LottoNL-Jumbo valt aan in Tre Valli Varesine: “Maar we kregen geen ruimte”
foto: Sirotti
dinsdag 9 oktober 2018 om 18:30

LottoNL-Jumbo valt aan in Tre Valli Varesine: “Maar we kregen geen ruimte”

LottoNL-Jumbo reed bijzonder aanvallend in Tre Valli Varesine, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. “Ik heb het een aantal keer geprobeerd, maar kreeg geen ruimte”, zo vat George Bennett de koers van zijn Nederlandse werkgever samen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Nieuw-Zeelander eindigde uiteindelijk als veertiende, op dertien seconden van winnaar Toms Skujiņš. Uiteindelijk had LottoNL-Jumbo geen enkele renner mee in de beslissende kopgroep. “Het was een lastige wedstrijd om weg te geraken. De jonge renners waren sterk en zaten mee in de gevaarlijke ontsnappingen”, aldus Bennett.

“Het was daarna aan Primož en mij om aan te vallen. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar kreeg geen ruimte. Soms heb je een beetje geluk nodig in een wedstrijd die niet selectief is.”

“Plan was om telkens in de ontsnapping te zitten”
Een van die jonge renners waar Bennett naar verwijst is Floris De Tier. De Belg reed lange tijd vooraan. “Het plan was om telkens iemand mee te hebben in de ontsnapping, zodat we niet hoefden te achtervolgen. We hebben geprobeerd om Primož en George in een zetel naar de finale te brengen. Dat is gelukt”, zo is zijn conclusie.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2018 18:37
Heb de laatste 50 kilometer gezien wat mij vooral opviel was het passieve rijden van roglic, misschien kon hij niet beter. De rest was in ieder geval lekker actief.
  9 oktober 2018 18:42
  Roglic reed op het einde nog heel sterk, maar hij zat veel te lang te slapen achter in de groep-Valverde. Bijvoorbeeld toen Uran wegsprong.
9 oktober 2018 18:39
Prima koers gereden qua bedrijvigheid. Tolhoek was alleen niet sterk genoeg en Roglic uiteindelijk niet in staat om mee te zitten met Pinot en Woods.
  9 oktober 2018 18:52
  Mwah, Tolhoek en De Tier begonnen al heel vroeg in de finale overal mee te schuiven. Als ik het interview zo lees was dat het idee en was de bedoeling dat Roglic/Bennett die rol dan in de finale over moesten nemen.

  Alleen Bennett deed dat ook echt en Roglic is eigenlijk nergens echt meegeschoven. Dat Tolhoek dan uiteindelijk in de belangrijkste aanval van de finale nog zit is knap van hem en onfortuinlijk voor Jumbo gezien het plan.
  9 oktober 2018 19:00
  Ik heb zelf Tolhoek pas aan zien vallen nadat de groep met De Tier weer was ingelopen. (Bennett begon ook vanaf die fase mee te springen). Ik heb de aanvallen daarvoor zelf niet gezien.
  9 oktober 2018 19:16
  Wat ik meer bedoel eigenlijk is dat ik Jumbo een goede wedstrijd vond rijden met een prima plan. Je moet alleen net geluk hebben dat de goede aanval dan de juiste is. Voor Tolhoek had het eigenlijk een keer of twee eerder raak moeten zijn terwijl Bennett nog wat meer over leek te hebben. Bora reed eigenlijk eenzelfde soort koers.

  Alleen als je echt iemand met veel overschot hebt zoals Pinot/Uran dan kun je dit scenario met zekerheid vermijden.
  9 oktober 2018 19:20
  Het had inderdaad voor een eventueel resultaat waarschijnlijk beter geweest wanneer een van die Bennett/Kelderman pogingen vooruit was gebleven.
9 oktober 2018 21:26
Jammer en ik heb 't helaas niet gezien, maar gezien het verslag heeft De Tier 't goed gedaan en was 't aan Roglic en Bennett om in de beslissende groep te zitten; maar Bennett heeft gelijk, dat deze koers niet selectief genoeg is en dat je derhalve geluk moet hebben om in de goede aanval te komen en 't af te maken.

Het kan aan de voorbereiding niet liggen; dus in de Il Lombardia moet 't gebeuren met Gesink, Kruijswijk, Bennett en vooral Roglic, die jammer genoeg niet meer zo goed is.
  9 oktober 2018 23:28
  Als de.koers echt niet selectief zou zijn is het natuurlijk geen.probleem om meerdere keren mee te schuiven
  9 oktober 2018 23:37
  Tolhoek rijdt niet ?
9 oktober 2018 21:57
Na het bekijken van de koers en het lezen van bovenstaande analyse doe ik er het zwijgen toe. Ik heb geen zin in die harde wind van voren !
9 oktober 2018 23:26
Misschiem moet je het eens een keer met de wind mee proberen. Dan maak je hier vast vrienden ...
  9 oktober 2018 23:30
  Ik vind het juist super dat er.mensen zijn dir tegen de reguliere meningkjes in gaan. Soms is het onzin maar het scherpt mijn denken vaak wel
9 oktober 2018 23:59
@zooi. Wat is de toegevoegde waarde van je "inbreng"? Als je er het zwijgen toe wilt doen of geen zin in een harde wind van voren hebt zoals je zegt, zeg dan ook niets. Of vond je het belangrijk toch wat van je te laten horen omdat je al zo lang stil bent?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.