LottoNL-Jumbo wil ‘frank en vrij’ koersen in Omloop Het Nieuwsblad
Foto: Sirotti
dinsdag 23 februari 2016 om 17:25

LottoNL-Jumbo wil ‘frank en vrij’ koersen in Omloop Het Nieuwsblad

LottoNL-Jumbo stemt zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad niet de hele koers af op één kopman. “We hebben een mooie mix van ervaren renners en jonge, gretige mannen die zich willen bewijzen”, zegt ploegleider Nico Verhoeven op de website. “Zij krijgen mogelijkheden. Alles mag, niets moet. We gaan frank en vrij koersen.”

Hofland: “Blij met weersvoorspelling”
Een renner die zichzelf goede kansen toedicht op een mooie uitslag is Moreno Hofland. De sprinter kijkt deze dagen met extra aandacht naar het weerbericht. Als de voorspellingen kloppen, wordt het zaterdag niet warmer dan 5 graden, blijft het nagenoeg droog en staat er niet veel wind. “De weersvoorspelling is voor mij ideaal”, zegt Hofland. “Hiermee is de kans groter dat de wedstrijd eindigt in een sprint met een grote groep renners. Ik moet er dan voor zorgen dat ik zo goed mogelijk vooraan rijd in de lastige zone, misschien kan ik dan voor de overwinning zorgen.”

Groenewegen wil scoren in Kuurne-Brussel-Kuurne
Een dag na de Omloop Het Nieuwsblad staat Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma. Voor die koers, met veel sprinters op de erelijst, wordt Dylan Groenewegen naar voren geschoven. Na zijn overwinning in de Ronde van Valencia heeft hij aan zelfvertrouwen geen gebrek. “Zowel voor mezelf als voor het team is het fijn dat we die overwinning al op zak hebben. Ik verwacht dat ik zondag voor de overwinning kan strijden.”

Groenewegen, die Kuurne-Brussel-Kuurne omschrijft als zijn eerste grote doel van het seizoen, hoopt dat er met een uitgedunde groep naar de finish zal worden gereden. “Het is een koers die gemakkelijk gecontroleerd kan worden, maar als het een open wedstrijd wordt, vind ik dat ook niet erg. Daar is onze ploeg namelijk sterk genoeg voor.” Vorig jaar reed hij de koers nog in het shirt van Roompot Oranje Peloton, maar haalde toen de finish niet.

Selectie voor Omloop Het Nieuwsblad (27 februari)
flag-be Tom van Asbroeck
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Selectie voor Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari)
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-de Robert Wagner
flag-nl Dennis van Winden
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2016 17:32
Ik blijf het jammer vinden dat Vanmarcke hier niet start..
23 februari 2016 17:36
Ik vind het een hele goede beslissing om Sep niet te laten starten, pleegde de afgelopen jaren te veel roofbouw op zijn lichaam wat tot uiting kwam door negatieve resultaten in de wedstrijden die er écht om gingen.
23 februari 2016 17:37
Hup Mike!
23 februari 2016 17:41
Ben heel benieuwd wat het team dit weekend kan laten zien. Ze lijken er goed op te staan op t moment dus ik ga er wel vanuit dat ze mee kunnen doen in de finales van beide koersen
23 februari 2016 17:52
Eigenlijk best een goede selectie zo, zelfs zonder Vanmarcke. Het zou leuk zijn als Teunissen een finale kon rijden.
23 februari 2016 17:54
Teunissen en Groenewegen voor de dubbel ;)
23 februari 2016 18:17
Team LottoNL-Jumbo, geen daden, maar woorden.

Nee, prima uitspraken. Beetje hoog mikken is niet verkeerd. Twee maal een top 10 zou ik al mooi vinden, top 5 of podium al helemaal mooi natuurlijk. Ik verwacht wel dat ze uitgebreid meehelpen de koers te maken, daar zijn ze in Vlaanderen wel goed in. In de finale zie ik de gelen helaas niet vaak op de juiste plaats.
23 februari 2016 18:21
Het is inderdaad voor Lotto-Jumbo hopen op een tamme koers in de Omloop, met Hofland, Van Asbroek en Wagner in koers. Maar Van Asbroek kan denk ik ook wel aanvallend koersen als het moet, net als Teunissen natuurlijk.
23 februari 2016 18:46
Waarom rijdt Vanmarcke eigenlijk niet in het openingsweekend? Wil hij frisser aan de topklassiekers beginnen. Het is het proberen waard.
23 februari 2016 19:01
@sven241
Omdat het afgelopen jaar liet zien dat Sep heel sterk begon aan de .HC koersen terwijl hij hier niet kon halen wat hij wou. Gezien die parcoursen niet altijd selectief genoeg zijn. In de topklassiekers zag je ook zijn vormpiek al iets afnemen. Ik denk dat hij probeert de piek nu gewoon later te laten komen zodat hij in vooral de RvV en P-R er zal staan.
23 februari 2016 19:06
@ sven241: http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2541463

De editie van Kuurne waarin Hofland 2e werd, was ook geen tam koersverloop geloof ik. Maargoed, het parcours van de Omloop is natuurlijk wel ff wat anders. We gaan het zien, ik heb er zin in, maar om nu te zeggen @ horsm dat het goede selecties zijn ... Mwhoah! D'r zijn d'r wel beter!
23 februari 2016 19:10
Aha, bedankt. Logisch om dat is een keer te proberen. Hopelijk werkt het voor hem. Met een fitte Cancellara en Boonen erbij heeft hij wel meer concurrentie, maar ook meer mensen die net als hem de koers eerder willen openbreken. Degenkolb ontbreekt ook nog eens, dus alleen Kristoff zal op een sprint gokken.
23 februari 2016 19:45
Ik vind het bijzonder apart dat Hofland niet start in KBK... zo kon je toch op meer paarden wedden in KBK.
23 februari 2016 22:36
Ik vind het zo op het oog geen team dat in de omloop mee zal spelen en mis idd Hofland voor KBK.
23 februari 2016 23:56
Een team dat geen potten zal breken. Misschien een verrassing vanuit de tweede lijn, maar een echte topper ontbreekt helaas.
24 februari 2016 00:38
Is Van Asbroeck nou de vaste lead-out voor dit seizoen in "de trein"? Ik denk dat Groenewegen met Leezer of Van Winden een betere heeft.
24 februari 2016 09:04
Volgens mij had Sep vooral zijn fiets veel kapot en reed hij niet al te snugger in de topklassiekers vorig jaar. Hij trapte hard genoeg.
24 februari 2016 09:43
@sven241 2 sprinters, dus ook 2 lead-outs. Dennis van Winden en Van Asbroeck.
24 februari 2016 11:48
@sooike, precies wat ik prachtig vind bij wielrennen. subtoppers die winnen.
24 februari 2016 12:42
@rahimns
Dat neemt niet weg dat sven241 misschien wel gelijk heeft, Leezer is een betere leadout. De enige overwinning van Groenewegen is ook te danken aan Leezer.
24 februari 2016 12:55
Van Asbroeck deed bij die tweede plek van Hofland in feite hetzelfde als Leezer bij die overwinning van Groenewegen; een lastige uitgangspositie binnen de laatste kilometer omzetten in een hele gunstige uitgangspositie in het wiel van de favoriet.
24 februari 2016 12:56
@tendam dat was nou niet echt een lead-out. Hij zette Dylan inderdaad goed af in het wiel van Bouhanni... maar een echt lead-out is toch wat anders. Daar hebben Van Asbroeck en van Winden meer de snelheid voor.
25 februari 2016 15:00
Ik heb zelf vrij weinig vertrouwen in goede resultaten, maar ik laat me graag verrassen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.