LottoNL-Jumbo wacht af met Wout van Aert

LottoNL-Jumbo wacht af met Wout van Aert

foto: Marcel Koch

vrijdag 16 november 2018 om 11:30

LottoNL-Jumbo kiest voor absolute zekerheid in de zaak rond Wout van Aert. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de wereldkampioen veldrijden, liet gisteren weten dat zijn cliënt van de UCI groen licht heeft gekregen om te onderhandelen met een WorldTour-ploeg. Teammanager Richard Plugge neemt geen risico’s en wil eerst de officiële documenten inzien.

“Het is nog te vroeg om hier iets zinnigs op te zeggen”, aldus Plugge. WielerFlits vroeg de teammanager tijdens het KNWU najaarscongres om een reactie. “Ik heb het nieuws vernomen, maar dat verandert de situatie voor ons voorlopig niet.”

De ploeg zegt af te wachten op de officiële documenten alvorens verder te kunnen handelen. Door de uitspraak van de UCI zou Van Aert in theorie vanaf 1 januari in dienst kunnen treden bij LottoNL-Jumbo (of een andere WorldTour-ploeg), maar een ander heet hangijzer waar nieuwe werkgevers rekening mee moeten houden, is de rechtszaak tussen Van Aert en zijn inmiddels ex-werkgever Sniper Cycling (Veranda’s Willems-Crelan). “Ook daar moet meer duidelijkheid over de aansprakelijkheid komen”, zegt Plugge.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.