LottoNL-Jumbo bevestigt komst Juan José Lobato

maandag 1 augustus 2016 om 17:03
LottoNL-Jumbo bevestigt komst Juan José Lobato

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo zou haar oog hebben laten vallen op de Spaanse wielrenner Juan José Lobato. Volgens het AD is de overeenkomst voor een samenwerking van twee jaar rond.

De 27-jarige renner rijdt sinds 2014 in dienst van Movistar. Dit jaar won Lobato al vier keer: rit Dubai Tour, slotrit Circuit de la Sarthe, rit en eindklassement Ronde van Madrid.

Ook Antwan Tolhoek kan rekenen op interesse van LottoNL-Jumbo. Daarnaast zou de ploeg van manager Richard Plugge in Grischa Niermann versterking zien voor in de ploegleidersauto. De Duitser is momenteel actief bij Rabobank, dat eind dit jaar waarschijnlijk ophoudt te bestaan vanwege het uitblijven van een nieuwe sponsor.

Update 17:03: LottoNL-Jumbo bevestigt komst Juan José Lobato

LottoNL-Jumbo heeft middels een persbericht de nieuwe aanwinst bevestigd. De 27-jarige Spanjaard komt over van Movistar en tekent voor twee seizoenen.

“Lobato is een sterke aanwinst voor ons plan richting 2018”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven in het persbericht. “Hij is een renner die goed bergop kan en bij lastige finales kan meesprinten voor de eindzege, met name bij hellende aankomsten.”

“Ik ben blij met mijn overstap naar LottoNL-Jumbo”, aldus Lobato. “Ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe ploeg en mijn keuze voor een Nederlandse ploeg gaat me helpen in de ontwikkeling van mijn sprint- en klassieke kwaliteiten. Als je een goede sprinter en een goede klassieke renner wilt zijn, is Team LottoNL-Jumbo de perfecte keuze.”

Lobato kijkt uit naar het werken met Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. “Iedereen kan zien dat LottoNL-Jumbo veel progressie boekt met klassementsrenners als Steven Kruijswijk, maar ze doen het ook fantastisch met jonge, talentvolle sprinters zoals Dylan Groenewegen. Dat zorgt ervoor dat ik graag onderdeel wil uitmaken van deze ploeg. Ik wil leren van de trainers en de sportieve structuur in het team.”

Dit artikel delen:

112 Reacties

Timothy12 1 augustus 2016 om 08:40

Is dit niet meer een sprinter dan klimmer?

Arry1337 1 augustus 2016 om 08:44

Inderdaad koel.. het is bijna alsof er expres in de helft van de artikelen spelvauten worden gemaakt voor ons om op te speuren ….

Chaba 1 augustus 2016 om 08:44

Goede renner en niks mee maar is toch gewoon een type Hofland alleen iets beter bergop. Ik had toch mijn poen gebruikt voor een ander type.

Imbatido 1 augustus 2016 om 08:46

Dit zijn echt geen versterkingen voor de klassementstrein hoor. Lobato is meer een heuvelrenner (soort Rojas), en Tolhoek is nog veel te groen.

LyndaLid 1 augustus 2016 om 08:47

Dat is nog eens een verrassing. Een van de rapste mannen in het peloton als het op moeilijkere sprints aankomt. Helaas kan ie die snelheid vrijwel nooit laten zien, omdat ie zich nog slechter kan plaatsen dan Hofland..

TheArt 1 augustus 2016 om 08:50

Dit lijkt me wel de exit voor Hofland te zijn. Precies een zelfde type renner ook.

En inderdaad, de versterkingen voor de klassementstrein moeten hopelijk nog komen.

heuvelcolombia 1 augustus 2016 om 08:58

Verrassende aankoop! Dit is een echte versterking als vervanging van Hofland. Hij is niet echt constant, maar op zijn terrein is hij (een van de) beste. Valt dit jaar wat tegen, maar werd bijv al eens 4e in MSR.

josi 1 augustus 2016 om 09:01

Verrassende move. Ik begrijp alleen niet echt dat hij een klimmerstype wordt genoemd, dat lijkt me toch wel wat overdreven.

themax1992 1 augustus 2016 om 09:02

Goede allroundrenner met een redelijk sterk eindschot. Zal vast wel in kleinere koersen zijn eigen kans mogen gaan om vervolgens te knechten en aan te vallen in Giro en Vuelta.

Laatste man 1 augustus 2016 om 09:02

Leuke renner. Pakt toch z'n overwinningen. Hopelijk geen einde Hofland, daar zit nog steeds voldoende potentie in. Wellicht die in de voorjaarsklassiekers inzetten (indien Vanmarcke vertrekt). Er worden natuurlijk veel koersen beslist in een groep met klimmende sprinters, dus wat dat betreft is een Lobato type wel van nut.

Wheely 1 augustus 2016 om 09:04

Gehaald om de klassieker van Almere te winnen?

Imbatido 1 augustus 2016 om 09:05

Lotto-Jumbo wil gewoon vaker winnen, dus in die zin is het aantrekken van Lobato prima te verklaren. Ze rijden vaak genoeg drie wedstrijden tegelijk, dus met Groenewegen, Hofland en Lobato heb je dan altijd een afmaker bij je. Als Lobato de klasseflitsen van begin vorig jaar een heel seizoen kan laten zien is hij een hele mooie aanwinst.

LyndaLid 1 augustus 2016 om 09:05

Hofland moet zich gewoon op de klassiekers gaan richten, ipv op de sprint. Maar hij heeft een heel jaar weggegooid, waarin ie niet in klassiekers wilde rijden, maar zich juist alleen op de sprint gefocust heeft.. Doodzonde, want het is een enorm sterkje jongen, die gewoon op de kasseien thuis hoort.

xistnc 1 augustus 2016 om 09:05

De Spaanse Battaglin. Zou mooie aanwinst zijn. Toch weer een Spanjaard, dat vind ik opmerkelijk.

Troma 1 augustus 2016 om 09:10

Hoop vooral dat dit niet het einde van Hofland bij de ploeg betekent, daar zit nog veel meer in dan hij de laatste seizoenen heeft laten zien. Lobato verder wel een aardige aanwinst, al is het altijd afwachten wat een enkele Spanjaard kan betekenen tussen al die Nederlanders.

TheArt 1 augustus 2016 om 09:15

@xistnc: Lobato is wel een stuk meer sprinter en een stuk minder klimmer dan Battaglin om hem de Spaanse equivalent te noemen.

ti-raleigh 1 augustus 2016 om 09:23

Zal dan waarschijnlijk in de klim,ploeg een plek krijgen. De eerste bergen als knecht en in heuvels en op het vlakke voor eigen kans.

Orakel 1 augustus 2016 om 09:25

Zelfde type renner als Hofland…? Zo goed komt Hofland de heuvels niet over. Lobato kan punchen en sprinten wanneer driekwart van het peloton gelost is. Zo’n etappe als in Bern afgelopen Tour zou een kans zijn geweest voor Lobato (mots goed gepositioneerd). Is meer een type Degenkolb of Hagen maar net niet zo goed als zij zijn.

Spinergy 1 augustus 2016 om 09:28

Waarom krijgt Niermann geen schorsing als ploegleider en Boogerd wel?
Als Kruijswijk slim was geweest was hij naar Lobato gegaan bij Movistar in plaats van andersom.

OscarV 1 augustus 2016 om 09:33

Spinergy, om vervolgens in het treintje plaats te nemen voor Quintana? Daar is niks slims aan.

gardeyn 1 augustus 2016 om 09:34

@spinergy: niermann is geschorst geweest. 6 maanden dacht ik.

LaurentJalabert 1 augustus 2016 om 09:34

@Lynda – helemaal met je eens! heb die keuze van Hofland (of de ploegleiding) ook niet begrepen. In het eerst jaar van Hofland werd toch al duidelijk dat hij mogelijk (sub/wereld)top kan worden in moeilijke aankomsten en makkelijkere klassiekers. Dat jaar van Kuurne en P-N heeft dat wel aangetoond.

Lobato is natuurlijk wel een leuke aankoop en met het oog op de brede selectie voor de WT een prima aankoop. De vraag is echter of je niet beter had kunnen investeren in (nog) betere klimmers.

diegodon 1 augustus 2016 om 09:34

@Sinergy is al geschorst geweest bij RDT

achtpuntzes 1 augustus 2016 om 09:35

ehh, Lobato een klimmerstype? weet iemand een goede uitslag in een bergetappe van Lobato, want ik kan hem niet vinden.

Vastaranta 1 augustus 2016 om 09:38

Ieder jaar 1 overwinning erbij gekocht. Daarnaast een knecht erbij eventueel voor de sprinttrein en een stukje mee de heuvels in, niet voor het hooggebergte. Daar zal Tolhoek ook nog niet aan toe zijn. Dus die knecht komt nog hopelijk. Of men gaat de druk bij Kelderman weghalen en hem als meesterknecht met Kruijswijk meesturen naar de Giro

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.