LottoNL-Jumbo over ploegentijdrit: “Maximaal gepresteerd”
Foto: Sirotti
dinsdag 9 juni 2015 om 18:06

LottoNL-Jumbo over ploegentijdrit: “Maximaal gepresteerd”

LottoNL-Jumbo eindigde vandaag als tiende in de ploegentijdrit over 24,5 kilometer in het Critérium du Dauphiné. De Nederlandse formatie moest 54 seconden toegeven. Bij de ploeg zijn ze tevreden, mede doordat kopman Wilco Kelderman geen last ondervond van zijn val een dag eerder.

“Ik denk dat we vandaag maximaal gepresteerd hebben”, liet bewegingsfysioloog Mathieu Heijboer van de ploeg weten op de eigen website. “Ik ben tevreden over hoe de voorbereidingen zijn verlopen.”

De geel-zwarte formatie trainde afgelopen week ook nog op het onderdeel. “Ondanks het feit dat sommige jongens op hoogtestage waren, hebben we donderdag in Nederland nog een tijdrittraining kunnen doen. Die heeft zeker nut gehad. De automatismen waren vandaag duidelijk zichtbaar.”

De opdracht was om vol te vertrekken. “We hadden de renners geprikkeld om niet te langzaam te vertrekken. Dat kostte ons in de Giro d’Italia een paar plaatsen.”

Kelderman
Vooraf was het bij LottoNL-Jumbo afwachten hoe de verwondingen van Kelderman zich zouden houden op de tijdritfiets, maar de renner uit Barneveld had nergens last van. “Dat ging goed, maar het parcours zelf was lastig. Er waren veel stukken vals plat,” aldus de klassementsrenner. “De samenwerking ging goed. We begonnen iets te hard, maar dat konden we samen herstellen.”

Morgen volgt er in het Critérium du Dauphiné nog een etappe voor de sprinters. Daarna barst de strijd om het klassement echt los in de bergen.

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2015 18:13
Ik denk dat gezien de renners die ze bij hun hadden idd het maximale eruit is gehaald. Wynants lijkt me niet echt in goede doen, Bulgac zeker niet en ook Van Winden was er al snel af. Volgens Bram reden ze al heel snel met 5 man... en dan is dit een prima resultaat. In de tour staat er denk ik best wel een sterke ploeg voor de TTT
9 juni 2015 18:14
lol,
inspanningsfysioloog:“We hadden de renners geprikkeld om niet te langzaam te vertrekken. Dat kostte ons in de Giro d’Italia een paar plaatsen.”
Kelderman:"we begonnen iets te hard...."
9 juni 2015 18:16
Ik vind het geen slechte prestatie. Tijd voor morgen!
9 juni 2015 18:16
Kan dat je dan iets te hard begint, maar liever dit dan achteraf spijt dat je niet vol gegaan bent. 10e plek is wel het maximaal haalbare gezien de selectie volgens mij.
9 juni 2015 18:40
Ik ben niet onder de indruk van deze prestatie. Echter komen er nog wel wat tijdritkanonnen met Gesink, Kruijswijk en Ten Dam bij. Het is ernstig jammer dat Steven Clement niet meer bij deze formatie zit. Hoorde bij de top renners Belkin 2014.
9 juni 2015 18:42
Ach, Clement, veel saaier kom je ze niet tegen als coureur maar wel een aardige tijdrijder ja.
9 juni 2015 18:45
Clement, Stef bedoel je.
9 juni 2015 18:45
Ten Dam een tijdritkanon? Ik zal mn geheugen wel aan het verliezen zijn?
9 juni 2015 18:46
@chasinque

Tijdritkanonnen nog wel? Niet overdrijven he...
9 juni 2015 18:46
Och, Bulgac en Van Winden zijn veel leuker om te zien!
9 juni 2015 18:47
@Chasinque, ik neem voor het gemak maar aan dat je het woord tijdritkanonnen sarcastisch bedoeld. Kruijswijk reed natuurlijk een goede tijdrit in de Giro, maar dat was ook de eerste in jaren en Gesink en Ten Dam hebben de afgelopen jaren nergens geschitterd in dit vak, hooguit een keer niet teleurstellend gepresteerd. Tevens zie ik weinig anderen dan een Van Emden en Kelderman die op het gebied van tijdrijden enige toevoeging bieden aan een TTT voor Lotto Jumbo
9 juni 2015 18:52
@Chasinque tijdritkanonnen? Hoe kom je hier precies bij? Ik ben wel benieuwd waar je deze info vandaan haalt. Ik kan namelijk nergens data vinden dat ze regelmatig goed presteren in tijdritten.
9 juni 2015 18:55
@Vastaranta dat is natuurlijk onzin wat je zegt. Gesink heeft wel vaker laten zien dat hij een goede tijdrit in de benen heeft. En ook Kruijswijk heeft duidelijk stappen gemaakt maar was ook in het verleden best wel redelijk. Ten Dam heeft in de tour de laatste jaren ook aangetoond dat hij mee kan. Het zullen dan geen tijdritkanonnen zijn maar toch wel een sterke verbetering tov vandaag
9 juni 2015 19:18
maximaal en 10e worden, dat is wel de plek waar ze horen in welk rondje dan ook. Maar dan moet je ook direct de consequenties trekken wat betreft klassementsambities in die rondjes. Achterstand die je oploopt haal je namelijk niet meer in
9 juni 2015 19:19
In de TDF is de ploeg natuurlijk veel sterker met o.a. Gesink, Kruijswijk, Van Marcke en Ten dam.
Bleek namelijk een best wel zwaar parcours. Dan heb je niet zoveel aan te zware renners.
9 juni 2015 19:30
@mollemarijden

Maar heel veel andere ploegen ook...........
9 juni 2015 19:35
Ik denk dat iemand met individuele tijdritkwaliteiten het over het algemeen ook heel goed doet in een ploegentijdrit. Er zijn echter ook zat renners die in een individuele tijdrit niet tot de top behoren, maar die wel een uitstekende ploegentijdrit aan kunnen. Het mekaar opjutten, weer even relatieve rust in het wiel is toch wel een andere manier van inspannen dan een vol continue inspanning van de individuele tijdrit. Gesink is dan weliswaar geen topper in de individuele tijdrit, maar in de ploegentijdrit kan hij volgens mij meer dan gemiddeld zijn werk doen. Daarnaast moet de ploeg natuurlijk ook goed op elkaar ingespeeld zijn, zodat je elkaar niet kapot rijdt, maar aan de andere kant ook niet te voorzichtig.
9 juni 2015 19:46
Gewoon goed resultaat. Voor de Tour hebben ze echt wel een goed team voor de TTT. Hopen dat ze Van Emden meenemen. Er zijn trouwens niet echt alternatieven voor Van Emden
9 juni 2015 19:51
Wynants en Bulgac waren flink gevallen. Als die dan snel lossen is dat niet gek. Een prima prestatie.
9 juni 2015 20:03
Met Kruijs, Van Emden, Van Marcke, Gees, Ten Dam, Kelderman en Leezer heb je voor de TTT in de Tour toch wel aardige hard rijders. Ik zeg plek 7
9 juni 2015 20:38
'De Barnevelder', 'De Amersfoortse renner', 'De coureur uit Veenendaal', volgens mij heb ik 'Woudenberg' ook al eens voorbij zien komen. Elk bericht komt ie ergens anders vandaan?
9 juni 2015 20:44
@Valtverder Wilco is geboren in Amersfoort, opgegroeid in Barneveld en woont op dit moment in Veenendaal en met Woudenberg ben je denk ik in de war met Lars van der Haar die daar woont.
9 juni 2015 20:59
Of ze nu 7e worden of 15e in de TTT het gaat er uiteindelijk alleen maar om hoeveel tijd ze winnen of verliezen op hun relatieve concurenten in de top 10.
9 juni 2015 21:01
Ik verwacht na de ploegentijdrit in de tour bijna hetzelfde artikel ;)
9 juni 2015 21:10
Met bijna dezelfde reacties ook ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.