LottoNL-Jumbo sluit seizoen af in Putte-Kapellen
foto: Sirotti
maandag 12 oktober 2015 om 13:13

LottoNL-Jumbo sluit seizoen af in Putte-Kapellen

De ploeg van teammanager Richard Plugge sluit dinsdag het eerste seizoen in de kleuren van LottoNL-Jumbo af in de Sluitingskoers Putte-Kapellen. Ploegleider Nico Verhoeven neemt acht renners mee naar de 82e editie van de Belgische Nationale Sluitingskoers.

De selectie bestaat uit Koen Bouwman, Twan Castelijns, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii, Timo Roosen, Maarten Wynants, Tom Van Asbroeck en Dennis van Winden. “De Sluitingskoers is altijd een aparte wedstrijd”, zegt ploegleider Nico Verhoeven in het persbericht van de ploeg. “Heel vroeger waren het kleine rondjes. Nu moet je negen keer rond op een parcours van 22 kilometer. Het is wel een EuropeTour-koers en een mooie wedstrijd als je hem kunt winnen. We verwachten dat het een massasprint wordt. Tom Van Asbroeck werd daar vorig jaar nipt geklopt. Het zou mooi zijn als hij daar revanche kan nemen.”

“Meestal is het een koers voor sprinters. Vorig jaar werd ik nipt geklopt en hoop nu op meer”, aldus Van Asbroeck. “Ik heb nog veel moraal en goede benen. Ik neem de snelheid van Parijs-Tours mee naar Putte-Kapellen. We hebben een gemotiveerde ploeg maar je weet natuurlijk nooit hoe een koers verloopt. We gaan er in alle gevallen nog iets moois van maken.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2015 13:16
geen Hofland? gaat die nu getergd de winter in?
12 oktober 2015 13:20
Hoor je me lachen 8.6?
12 oktober 2015 13:27
Is dit nu de laatste keer dat je deze "grap" gaat maken of ben je van plan hem volgend jaar ook nog een keer of 60 te posten?
12 oktober 2015 13:33
Alles op de sprint! Voor plaats 5....
12 oktober 2015 13:33
Nee, volgende keer heeft hij het weer over het woord 'tevreden'.

on: die Van Asbroeck zal zichzelf nog wel een keer willen bevestigen als sprinter. Volgend jaar lijkt Groenewegen me de man voor dit soort koersen.
12 oktober 2015 13:34
@ non-believer:
Hofland gaat niet 60 keer de winter in volgend jaar, dus lijkt me van niet. daarnaast kom je nu zelf een beetje getergd over. ;)
12 oktober 2015 13:44
Flauw grapje over Hofland weer, laat gaan joh, seizoen is voorbij we beginnen met een schone lei!
12 oktober 2015 14:10
Is dit de laatste koers voor collega-Arnhemmer Tjallingii?
12 oktober 2015 14:12
@JeDaRe: voor dit jaar wel. hij gaat tot het NK-2016 door.
12 oktober 2015 14:14
Niks "alles op de massasprint" voor een plaats van misschien 2 of 3 t/m 10 en de kans op een massale valpartij waardoor de voorbereiding voor het nieuwe seizoen in de soep loopt.
Ik zie graag een aanvallende wedstrijd zonder stalorders voor een massasprint. Zeker in deze laatste wedstrijd van het seizoen.
De sprinters van Lotto Jumbo zijn er dit seizoen niet goed genoeg voor (op 2 overwinningen van Hofland na begin mei en juni 2015).
12 oktober 2015 14:29
Het lijkt mij mooi als LottoNL een massasprint probeert te verkomen door in ieder geval Teunissen en Roosen (mee) in de aanval te sturen. Beide mogen beide terug kijken om een prachtig eerste jaar in het profpeleton en hopelijk kunnen ze het seizoen met een mooie pluim eindigen. Komt het toch tot een massasprint dan kan LottoNL altijd nog Van Asbroeck goed proberen af te zetten.
12 oktober 2015 14:48
@Fanny,
Er staat dat ze verwachten dat het een massasprint wordt en dat ze voor die sprint i.i.g. op Van Asbroeck inzetten. Er staat echter nergens dat ze tot de eventuele massasprint alleen braaf gaan meerijden of mee gaan helpen alle vluchter terug te pakken.

Gezien de ploeg verwacht ik dat ze zeker wel wat gaan proberen, maar als het parcours niet heel selectief is en de meerderheid van het peloton een sprint wil lijkt het mij niet meer dan logisch om Van Asbroeck + i.i.g. 1 mannetje (waarschijnlijk van Winden) achter de hand te houden.
12 oktober 2015 15:21
@snoep de hond
Waarom zou de meerderheid van het peleton een massasprint willen als Debusschere en Bouhanni meedoen?
12 oktober 2015 15:31
'Nico Verhoeven neemt 8 man mee', en dan worden 9 namen genoemd. ook de startlijst van de organisatie wijst ietwat af, Wynants staat daar reserve (samen met van Emden), en de al dan niet getergde (sorry, non-believer ;) )Hofland gewoon op de startlijst.
12 oktober 2015 15:31
Omdat Roompot, LottoNL, Topsport Vlaanderen en Wanty allemaal wel een goede sprinter meenemen. De rest zijn kleinere ploegen.
12 oktober 2015 15:32
Op twitter wordt Primoz Roglic als nieuwe aanwinst TLJ genoemd.
12 oktober 2015 15:47
Topsport Vlaanderen neemt ook een aantal goede aanvallers mee en het lijkt me sterk dat Roompot ook niet een paar man in de aanval mee wil hebben. Die begrijpen ook wel dat als het tot een sprint komt ze voor de 4e/5e plaats sprinten. LottoNL zouden ook gek zijn als ze voor de sprint gaan want zelfs vorig jaar won Van Asbroeck maar twee keer iets. LottoNL maakt een grotere kans als ze de wedstrijd hard proberen te maken en meerdere wielrenners mee in de aanval sturen. Laat ze maar met z'n vieren (waaronder in ieder geval Teunissen en Roosen) in de aanval gaan en hou dan drie man bij Van Asbroeck voor een eventuele sprint.
12 oktober 2015 16:28
@ghostwriter,
Ik weet inderdaad niet of de meerderheid van het peloton morgen een massasprint wil. Dat was slechts een aanname omdat Verhoeven zegt dat ze een massasprint verwachten.

Ik reageerde echter vooral omdat Fanny uit dit nieuwsbericht lijkt te halen dat LottoNL alles op de sprint gaat zetten. Dat zie ik echter nergens staan in dit bericht.

Vervolgens gaf ik aan dat dat mij ook niet waarschijnlijk lijkt en dat ze eerder een tactiek zullen gaan toepassen die jij ook al aanhaalt, namelijk meespringen/aanvallen en daarnaast Van Asbroeck + i.i.g. 1 mannetje achter de hand houden.
12 oktober 2015 16:56
@snoep de hond
Ah, dat zijn we het met elkaar eens.
12 oktober 2015 18:51
Van Asbroeck heeft geen slecht debuut jaar gereden in de WT, zal volgend jaar alleen maar beter gaan. Mensen vergeten snel wat voor een enorme stap dit was, elke wedstrijd zonder druk beginnen of als kopman uitgespeeld worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.