; Dat valt je dan toch tegen, dat ze op enig vlak competitief blijken ;-)
4 mei 2015 14:05
Enigzins offtopic maar hoe is het met Marc Goos?
4 mei 2015 14:06
@verweggistan: Inderdaad Giant is ook zwak, al kan Mezgec volgens mij wel voor een aantal overwinningen zorgen. Maar als die tegenvalt, is ook dat een zeer zwakke bende.
4 mei 2015 14:22
@scotty,

Die schijnt er het hele jaar uit te liggen, helaas! Die reed zijn eerste giro zeer verdienstelijk
4 mei 2015 14:27
Kruiswijk kan voor een AK gaan en voor etappewinst en Hofland ook. Dus geen zwakke ploeg. Enkel de ondersteuning is er eigenlijk niet, zwakke knechten.
4 mei 2015 14:37
Een van de minst aansprekende renners van het peloton die Kruijswijk. Nooit in beeld, elke etappe rond plek 15, en op die manier richting een top-10 voor het AK.
4 mei 2015 14:40
Keizer, Tjallingi, Flens en Wagner zijn geen zwakke knechten, die rijden zich altijd helemaal op een hoop voor hun kopman, ok, een extra klimknecht was welkom geweest, maar ze doen het met de middelen die ze hebben, simpel. Als Kruijswijk laat zien dat hij zonder echte ondersteuning weer richting de top 10 kan gaan, zal hij volgend jaar echt wel een extra mannetje meekrijgen. Ik hoop eerlijk gezegd op een sterke rentree van Marc Goos, want dat was een prima luitenant voor Kelderman vorig jaar, maar wat een pech heeft die jongen gehad met die rotval op wederom zijn heup. Ook dat is pech voor TLJ en dat komt dubbel zo hard aan als je maar beperkt zit in je renners. Vele vergeten hier dat TLJ de enige WT-ploeg is die nog rondfietst en ik ben daar erg blij mee.
4 mei 2015 14:42
@Noud89: hoezo minst aansprekend? Al die andere 190 renners spreken jou wel aan begrijp ik? Even voor de duidelijkheid: 95% van het peloton zie je weinig tot nooit en ik weet niet of je afgelopen weekend heb gekeken, maar hij reed toch echt vooraan in de koers. Misschien is hij nooit bij jou in beeld omdat je tv uitstaat en het scheelt overigens ook een hoop als je ogen open doet...
4 mei 2015 14:54
@noud89
Ik vond dat hier wel meevallen: https://www.youtube.com/watch?v=4szxANXBkD0
4 mei 2015 14:55
Mooie ploeg voor TLJ die de afgelopen twee rittenkoersen toch een stijgende lijn heeft laten zien. Voor Hofland is het belangrijk dat hij aan zoveel mogelijk massasprints kan meedoen. Heeft met Wagner een mooie ervaren pilot.
Kruijswijk kan bergop helemaal los gaan en een top 10 acht ik zeker mogelijk voor hem. Met Keizer en Bennett twee mooie knechten die hem aan de voet van de laatste coll moeten kunnen afzetten. Als er vroeg gekoerst gaat worden, zullen ze misschien afhaken, maar dat geldt voor meer.
4 mei 2015 14:57
Vinnievidefietsen

Discussies op deze toon ga ik niet aan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.