LottoNL-Jumbo wacht af met Wout van Aert
foto: Marcel Koch
vrijdag 16 november 2018 om 11:30

LottoNL-Jumbo wacht af met Wout van Aert

LottoNL-Jumbo kiest voor absolute zekerheid in de zaak rond Wout van Aert. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de wereldkampioen veldrijden, liet gisteren weten dat zijn cliënt van de UCI groen licht heeft gekregen om te onderhandelen met een WorldTour-ploeg. Teammanager Richard Plugge neemt geen risico’s en wil eerst de officiële documenten inzien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Het is nog te vroeg om hier iets zinnigs op te zeggen”, aldus Plugge. WielerFlits vroeg de teammanager tijdens het KNWU najaarscongres om een reactie. “Ik heb het nieuws vernomen, maar dat verandert de situatie voor ons voorlopig niet.”

De ploeg zegt af te wachten op de officiële documenten alvorens verder te kunnen handelen. Door de uitspraak van de UCI zou Van Aert in theorie vanaf 1 januari in dienst kunnen treden bij LottoNL-Jumbo (of een andere WorldTour-ploeg), maar een ander heet hangijzer waar nieuwe werkgevers rekening mee moeten houden, is de rechtszaak tussen Van Aert en zijn inmiddels ex-werkgever Sniper Cycling (Veranda’s Willems-Crelan). “Ook daar moet meer duidelijkheid over de aansprakelijkheid komen”, zegt Plugge.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.