LottoNL-Jumbo niet in Slag om Norg

LottoNL-Jumbo niet in Slag om Norg

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo zal niet starten in de Slag om Norg. De Drentse wedstrijd over onverharde wegen past niet in het schema van de Nederlandse WorldTour-ploeg.

“Een behoorlijke teleurstelling voor ons”, zegt wedstrijdorganisator Johan Wekema tegen Dagblad van het Noorden. De Nederlandse wedstrijd hield rekening met de komst van de geelzwarte formatie. De Slag om Norg is sinds dit jaar gepromoveerd tot de wedstrijdcategorie UCI 1.1.

Ook de datum van de wedstrijd is aangepast  in de hoop betere renners aan het vertrek te krijgen. De koers zal dit jaar verreden worden op zondag 2 juli, ten tijde van de start van de Tour de France, in plaats van halverwege augustus. John Kerstholt, die belast is met het deelnemersveld, zegt tegen de krant dat LottoNL-Jumbo absent zal zijn omdat het voor de ploeg logistiek ingewikkeld is en een aantal renners op hoogtestage zijn.

Dit artikel delen:

28 Reacties

xistnc 21 april 2017 om 15:57
Quote van artikel:
De Nederlandse wedstrijd hield rekening met de komst van de geelzwarte formatie.

Op grond waarvan? Toezeggingen? Eigen hoop dan wel aanname? Enige context is wenselijk, zonder die context is dit nogal een suggestief artikel.

polke 21 april 2017 om 18:19

Mathieu van der poel wel aan de start . Veel meer interessant dan heel die jumbo's

Proodbol 22 april 2017 om 08:48

Ik denk dat de renners er echt wel alles aan doen om optimaal voor een wedstrijd te verschijnen en dat ze alles geven maar je moet wel de kwaliteiten hebben om wedstrijden af te maken of heel slim zijn ………..goed een koers kunnen lezen is ook een kwaliteit!

Ik denk dat het niet zo zeer aan de renners ligt wel aan de ploegleiding en het verwachtingspatroon die de leiding het publiek voorhoudt!
Plugge met zijn prietpraat over klassiekertrein, klassements trein, sprintrein……..goedkope verkooppraat voor sponsoren.

als je goed kijkt welke klassieke klasbakken er bij Ettix of BMC rondrijden dan is het niet zo verwonderlijk dat zij mooie resultaten hebben behaald of in ieder geval de finales kleur hebben gegeven!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.