LottoNL-Jumbo neemt Lars Boom mee naar Waalse Pijl
foto: Sirotti
dinsdag 17 april 2018 om 17:57

LottoNL-Jumbo neemt Lars Boom mee naar Waalse Pijl

Lars Boom zal morgen van start gaan in de Waalse Pijl. De Nederlander maakt onderdeel uit van de zevenkoppige selectie van LottoNL-Jumbo. Boom, die nog altijd in opbouw is na zijn ingreep aan hartritmestoornissen, wil in Wallonië vooral aan zijn conditie werken met het oog op de tweede seizoenshelft.

In januari moest de Brabander een operatie ondergaan vanwege hartritmestoornissen, wat inhield dat hij het Vlaamse voorjaar moest laten schieten. Begin maart maakte hij zijn comeback in Parijs-Nice, maar zag zich toen genoodzaakt om op de vijfde dag op te geven. Hierop volgde weer een korte rustperiode, waarna hij in de Volta Limburg Classic weer een rugnummer mocht opspelden. Ook in deze wedstrijd haalde hij de finish niet.

Naast Boom zullen ook Robert Gesink, Stef Clement, Steven Kruijswijk, Bert-Jan Lindeman, de Duitser Paul Martens en de Belg Floris De Tier woensdag hun opwachting maken. Vooral van Gesink en De Tier mag wat verwacht worden. De Belg wist in de recente Amstel Gold Race nog indruk te maken door na een agressieve koers als zestiende te finishen.

Selectie flag-nl LottoNL-Jumbo voor flag-be Waalse Pijl 2018
flag-nl Lars Boom
flag-nl Stef Clement
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-be Floris De Tier

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
17 april 2018 20:39
Zo jammer, dat ze allemaal bij lj in de wedstrijd aan hun conditie werken.
17 april 2018 20:43
ik vind het een prima line-up voor de WP. Niemand piekt hier idd naar toe, maar qua opstelling had TLJ niets beters kunnen doen.
17 april 2018 20:43
Waalse pijl is natuurlijk zo'n beetje de meest a-typische koers die je maar kunt bedenken voor Boom, vandaar de grapjes.
17 april 2018 20:47
Ik gun Lars het beste maar deze route vind ik vrij kansloos.
17 april 2018 20:53
@horsm Echt niet?
Ik ben het eens met @Covadonga, ik had hier graag Roglic gezien. Die reed kort geleden nog knap omhoog op een aantal steile aankomsten in Baskenland, samen met Alaphilippe. En won Roglic niet ook een etappe met steile aankomst in de Tirreno?
17 april 2018 21:05
Gaat hij de 100km volmaken of is het na de Redoute al einde verhaal ?
17 april 2018 21:43
Misschien volgend jaar een jaartje bij Wanty of Roompot? Weg uit het gespreide bedje en lekker voor je eigen kans rijden. Zal hem misschien goed doen.
17 april 2018 21:44
Wel grappig dat men lacherig doet over het feit dat Boom kansloos is, terwijl men er in het voorbeschouwingstopic over eens is dat 174 van de 175 deelnemers kansloos zijn.
17 april 2018 21:48
@skylimit
Durf wel te wedden dat-ie morgen La Redoute niet overkomt.
17 april 2018 22:14
:)
17 april 2018 22:45
Rrobson er is verschil tussen kansloos voor winst en kansloos voor top30.
@jalabert er zijn ook wel eens geruchten vanuit boom zn begeleiding geweest dat hij er niet genoeg voor deed. Vorig jaar nog had boom het zelf over de vuelta rijden ipv trainen, waarmee hij volgens velen lier horen zichzelf te weinig te kunnen pijnigen op training. Niet zo gek dat mensen dat nu weer denken. Beetje jammer dat je zo op de man gaat spelen gelijk...
17 april 2018 23:14
Waarom geen Roglic?
18 april 2018 00:10
@Explorer
Er zit een groot verschil tussen "niet tevreden zijn" en "een weggegooid jaar" hebben. Ik veroordeel vanaf mijn stoel achter mijn desktop jouw veroodeling vanaf je stoel achter je desktop. Jij veroodeelt vanaf je stoel achter je desktop iemand die op het hoogste niveau (WorldTour) zijn sport beoefend. Je ziet het verschil toch wel?
18 april 2018 00:11
@AmsterdamCycling
Omdat Roglic zich op de korte rondes richt aangezien hij daarin een wereldtopper is terwijl hij in een eendaagse wedstrijd nog nooit bij de top 20 is geeindigd.
18 april 2018 06:24
@ghostwriter, waar Veroordeel ik hem in ? Ik zie dat zo niet. Maar goed jij als lars boom mega fan zal dat wel anders zien. Kritiek op zijn algelopen jaar. En drie overwinningen zijn top voor jou en lars. Terwijl ik denk dat (ikherhaal) hij veeeel meer in zijn mars heeft.
Hou het bij lezen achter je desktop en niet bij 'ghostwriten'.
18 april 2018 07:00
Het onderwerp Lars Boom ligt nog altijd gevoelig op WF. Mensen reageren als door een wesp gestoken. Het zijn veelal standaard reacties over mensen die zich verraden voelen doordat ze enorm hoge verwachtingen van Boom hadden. Boom is een goede wielrenner, maar niet de winnaar die hij in het veld was. Dat hij in een periode prof was waarin het Nederlandse wielrennen in een dipje zat en hij en Gesink de vaandeldragers van het Nederlandse wielrennen waren, is niet zijn probleem. Dat hij intussen ingehaald is door een aantal andere goede Nederlandse coureurs, is ook niet zijn probleem.
Wij moeten juist blij zijn dat we niet meer in de Tour hoeven te juichen voor de prestaties van Ruijgh, maar met Dumoulin, Mollema, Kelderman, Gesink, (Ten Dam) en Kruijswijk wielrenners hebben die top tien in een grote ronde kunnen rijden/hebben gereden en waar Terpstra en Van Baarle top zijn in de klassiekers en we zelfs sinds Jeroen Blijlevens weer een sprinter kunnen aanmoedigen die kan winnen in een grote ronde of een semi-klassieker.
Boom is en blijft een goede wielrenner. Jammer dat mensen zo giftig of zelfs lacherig reageren.
18 april 2018 07:14
Fijn dat Lars seer koerst, mooi dat ie hier koersritme kan opdoen.
Geen top10 vandaag hier voor TLJ, maar dat is niet erg.
18 april 2018 09:35
En als hij moet stoppen (door de een of andere reden) kan hij nog altijd als Formule 1 kenner terecht bij ZIGGO
18 april 2018 09:41
Ligt het nou aan mij of heb ik Lars Boom vorig najaar in de eneco tour een wt rit zien winnen, de leiderstrui pakken en vervolgens meedoen voor het podium? Hoeveel renners kunnen uberhaupt zeggen dat ze een wt koers hebben gewonnen in 2017? Lijkt mij alsnog heel wat waard in 2017 voor tlj. Ik zie niet in waarom dit jaar niet een vergelijkbaar resultaat behaald zou kunnen worden.
18 april 2018 09:57
@Explorer
Vreemd dat jij dat niet ziet. Ik ben helemaal geen mega fan van Boom, sterker nog ik been helemaal géén fan van Boom. Dat was ik zelfs niet in zijn jaren als wereldtopper in het veld. Je hoeft geen fan van Boom te zijn om te kunnen inzien dat jij opmerking dat zijn tijd bij LottoNL weggegooide jaren zijn belachelijk is. Als dit al weggegooide jaren waren dan kan 2/3 van het WT peleton beter vandaag nog stoppen met wielrenner en iets anders met hun leven gaan doen.
18 april 2018 10:11
Een handjevol cynische opmerkingen richting Lars maakt een hoop los bij mensen
18 april 2018 11:35
Hopelijk kan hij zijn benen binnenkort weer laten spreken.
18 april 2018 11:41
@ghostwriter, uw mening. En die is zeker niet juist. Maar goed ik respecteer hem.
Dat wij niet en waarschijnlijk nooit op een lijn komen is niet erg. Jou inzicht richting de laatste jaren van Boom zijn erg overtrokken. Drie overwinningen zijn mager voor zijn type renner, kopman en grootverdiener. Boom is geen knecht, Boom moet gewoon meer winnen. Daarvoor wordt hij gehaald. Niet om in het voorjaar bidonnen te halen.

Wat beteft het hebben over team lotto jumbo. Als men hier een andere mening ten aanzien van renners beleid of wat dan ook, wordt je even letterlijk terug gefloten door menig WF reageerder. To-ta-le onzin. Respecteer de andere mening dan ook.

Ik denk dat we niet meer met elkaar moeten discussiëren hierover, de meningen verschillen hier gewoon in.
18 april 2018 12:01
@Culnamo
Echt 100% mee eens.
Al die helden achter hun computer, ook degenen die denken grappig te zijn...
18 april 2018 12:40
@zjioske
Ik hoop dat je al de schandalige reacties een rustig plekje kan geven. Ik duim voor je

Om te reageren moet je ingelogd zijn.