LottoNL-Jumbo past selectie Tour Down Under aan
foto: Marcel Koch
maandag 1 januari 2018 om 10:47

LottoNL-Jumbo past selectie Tour Down Under aan

LottoNL-Jumbo heeft de selectie voor de Tour Down Under moeten wijzigen. Aanvankelijk zouden Lars Boom en Juan Jose Lobato aan de start verschijnen in de eerste WorldTour-koers van het jaar.  Ter vervanging zijn Maarten Wynants en Enrico Battaglin opgeroepen. 

Boom kampt met hartritmestoornissen en moet nog rusten na zijn operatie. Het contract van Lobato is ontbonden na het incident met slaapmedicatie tijdens het trainingskamp van de Nederlandse formatie.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Tour Down Under (16-21 januari)
flag-it Enrico Battaglin
flag-nz George Bennett
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Daan Olivier
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
1 januari 2018 11:18
Moet Lotto niet nog een renner aantrekken na het ontbinden van Lobato's contract, de beoogde selectie telt nu toch een renner minder (ook nog afwachten wanneer Boom weer helemaal wedstrijdfit is) en dat aantal renners was toch bepaald nadat ze al wisten dat de grote rondes voortaan met een renner minder gereden zullen worden.
1 januari 2018 11:36
Boom wordt toch pas in januari geopereerd?
1 januari 2018 12:30
Voor het bekendmaken van de transfer van Powless had Plugge gezegd de selectie rond te hebben, dat er alleen nog iemand bij zou komen als zich een buitenkansje voor deed.

Dat buitenkansje bleek Powless, dat er nu een renner wegvalt door het ontslag van Lobato betekend niet dat er perse een vervanger aangetrokken dient te worden.

De ploeg kan zoals hij nu is ook als compleet worden beschouwd
1 januari 2018 13:14
@Wielerfan1987
Dat buitenkansje betrof toch Dylan Van Baarle. Ik denk eerst maar afwachten, wat betreft de afwikkeling van Lobato, want op de TLJ-site kun je hem nog steeds terugvinden.
1 januari 2018 18:57
Lobato wordt in de afwikkeling net zo een drama als Garate. Lottonl denk dat het allemaal wel geregeld is met 1 regeltje in het contract en Lobato zijn zaakwaarnemer gaat er een leger advocaten overheen laten kijken. Die wil alsnog de hoofdprijs...
2 januari 2018 10:40
Ik denk juist dat Lobato het wél snel wil afhandelen zodat hij nog kan aansluiten bij een andere profploeg. Voor Garate was het toch al einde carrière.
2 januari 2018 11:07
Het is toch gewoon terecht dat Lobato zijn salaris uitgekeerd wil worden.
Nou nou hij heeft slaapmiddel gebruikt, natuurlijk niet goed. Maar aangezien 2 vd 3 renners niet geschorst worden. Is het natuurlijk volledig onterecht als die wordt ontslagen en hun niet. Als die ze voor de rechtbank sleept wint die gewoon denk ik.
2 januari 2018 15:39
@mollemarijden

Ik neem aan dat die rechter beter op de hoogte zal zijn dan jij. Lobato deelde de medicijnen uit, had ook alcohol op en moest per ambulance worden afgevoerd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.