LottoNL-Jumbo test sprinttrein in Qatar
foto: Alex Whitehead/SWpix.com (archief)
donderdag 4 februari 2016 om 17:57

LottoNL-Jumbo test sprinttrein in Qatar

LottoNL-Jumbo gaat in Qatar een eerste poging doen om de sprinttrein te testen. Spurter Moreno Hofland is de aangewezen man voor de massasprints en krijgt een gehele ploeg in dienst mee om een ritzege te boeken. 

Zeeman: ‘We zijn nog aan het sleutelen met de sprinttrein’
De volledige sprinttrein in Qatar maakt deel uit van een nieuw plan. LottoNL-Jumbo-ploegleider Merijn Zeeman legt in de jongste WielerFlits Podcast uit wat de bedoeling is dit seizoen. “We willen een systeem ontwikkelen waarbij we succesvol zijn. Wie op welke plaats terecht komt in de sprinttrein, is nog in progress. Maar in eerste instantie beginnen we met Dylan Groenewegen en Moreno Hofland als afmakers.” Hoe LottoNL-Jumbo dat plan wil uitvoeren, hoor je uitgebreid terug in de podcast van afgelopen maandag.

LottoNL-Jumbo voor de flag-qa Tour of Qatar 2016
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2016 18:05
Een logische laatste volgorde lijkt mij wagner teunissen van asbroeck hofland, die andere 4 kunnen al het werk ervoor doen, want dat zijn toch allemaal hardrijders.
4 februari 2016 18:23
Jammer dat ze in Van Asbroeck blijkbaar niet een afmaker zien. Ik kan best begrijpen dat het met hem lastig is omdat hij ook in de klassiekers uit de voeten kan. Maar een keuze zal er toch gemaakt moeten worden. Daarbij schat ik Groenewegen niet per definitie hoger in dan Van Asbroeck. We zullen het gaan meemaken!
4 februari 2016 18:27
De nieuwe trein met 8 man; dat wordt dan een luxe trein. Met al dat zand kun je makkelijk ontsporen. Laat ze eerst maar eens een treintje van 4 met 1 lead-out opzetten.
4 februari 2016 18:31
Van Asbroeck viel mij vorig seizoen enigszins tegen; soms werd hij als troef uitgespeeld in een sprint en werd hij, zelfs als ie goed werd afgezet, er finaal uitgesprint. Ik verwacht van Groenewegen meer. Maar Van Asbroeck kan ook een stap zetten natuurlijk.
4 februari 2016 18:34
Ben heel benieuwd. Dit zijn niet de meest indrukwekkende namen voor de trein, maar dat is de trein van Giant ook nooit geweest. Die hebben bewezen dat je niet per sé de beste hardrijders van de wereld nodig hebt om een goede trein te maken. Al ben ik eerlijk gezegd nooit fan geweest van 'met zijn allen voor een sprinter rijden'. Doe mij maar de types Freire, die het alleen kunnen.

Er is trouwens een leuk sprintveld in Qatar, met Kristoff, Cavendish, Hofland, Bennett, Guardini, Jans, Modolo, Drucker/van Avermaet, Arndt/Andersen, Markus/Looij. Als het hier werkt, heb je wel meteen echt bewezen dat het kan.
4 februari 2016 18:35
Hopelijk dit seizoen wat meer succes, al vrees ik dat het moeilijk zal worden gezien de sprinters bij de andere ploegen.
4 februari 2016 18:37
Zou overigens wel een bak zijn als Markus nu opeens wel kan sprinten....
4 februari 2016 18:51
Hofland kan in Qatar ook alleen leuke dingen laten zien en hij heeft Wagner bij zich om hem goed af te zetten. Alleen hoe zit 't met de vorm van Cav.
4 februari 2016 19:11
Cav leek wel snel in de hh van de t. Dubai. Maar geen trein.
Maar eerst maar eens een trein op de rails krijgen, dan pas focussen op het resultaat.
Als de trein goed loopt komt het resultaat wel, Hofland heeft snelheid genoeg.
4 februari 2016 19:25
Inderdaad, die trein moet gewoon een keer goed lopen. Hofland in positie te brengen waardoor hij in ieder geval mee kan sprinten voor podium plaatsen. Afgelopen jaar raakte hij zo vaak zijn trein kwijt of kwam hij in het gedrang te zitten
4 februari 2016 19:26
Inderdaad eerst maar een trein die spoort, dan volgende stappen maken. TLJ maakt wel duidelijke keuze zo. Ben benieuwd
4 februari 2016 19:40
Geen Van Winden, wat is zijn rol in het team dan?
4 februari 2016 20:10
Een kat in't nauw maakt rare sprongen...
4 februari 2016 21:12
@guushovd
Die mag morgen Groenewegen lanceren
4 februari 2016 21:55
Een Nederlands-Belgisch treinproject...
4 februari 2016 22:06
@verweggistan, zoals de Fyra dus. Succes gegarandeerd ;)
Ik weet het toch niet zo. Er zijn al zo veel teams met een trein en de weg is niet eindeloos breed. En het is met een trein meestal alles of niets. Of ze zitten goed vooraan en zetten perfect je sprinter af of ze worden weggedrukt en je ziet er niets meer van.
5 februari 2016 10:35
@jandepandaman
Groenewegen is 3 jaar jonger, en heeft al een beter palmares. Ik denk dat je hem wel hoger kunt inschatten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.