LottoNL-Jumbo rekent in Nokere Koerse op Hofland en Markus
Barry Markus. foto: Sirotti
dinsdag 17 maart 2015 om 08:25

LottoNL-Jumbo rekent in Nokere Koerse op Hofland en Markus

LottoNL-Jumbo staat woensdag met ambitie aan de start van Nokere Koerse. De geel-zwarte formatie is er nog niet in geslaagd om dit seizoen een overwinning te behalen, maar hoopt deze week de nul weg te poetsen. Sprinters Moreno Hofland en Barry Markus zijn als kopmannen aangewezen.

“Deze koers ligt ons wel”, vertelt ploegleider Frans Maassen op de site van de ploeg. “Dat geeft ons een mooie kans om een goed resultaat te behalen. Moreno Hofland en Barry Markus hebben de laatste tijd laten zien dat het met hun vorm de goede kant op gaat. Moreno werd drie keer zevende in Parijs-Nice en Barry werd tweede in Dwars door Drenthe. Die resultaten zorgen ervoor dat we veel vertrouwen hebben in Nokere Koerse. Ik hoop dat dat zich uitbetaalt.”

De Belgische eendagskoers kent als scherprechter de Nokereberg. “Als wij allebei bij de eerste vijf zitten aan de voet, kunnen we iets moois neerzetten,” denkt Hofland. “Wie van ons twee dat dan doet, maakt niet zo heel veel uit. We moeten op dat moment gewoon kijken wie zich het best voelt en ons volledig inzetten voor de kansen van diegene.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Nokere Koerse (1.1)
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Brian Bulgac
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Barry Markus
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2015 08:30
Tja, veel optimisme maar de resultaten vallen tegen.
De vraag blijft , wat is er mis binnen de ploeg, is er iets mis?
17 maart 2015 08:35
Het seizoen van de meerderheid van LottoNL is gewoon een maand later begonnen als van de rest van de ploegen, dan loop je in deze fase achter de feiten aan. Het is hopen dat als de hoogvorm komt, deze ook iets langer is vast te houden dan door renners met op dat moment 10/15 koersdagen meer...
17 maart 2015 08:38
Nee er is niets mis. Wat ziektes, afwezigen en Kelderman die net z'n niveau niet haalde.

Shit happens.

Vergeet niet dat ze met een lager budget werken dan vorige jaren. Mollema weg, Boom weg dus is de basis minder breed.

Als je het vindt tegenvallen, heb je je verwachtingen niet goed bijgesteld.
17 maart 2015 08:48
En niet vergeten dat vanmarcke zonder pech een dikke kans maakte in de omloop
17 maart 2015 08:51
De aankomst daar zou Hofland moeten liggen en in Parijs-Nice heeft hij laten zien dat hij de snelheid wel in de benen heeft. Het is alleen wel te hopen voor hem dat hij na die koers qua inhoud inderdaad weer terug is op niveau. Nokere moet wat dat betreft geen probleem zijn, maar met het oog op de zwaardere koersen daarna is het wel belangrijk dat hij niet blijft zitten met een kwakkelend lichaam.

Quote:
Wat ziektes, afwezigen en Kelderman die net z’n niveau niet haalde.
Shit happens.

Precies, alleen is dat iets waar de fans van die ploeg en hun negatieve spiegelbeelden zich wat minder makkelijk bij neer kunnen leggen. Ik vind zelf dat het resulteert in relatief veel posts van een bedenkelijk niveau, maar misschien dat wij ons daar dan maar bij neer moeten leggen.
17 maart 2015 08:53
Het waren toch niet Mollema en Boom, die de zeges t/m 17 maart 1014 hadden binnengehaald. Volgens mij waren dat Hofland en Bos. Hofland had ook verwachtingen toch.
17 maart 2015 09:02
Quote:
Hofland had ook verwachtingen toch.

Renners kunnen toch tegenvallen of iets tegen komen waardoor ze hun niveau niet halen? Alle kwaliteit die ze hebben ingeleverd heeft dan toch gewoon invloed op de prestaties? Als er nu eentje met verwachtingen een gat in zijn knie valt en vervolgens ziek moet afzeggen voor een belangrijke koers, dan wordt dat minder makkelijk 'verbloemd' als je minder kwaliteit hebt in de rest van je selectie om die tegenvallers te verbloemen.
17 maart 2015 09:07
Het probleem is dat als je kopmannen "verliest" de rest moet doorschuiven... Vorig jaar had je een Boom, een Mollema en een Bos extra. Die zijn er nu niet meer dus moeten een Kelderman, Hofland en consorten meer richting het hoogtepunt van het seizoen in vorm zijn. De pech is dat er momenteel geen opvolging is om de topvorm in de mindere wedstrijden te tonen.
17 maart 2015 09:38
Nu op telegraaf.

Een vervolg op het tijdritfietsen debacle van Bianchi en Lotto Jumbo
17 maart 2015 09:45
Dat was al een tijdje zichtbaar inderdaad. Alleen Kelderman, Kruijswijk, Gesink en Bennett hebben momenteel de beschikking over die nieuwste fiets. Dat is de 'shit' die je misschien kunt verwachten van een noodoplossing, maar voor de Tour moet er toch door die selectie voldoende getraind kunnen zijn.
17 maart 2015 09:56
Ik vind het toch wel slecht.

De in juli aan Ten Dam en Mollema gegeven tijdritfietsen zijn geretourneerd om aanpassingen in het ontwerp te bewerkstelligen meen ik.
Daarnaast meen ik enige maanden geleden gezien te hebben dat Gesink op een Aquila een windtunneltest deed (of was dat vorig jaar rond deze tijd al?)

Dat Bianchi nu, bijna 8 maanden na het retourneren van de testmodellen nog niet meer dan 5 volledige fietsen kan afleveren dan is dat gewoon ronduit slecht en ook absoluut geen reclame voor Bianchi.

Stel dat je als particulier een Bianchi koopt en je hebt binnen 3 maanden een scheurtje in je kader (is een collega van mij overkomen) hoe lang zal je dan op je nieuwe kader moeten wachten???

Het is gewoon geen visitekaartje dat Bianchi afgeeft.
Nog buiten het feit dat Bianchi als materiaalsponsor zeer waarschijnlijk een contract heeft getekend waarin zij zich binden aan bepaalde voorwaarden (waarvan de leveringstijd van het materiaal zeker onderdeel zal zijn)

En op het moment lijkt het er op dat Bianchi haar verplichtingen niet nakomt...
17 maart 2015 10:05
Quote:
Ik vind het toch wel slecht.

Nogal een understatement lijkt me..
17 maart 2015 10:08
Over Bianchi, in hoeverre is Lotto-Jumbo financieel afhankelijk van Bianchi en hoelang loopt het contract nog? De naam Bianchi is geweldig maar als je al deze verhalen hoort kun je ook net zo goed een Nederlands merk kiezen(als die genoeg willen en kunnen betalen)
17 maart 2015 10:25
Lotto-Jumbo heeft eigenlijk ook veel te weinig kwaliteit, er zijn slechts drie renners drie à vier renners die echt in aanmerking komen voor een overwinning op WT niveau. Het verschil met de andere renners is gewoon erg groot, als Kelderman en Hofland dan niet in vorm zijn in Paris-Nice en Gesink helemaal nergens rijdt dan is het logisch dat ze nog steeds geen overwinning hebben behaald.

Hopen dat Vanmarcke een klassieker kan pakken, al zal die dat voornamelijk op eigen kracht moeten doen.
17 maart 2015 10:28
Tjah, laten we eerlijk zijn, in de breedte is LottoNL gewoon een matige ploeg. Ze kunnen niet met 10 renners een koers winnen. Dan zijn ook nog Hofland en Kelderman gewoon nog jong en kunnen ze dus wel eens wat tegenvallen, wat ook normaal is voor een jongere. En zelfs als ze niet tegenvallen, ze horen beide sowieso (nog) niet tot de top in hun specialiteit dus is niet winnen ook niet zo raar. En dan moeten ze verder rekenen op Gesink die goed reed maar met persoonlijke problemen af te rekenen kreeg en Vanmarcke die in de Omloop kansrijk was maar pech had en voor de rest ook gewoon heel goed rijdt momenteel. Dan vind ik het helemaal niet zo raar dat de uitslagen voorlopig uitblijven. Deze ploeg zal ook geen 20 koersen winnen op een jaar, daarvoor is ze te jong en te weinig toppers.
17 maart 2015 10:38
Mooi moment voor de eerste overwinning, wat mij betreft...
17 maart 2015 11:00
@ Fondriest

Als je het vindt tegenvallen, heb je je verwachtingen niet goed bijgesteld?

Dus ik en vele anderen zijn even onrealistisch ingesteld als Zeeman, Kelderman zelf, de Wielerflitsredactie...

Als je het niet vindt tegenvallen, ben je gewoon iemand die wel heel snel tevreden is...
17 maart 2015 11:01
Ik denk dat het wel een goed idee zou zijn als Plugge eens actief op zoek gaat naar een nieuwe fietsensponsor.

De kwaliteit van het materiaal is een ding, maar als je leverancier dan ook niet aan de leveringsvoorwaarden/afspraken voldoet dan is dat toch wel reden om het contract niet meer te verlengen of zelfs te laten vernietigen.

Ik heb tijdens de grote sponsor zoektocht gelezen dat Bianchi 1,5 miljoen meebrengt, gezien het grote budgetverlies lijkt die 1,5 miljoen dan ook niet meer onmisbaar.
En wie weet wat voor budget een eventuele andere sponsor mee kan brengen...
17 maart 2015 11:55
Ik denk, dat TLJ wel degelijk een team rond Vanmarcke kan neerzetten voor de komende Belgisch/Vlaamse klassiekers. {Van Asbroeck, Wynants, Van Emden, Hofland} Zij hebben jonge renners gehaald {vanwege het budget} en die hebben tijd nodig om op WT-niveau te komen. Roosen met zijn 22-jaar mag al weer zijn 2e. WT wedstrijd aanvangen.
Wat die fietsen betreft moet Plugge en staf eens goed nadenken, want het tijdrijden wordt een probleem zo.
17 maart 2015 11:55
@Wielerfan
Volgens mij hebben ze prima materiaal. Bianchi levert alleen de frames en die hoeven niet slechter te zijn dan andere merken, sterker nog die Infinoto van Sep is volgens mij een top fiets voor de kasseien. Daarnaast denk ik dat de afmontage een grotere rol speelt en die doet niet onder voor de andere ploegen.
17 maart 2015 13:06
@Wheely, als ik hoor van andere forumgebruikers dat de Oltre zomaar een paar honderd gram tot zelfs een half kilo zwaarder is dan de gemiddelde fiets van de concurrentie dan denk ik dat dat toch wel een stuk beter kan.

En dan nog vind ik de betrouwbaarheid van de partner met betrekking tot onder andere leveringsvoorwaarden nog een stuk belangrijker en daarin laat Bianchi het nu kennelijk al voor een tweede keer afweten
17 maart 2015 13:12
Ik heb even gekeken wie er allemaal meedoen, zijn niet veel topsprinters bij. Boeckmans namens Lotto-B heeft dit jaar al gewonnen en is daarmee voor mij iig topfavoriet nr 1. Of Hofland het hier wel waar kan maken wens ik te betwijfelen. Ze moeten ook nog maar eens zien of ze het pak bij elkaar kunnen houden, want Teams als Roompot en TSV zullen vol ten aanval trekken.
Dat sommigen zich hier storen aan de kritiek op TLJ vind ik dan weer jammer. De prestaties zijn simpelweg niet goed en dat mag best gezegd worden. Dat daar allerlei oorzaken voor zijn (ziektes, pech, valpartijen etc...) zal best, maar daar wordt het niet anders van. Of anders gezegd, je kunt een mooi strikje om een keutel doen, maar het blijft een keutel. Kennelijk willen dát sommigen hier niet zien.
En als dat allemaal klopt wat hier boven gemeld wordt over het fietsenprobleem, tja... zegt toch ook wel weer iets.
17 maart 2015 13:22
Tom van Asbroeck verschijnt ook aan de start. Komt die alleen voor de kilometers?
Ik hoop dat Moreno of Danny hem pakt! Het is immers alweer een paar dagen geleden dat we een Nederlander hebben zien winnen!
17 maart 2015 13:43
Wat ik hierboven lees is dat het probleem van LottoNL grotendeels bij Bianchi ligt. Dan kun je kritisch zijn op de renners en de staf maar die kunnen er in die situatie ook niks meer aan doen. Men is ooit met Bianchi begonnen, waarschijnlijk op basis van behaalde resultaten in het (verre) verleden en nu zit je eraan vast. Als je er mee wilt stoppen heb je meerdere problemen; je loopt het sponsorgeld van bianchi mis, je moet een afkoopsom betalen, je hebt geen fietsen meer, welke constructeur kan in 2/3 maanden tijd 50+ top-of-the-range fietsen afleveren, als je überhaupt al een geïnteresseerd merk kan vinden, al je sponsormateriaal, shirtjes, de bus, de auto's moeten opnieuw gespoten, al je windtunneltesten ed kunnen door het putje, alle renners moeten alles opnieuw laten afmeten en je moet maar hopen dat het gras bij de buren groener is. Je bent gewoon nog veel meer de pineut als je niet met Bianchi verder gaat dan wanneer je doormoddert. Zelfs al had je van de winter gewisseld.
17 maart 2015 13:45
@Wielerfan
Natuurlijk kan het beter maar het ontbreken van resultaten ligt echt niet aan de fietsen hoor. Dat ze er qua logistiek en communicatie een beetje een potje van maken zal ik beamen.

Het beste materiaal (naar mijn mening Look en Cervelo) garandeert echt geen resultaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.