LottoNL-Jumbo bevestigt komst Juan José Lobato
foto: Sirotti
maandag 1 augustus 2016 om 17:03

LottoNL-Jumbo bevestigt komst Juan José Lobato

LottoNL-Jumbo zou haar oog hebben laten vallen op de Spaanse wielrenner Juan José Lobato. Volgens het AD is de overeenkomst voor een samenwerking van twee jaar rond.

De 27-jarige renner rijdt sinds 2014 in dienst van Movistar. Dit jaar won Lobato al vier keer: rit Dubai Tour, slotrit Circuit de la Sarthe, rit en eindklassement Ronde van Madrid.

Ook Antwan Tolhoek kan rekenen op interesse van LottoNL-Jumbo. Daarnaast zou de ploeg van manager Richard Plugge in Grischa Niermann versterking zien voor in de ploegleidersauto. De Duitser is momenteel actief bij Rabobank, dat eind dit jaar waarschijnlijk ophoudt te bestaan vanwege het uitblijven van een nieuwe sponsor.

Update 17:03: LottoNL-Jumbo bevestigt komst Juan José Lobato

LottoNL-Jumbo heeft middels een persbericht de nieuwe aanwinst bevestigd. De 27-jarige Spanjaard komt over van Movistar en tekent voor twee seizoenen.

“Lobato is een sterke aanwinst voor ons plan richting 2018”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven in het persbericht. “Hij is een renner die goed bergop kan en bij lastige finales kan meesprinten voor de eindzege, met name bij hellende aankomsten.”

“Ik ben blij met mijn overstap naar LottoNL-Jumbo”, aldus Lobato. “Ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe ploeg en mijn keuze voor een Nederlandse ploeg gaat me helpen in de ontwikkeling van mijn sprint- en klassieke kwaliteiten. Als je een goede sprinter en een goede klassieke renner wilt zijn, is Team LottoNL-Jumbo de perfecte keuze.”

Lobato kijkt uit naar het werken met Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. “Iedereen kan zien dat LottoNL-Jumbo veel progressie boekt met klassementsrenners als Steven Kruijswijk, maar ze doen het ook fantastisch met jonge, talentvolle sprinters zoals Dylan Groenewegen. Dat zorgt ervoor dat ik graag onderdeel wil uitmaken van deze ploeg. Ik wil leren van de trainers en de sportieve structuur in het team.”

RIDE Magazine
112 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2016 09:42
Buitenlanders gedijen niet of is het andersom bij ltj, battaglin, bennett , nog geen prijs gereden.
1 augustus 2016 09:50
Cherry picking kuch Schipperaar? Roglic is de beste aankoop van het jaar en Battaglin heeft zich uit elkaar getrokken voor Kruiswijk in de Giro.
1 augustus 2016 09:50
@schipperaar.
? In ieder geval klopt er geen snars van.
1 augustus 2016 09:57
Ik had zelf meer gedacht aan renners als Lammertink, Clement en Bongiorno. Wat stabielere renners, die ook op meerdere parcoursen inzetbaar zijn. Wellicht dat het van Asbroeck is die weggaat en niet Hofland als Lobato komt.
1 augustus 2016 10:00
Leuke renner, heel sterk in sprints die stevig bergop lopen. Zal z'n overwinningen wel meepikken.
1 augustus 2016 10:01
Ik snap de mensen niet die nu spreken over Lobato als klimknecht. Die gaat echt niet naar LottoNL komen om weer al zijn eigen kansen te vergooien voor een klassementsman. Deze jongen moet gewoon ritwinsten opleveren in een sprint met een wat uitgedund peloton-punchen. Prima aankoop wat dat betreft.
1 augustus 2016 10:02
@lm
Noem ze maar op dan.
1 augustus 2016 10:17
Leuke renner, vooral in moeilijke finales. Op zich kan hij in het kleinere werk zelf goed uit de voeten en zou hij bijvoorbeeld in de Tour in de Groenewegen trein kunnen rijden. Al weet ik niet of hij nu een ster is in het gedrang en gewring eigenlijk.
1 augustus 2016 10:18
@schipperaar
De meest succesvolle renner uit de geschiedenis van deze ploeg was een Spanjaard ;)
1 augustus 2016 10:20
@
Battaglin en Bennett gedijen toch prima. Rijden in dienst en mogen af en toe hun kans gaan. Beide zijn geen veelwinnaar, dus dat heeft niks met de ploeg te maken.

Overigens gedijen buitenlanders niet slechter/of beter bij TLJ en zijn voorgangers. Zijn er zat die prima presteerde. Recent nog Roglic en Vanmarcke.
1 augustus 2016 10:27
lobato op een flitsje in het seizoensbegin aan een onzichtbaar seizoen bezig. terwijl ie leeftijdsgewijs toch aan z'n top zou moeten zitten. transfer waar ik niet te veel zou van verwachten...
1 augustus 2016 10:30
Verrassende naam, geeft je meer kans in koersen waar je nu geen kopman voor hebt, maar niet een knecht voor in de bergen
1 augustus 2016 10:33
Bij gebrek aan andere opties / mogelijkheden ?
1 augustus 2016 10:36
Hele goede renner dit. Mag toch hopen als vervanging voor Van Asbroeck en/of Hofland. Werd al eens 4e in Milaan San-Remo en is zich sinds dit jaar ook op de voorjaarsklassiekers gaan focussen. Die haalt minimaal 3 zeges per jaar binnen.
1 augustus 2016 10:37
Zeer goede renner, kende ook wat kwaaltjes dit seizoen, zie het helemaal goed komen
1 augustus 2016 10:37
Het zou een voorbode kunnen zijn van het aantrekken van een Spaanse klimknecht (2 Spanjaarden gedijen beter, roomies). Lobato heeft wel veel ervaring, reed alle 3 de grote rondes al eens uit, kent de finales van de heuvelklassiekers en kan derhalve qua ervaring ook Tjallingii vervangen.
1 augustus 2016 10:37
@tendam
Dag succes, wat overigens meestal van zichzelf kwam. Het buitenlandse renners het naar hun zin maken lukt blijkbaar niet in nl, ligt het ad appelmoes(romario) of het gemis aan gastvrijheid of de combinatie. Zolang intregatie niet van 2 kanten komt blijven de successen uit, mis nog altijd het plezier bij ltj.
1 augustus 2016 10:38
Lobato is iemand voor de heuvel klasierers denk ik
1 augustus 2016 10:42
Tolhoek past natuurlijk erg binnen de filosofie van de ploeg, ik vind het wel leuk dat ze ook iets "geks" doen door Lobato op te nemen.
1 augustus 2016 10:52
Ik denk ook dat van Asbroeck eerder weggaat (naar Lotto Soudal oid) dan Hofland. Verrassende naam is het zeker, ik had een Italiaan verwacht, maar het is pas 1 augustus. Lobato is pas 27? Voor mijn gevoel fiets hij al een eeuwigeheid mee. Ik begin nu wel zin te krijgen in de voorjaarsklassiekers 2017
1 augustus 2016 10:54
Verrassend idd. Ben benieuwd.
Maar ook ik had de centjes aan klimmers uitgegeven.
1 augustus 2016 10:58
@schipperaar
Wat 'n clichépraat, Battaglin en Roglic gedijen toch prima? Of heb je de Giro gemist.
1 augustus 2016 10:59
Tolhoek was voor mij gister al een beetje een verrassing omdat hoewel ik in hem wel het talent zie ik de mening deel van veel anderen, hij is op dit moment (nog) niet de gewenste versterking voor Kruijswijk..

Maar Lobato zou echt een verrassing zijn.
weer een spanjaard? Waar dan niet een Italiaan of Amerikaan om je sponsor(s) Bianchi en/of Brandloyalty te pleasen?
En waarom dan geen echte klimmer?
Is lobato wellicht met Steven bevriend?
1 augustus 2016 11:02
Ik heb Battaglin nog weinig successen of echt op de voorgrond zien rijden sinds zijn overgang van Bardiani.
1 augustus 2016 11:04
Misschien de nieuwe kopman voor de heuvelklassiekers? Om de druk bij Gesink en Kelderman weg te nemen. Een buitenlandse kopman heeft als voordeel dat hij veel minder kritiek krijgt als hij faalt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.