LottoNL-Jumbo wil met Gesink klassement rijden in Polen
foto: Sirotti
donderdag 30 juli 2015 om 10:27

LottoNL-Jumbo wil met Gesink klassement rijden in Polen

Zondag gaat de Ronde van Polen van start, dus steeds meer selecties beginnen bekend te worden. Zo ook die van LottoNL-Jumbo, waar Robert Gesink zijn Tourvorm moet doortrekken naar een goed klassement. Bert-Jan Lindeman krijgt de ruimte om aan te vallen.

“Met Bram Tankink en Robert Gesink hebben wij twee mannen die uit de Tour de France komen”, vertelt ploegleider Jan Boven. “De andere zes hebben zich op een andere manier voorbereid. Bert-Jan Lindeman, Martijn Keizer, George Bennett en Dennis van Winden zijn op hoogtestage geweest en Rick Flens en Tom Van Asbroeck hebben kermiskoersen gereden in België.”
“De eerste drie etappes zijn relatief vlak. Daar moeten we attent en oplettend rijden. We hebben er met Tom Van Asbroeck een rappe man bij die op die dagen wat kan. Dennis van Winden kan met zijn ervaring belangrijk zijn voor Tom. Daarna volgen wat zware dagen. Bert-Jan Lindeman koerst graag offensief en daar krijgt hij in die etappes alle ruimte voor. In die etappes gaat ook het klassement worden bepaald. Voor het klassement is Robert Gesink een belangrijke kandidaat. We sluiten af met een tijdrit van 25 kilometer waarin Martijn Keizer kan uitpakken.”
Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Polen (2-8 augustus)
flag-be Tom van Asbroeck
flag-au George Bennett
flag-nl Rick Flens
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Dennis van Winden
RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2015 10:29
Serieuze line-up en een mooie ronde, zeker de moeite om hier een goed klassement te rijden.
30 juli 2015 10:32
Hier heeft Gesink best een goede kans om een mooi resultaat te behalen. Zeker met zijn sterke tijdritten de laatste tijd!

Bad ass picture trouwens.
30 juli 2015 10:41
Gewoon vol voor de winst gaan!
30 juli 2015 10:45
Als zijn vorm niet te ver is afgezakt, dan gaat Gesink hier ook winnen. De grote toppers staan niet aan de start en renners zoals Aru hebben hun pijlen op andere doelen gericht.
30 juli 2015 10:48
Hoewel nog niet de volledige startlijst bekend is lijkt het deelnemersveld vrij matig en liggen er inderdaad goede kansen voor Gesink op een mooie klassering. Het profiel laat een paar mooie etappes in het Tatra gebergte zien zonder zware aankomst bergop.
Van Aru verwacht ik hier nog geen topvorm. Zakarin wordt een behoorlijke concurrent en Movistar komt met Inxausti en Ion Izagirre. En Kwiat hier wellicht extra gemotiveerd om zijn regenboogtrui in eigen land te tonen.
30 juli 2015 10:55
Mooi ploeg, hopen dat Gesink z'n tourvorm kan doortrekken tot in Polen, dan is hij een van de kanshebbers.
De Polen ploeg van Lotto zal wel zo'n beetje de ploeg van de Vuelta zijn, met voor de Vuelta Ten Dam ipv Gesink
30 juli 2015 11:05
Let ook op Flens in die tijdrit! Die was op het NK ook erg goed.
30 juli 2015 11:15
Vorig jaar startte Gesink hier ook in een slap deelnemersveld en toen was dat goede klassement moeilijk te realiseren dan iedereen dacht. Maar hij mag me verrassen. Met die tijdrit erbij moet het lukken.
Ik hoop dat het niet zo gaat stormen als vorig jaar, toen was het echt een chaos met complete bomen op de weg.
30 juli 2015 11:17
Ik ben nog een beetje voorzichtig, omdat het afwachten is wat de Tour fysiek met hem heeft gedaan. Mentaal zal het hem i.i.g. een boost hebben gegeven, maar ik hoop dat dit geen ronde te veel is (met Romandië, ToC en Zwisterland heeft hij in aanloop naar de Tour toch al redelijk veel koersdagen gepakt).
Als hij zijn vorm heeft vast kunnen houden zou hij hier inderdaad toch een mooie uitslag moeten kunnen rijden.
30 juli 2015 11:18
Flens goede tijdrit op een vlak parcours is wat anders dan in Polen. Ik had liever Kruijswijk of Ten Dam gezien i.p.v. Flens.
30 juli 2015 11:23
Heeft Tankink de Tour gereden?
Vorig jaar waaide en stormde het toch een heel klein beetje in Polen? Hoop dat Gesink de lijn van de Tour kan doorzetten.
30 juli 2015 11:25
Gaat een leuke ronde worden om te volgen. Geen echte toppers, dus zijn er veel mannen die de ruimte krijgen om voor zichzelf te rijden. We gaan verrassingen zien!
30 juli 2015 11:33
Valt me op dat Majka niet rijdt daar, wel een gemotiveerde Paterski!

Als Gesink zijn koersbril opzet wordt het leuk, gaat ie sowieso weer elke etappe minimaal bij de eerste 30 zitten.
30 juli 2015 11:36
Laat die gast rusten. Wat heb je nou aan goede sier in Polen maken? Geen jumbo-client die er wat om geeft.
30 juli 2015 11:41
@NumberSeventeen, vorig jaar was dit zijn eerste koers (na NK dan) na zijn hartoperatie. Lijkt me niet echt vergelijkbaar.

Het parcours lijkt me niet echt een kolfje naar de hand van Gesink. Top10 moet zeker lukken. Wellicht dat hij door de tijdrit mogelijkheid heeft om te winnen. Dit parcours lijkt echter gemaakt voor de wereldkampioen. Als die in vorm is, dan geef ik hem de meeste kans.
30 juli 2015 11:43
Leuk rondje, en er zijn heel veel Worldtour punten te verdelen!
30 juli 2015 12:05
Apart dat Majka van de startlijst is afgehaald. Die had ik toch zeker in zijn thuisland verwacht.

In deze periode van het jaar altijd lastig om in te schatten hoe het zit met de vorm van renners. Sommige jongens hebben een tijdje niet gekoerst, terwijl anderen juist weer de Tour in de benen hebben.
Aru verwacht ik niks van, die reed vorig jaar hier ook als een dweil rond (als voorbereiding voor de Vuelta). Van Ion Izagirre (met goede tijdrit) en Intxausti verwacht ik wel dat ze er zullen staan.
30 juli 2015 12:36
Hopen op hagelbuien zoals vorig jaar. Geintje.. was niet normaal, bomen waren helemaal kaal en de wegen groen van de bladeren. Probeer een filmpje erbij te zoeken maar lukt niet. Weet iemand een link?
30 juli 2015 12:45
@Romans Vainsteins
Wielrennen is wel iets meer dan alleen de sponsor tevreden stellen. Het is ook nog altijd gewoon een sport. Iedereen klaagt al het hele seizoen dat TLJ te weinig wint. Ik denk dat ze hier hun score proberen op te krikken. Lijkt me realistisch en dus een verstandige move.

Wat moet Gesink verder dit jaar rijden dat beter bij hem past en beter op zijn palmares zou staan? Zoveel heeft hij nog niet gereden. Ik zeg hier nog een keer pieken en als dat lukt kan hij echt even rust pakken.
30 juli 2015 12:46
Filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=VAlg-3NC4IM
30 juli 2015 12:51
@ Romans

Ik ben blij dat je weer terug bent naar een (ik gok bewuste) absentie tijdens de Tour!

On:

Ik zie echt mooie kansen voor Gesink om weer eens een rondje te winnen, en dat op World Tour niveau. Het past precies in het rijtje knappe en onderschatte prestaties dat ie al op zijn palmares heeft! Na dit rondje een weekje echt rusten en dan naar de najaarsklassiekers werken, te beginnen in Canada!
30 juli 2015 12:53
@Guushovd -: ik weet nog dat ik live aan het kijken was. Wat een weer was dat zeg. Het duurde maar 10 minuten maar de renners kwamen niet meer vooruit. Gesink sprong toen nog een keer heel mooi over de takken heen.
30 juli 2015 12:53
Gesink kan de tour-vorm nog even perfect doortrekken naar Polen en wat WT-punten voor de ploeg binnenhalen.
30 juli 2015 12:55
Guushovd, dat was wat ja.

Het enige interessante aan het kijken van de Ronde van Polen de laatste jaren als je het mij vraagt. WT-onwaardig.
30 juli 2015 12:58
@Guushovd
Quebec en Montreal.
Maar dit is zeker ook altijd wel een mooi rondje en WT dus de moeite waard.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.