LottoNL-Jumbo wilde Guillaume Van Keirsbulck
foto: Kramon
maandag 16 januari 2017 om 11:03

LottoNL-Jumbo wilde Guillaume Van Keirsbulck

Guillaume Van Keirsbulck had deze winter de ploegen voor het uitkiezen. De 25-jarige Belg kon onder andere overstappen naar LottoNL-Jumbo, maar koos voor het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert, een ploeg waar hij kopman kan worden.

Na zes jaar in dienst van Quick-Step wil Van Keirsbulck volledig voor eigen kansen strijden in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. In de jaren bij het sterrenensemble van Patrick Lefevere was hem dat niet gegund. “Het was een droom om mijn profdebuut te maken in de ploeg van Tom Boonen. Maar uiteindelijk ben ik misschien een paar jaar te lang gebleven. Ik verloor zelfs een beetje het plezier omdat ik in de klassiekers steeds de wedstrijd moest controleren”, vertelt hij in gesprek met WielerFlits.

Kopman
“De afgelopen jaren heb ik vaker met andere teams gesproken, maar telkens stak Patrick er een stokje voor. Hij wilde me steeds behouden. Maar afgelopen jaar heb ik de knop omgezet en definitief besloten te vertrekken.” Via zijn persoonlijke trainer Marc Lamberts belandde Van Keirsbulck aan de onderhandelingstafel van LottoNL-Jumbo en via streekgenoot Dirk Demol werd een brug geslagen naar Trek-Segafredo, maar Van Keirsbulck bedankte in beide gevallen voor de interesse. “Bij LottoNL-Jumbo zou ik moeten knechten voor Lars Boom en bij Trek voor John Degenkolb en juist dat knechten wil ik niet meer.”

De overstap van een team uit de WorldTour naar een ProContinentale-ploeg ziet Van Keirsbulck niet als een stap terug. “Bij Wanty kan ik meer voor mijn eigen kansen gaan. In het verleden heb ik al bewezen ‘een stukske’ met de fiets te kunnen rijden. Ik wil er meteen vanaf het openingsweekend staan. En met een goede ploeg kan ik ver komen. Frederik Veuchelen, mijn kamergenoot hier op het trainingskamp, zei al volledig voor mij te willen werken. Dat geeft vertrouwen! Er worden prestaties van mij verwacht en dat doe ik zelf ook. Het doel is weer wedstrijden te winnen en uiteindelijk terugkeren naar de WorldTour.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2017 11:14
Goede renner, jammer dat hij niet naar TLJ is gegaan. Wel zeer verstandige keuze van hem. Hopelijk kan hij het waarmaken!
16 januari 2017 11:16
Man, wat ben ik kwaad op jongens als Guillaume. Talent met hopen, maar te lui en te arrogant om dat talent om te zetten in daden. Als een voetballer leven in het wielrennen werkt niet. Probeer het nog maar eens een jaar, en als het dan niet lukt, laat je je plaats maar aan iemand die het gevoelsmatig veel meer verdient om aan profwielrennen te doen. In jouw plaats zijn er honderden die er wel willen voor werken.
16 januari 2017 11:19
@Greenday
Waar baseer je op dat Van Keirsbulck een lamstraal is?
16 januari 2017 11:30
Dronken rijden (http://www.hln.be/hln/nl/952/Wielrennen/article/detail/2772441/2016/06/27/Etixx-renner-Guillaume-Van-Keirsbulck-veroordeeld-voor-dronken-aanrijding.dhtml), geregeld eens botsen met een BMW, etc. In het peleton is hij absoluut niet geliefd. Traint absoluut niet genoeg en denkt dat het allemaal vanzelf komt. Bij de jeugd was Guillaume outstanding, maar hij heeft te snel en te vroeg gedacht dat hij er al was. Toen hij nog bij Beveren2000 reed, werd dat al duidelijk. Misschien schudt een jaartje Wanty hem eens wakker, ik hoop het voor hem. Hij framet het hier alsof de keuze bij hem lag, terwijl Lefevere hem buitengegooid heeft. Daarnaast stelt hij dat hij niet meer wil knechten, terwijl hij vaak een vrije rol heeft gehad - op basis van merites uit het verleden - die hij niet heeft kunnen verzilveren.
16 januari 2017 11:47
@GreenDay
Ik volg je redenering, en het is inderdaad waar dat hij een beetje een extravagante levensstijl hanteert. Met dikke auto's rijden, een beetje drinken, te weinig trainen.. Maar wat je ook niet mag vergeten is dat hij ook een enorme dreun gehad heeft enkele jaren geleden, toen zijn toenmalige vriendin verongelukte. Ik denk dat dat ook wel een bepaalde invloed gehad heeft op zijn gedrag. Ik hoop echt dat hij nu zichzelf terugvindt bij deze ploeg en er weer keihard voor kan gaan!
16 januari 2017 11:53
@Quintenri: Klopt volledig, dat meisje is in zijn armen gestorven. Dat moet er serieus op hebben ingehakt natuurlijk. Het probleem is dat hij het gedrag waar ik hier zo hard op afgeef, daarvoor ook al vertoonde. Dat stemt mij somber want er zit zoveel meer in die kerel. Hopelijk kan hij zijn verdriet nu omzetten in kracht.
16 januari 2017 11:58
Interessant verhaal. Is dit gebaseerd op een eigen interview van WF (in dat geval: hulde, maar zet het er dan gerust even bij) of overgenomen uit een ander medium (in dat geval mis ik de bronvermelding)?
16 januari 2017 12:00
terechte kritische kanttekening van Greenday. ongelofelijk talent, maar het is er niet echt uitgekomen. zijn laatste echt goede prestaties zijn alweer van 2014, en daarna is het alleen maar minder geworden met hem. logisch dat hij werd buitengegooid bij Etixx, en mag het nu op een minder niveau maar weer bewijzen of hij nog wat in zijn mars heeft. en als hem dat niet lukt zal het rap gedaan zijn met zijn wielercarriere.
16 januari 2017 12:01
@GreenDay
"Hij framet het hier alsof de keuze bij hem lag, terwijl Lefevere hem buitengegooid heeft."
Ik weet niet of dat klopt. Hij zei tegen mij dat hij kon bijtekenen bij Quick-Step.

@Tuubke
Eigen verhaal. Voor de duidelijkheid nu ook toegevoegd aan het verhaal.
16 januari 2017 12:10
pffff had deze jongen graag bij tlj gezien. Zou toch de sterkste knecht zijn die ze dan op de kasseien hebben denk ik, dan hadden ze hem ook af en toe de vrije status wel kunnen geven misschien.
16 januari 2017 12:12
@ Maxim:
lijkt me niet of het moet een wel heel aangepast contract zijn puur op basis van knecht. Lefevre zet echt niet in op renners die al vanaf hun 23e met hun retour bezig zijn.
16 januari 2017 12:20
@achtpuntzes
Hoe weet jij dat hij op z'n retour is? Lefevere was niet blij dat hij vertrok, want jaren in hem geïnvesteerd maar ze zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan. Hij zei zelfs zinspelingen te hebben gemaakt op ooit een terugkeer zoals Devenyns dat nu doet.

En bedenk ook even in welk team hij zat. Renners die bij Quick-Step moeten knechten kunnen bij andere ploegen als kopman aan de slag, net zoals dat bij Sky het geval is in de grote rondes. Ik vind het wat te vroeg om hem nu al af te schrijven.
16 januari 2017 12:27
@ Maxim:
nou, puur op zijn uitslagen. uiteraard heeft hij vaak moeten werken voor de ploeg, maar de bedoeling was toch echt om door te groeien naar minimaal schaduwkopman en dat heeft hij toch niet kunnen waarmaken.

en in plaats van aan te nemen wat 'Julio' zegt kan je ook even informeren bij Lefevre hoe het zat, want die neemt toch geen blad voor de mond.

overigens schrijf ik hem niet af, maar 5 voor 12 is het wel voor van Keirsbulck. als het er nu nog niet gaat uitkomen bij Wanty (hoeft niet eens te winnen maar wel tot diep in de finale meegaan bij zijn wedstrijden) dan zal zijn carriere toch niet zo heel lang meer duren denk ik. want voor een rol als pure knecht of wegkapitein heeft hij niet de juiste mentaliteit.
16 januari 2017 12:29
@Maxim Horssels: Mja, mensen liegen wel eens. Het lijkt mij een goed voorbeeld van zelfdeceptie: "als ik het maar vaak genoeg in de pers herhaal, wordt het wel waar". Al geloof ik wel dat Lotto NL en Trek interesse in hem hadden (daar ben ik niet van op de hoogte), hij zou in beide ploegen gepast hebben maar niet als kopman. Dat deel van zijn verhaal kan dus best kloppen. Lefevere en Van Keirsbulck zijn de laatste jaren als water en vuur. Ze hebben allebei een eigen willetje en een sterk temperament, maar de ene presteert, de andere niet. Hij heeft veel krediet gehad toen hij dat drama meegemaakt heeft, en terecht. Zoiets blijf je voor de rest van je leven meedragen. Maar dat krediet raakt ook een keer op. Het probleem bij Guillaume lijkt mij ook dat van veel andere Belgische renners: als jonge renner excelleren, meteen vergeleken worden met Boonen (op de fiets zijn ze qua stijl en lichaamsbouw zeer moeilijk van elkaar te onderscheiden), en het dan zelf ook gaan geloven. Eigenlijk is het een gevalletje VDB-light. Ik schrijf hem niet volledig af, want lichamelijk is dat talent er nog. Maar het is wel het jaar van de waarheid: nu of nooit. Ik denk dat hij dat zelf ook beseft, nu moet hij er nog naar handelen. Trainen als een werkpaard! Go Guillaume :).
16 januari 2017 12:30
Ik vind het juist wel een teken dat hij er wel vol voor wil gaan. Hij had ook voor meer geld bij een wt ploeg kunnen tekenen als knecht. Als hij t echt allemaal wel welletjes vond en er niet voor leven zou, dan doe je dat lijkt me in plaats van kopman worden bij een bescheiden team
16 januari 2017 12:46
Hij staat wel erg scherp op de bovenstaande foto. Zo mager was hij noot.
16 januari 2017 12:53
@Frits des Jeux
Hij gaat er dit jaar financieel niet op achteruit. Vorig jaar heeft hij wel een beetje ingeleverd bij Quick-Step tov de jaren daarvoor.

@huis31
Klopt, 86 nu om normaal 90 kg. (in de winter). Hij wil nog maar max. 1,5 kg eraf, anders boet hij power in.
16 januari 2017 13:00
Ik weet niet of kopman gelijk de juiste rol voor hem is, maar het is hoopgevend dat hij niet bij een andere WT ploeg zich in een vrije rol wil verbergen.
Toch denk ik dat een rol wat meer in de schaduw in de semi-klassiekers bij Trek of Lotto (NL of BE, hoewel ik niet weet of BE nou wel of niet interesse had) meer op had kunnen leveren, met het oog op de toekomst. Bij die ploegen zou je volgend jaar toch wat betere knechten hebben dan een toch al op leeftijd komende Veuchelen, als je het kan laten zien.
16 januari 2017 13:04
Zit het niet een beetje in de genen.
Zijn opa Benonie Beheydt heeft zijn talent ook niet optimaal gebruikt .
16 januari 2017 14:31
ten eerste super dat WF met eigen content komt

Met GvK kan het twee kanten op. Of hij ontspoort gigantisch want de begeleiding bij wanty is niet van het niveau Quickstep, en hij heeft die strakke hand misschien toch nodig. Of hij vindt zichzelf helemaal terug en gaat leuke dingen doen
16 januari 2017 16:13
Ach, zijn levensstijl verschilt niet zo heel veel van die van Sagan hoor. Behalve dat Sagan misschien niet meer achter het stuur kruipt als hij 10 Duvels binnen heeft.
16 januari 2017 17:16
Nee Geraint, Sagan heeft zijn imago perfect onder controle. GvK heeft zijn IQ niet zo onder controle
16 januari 2017 17:22
Je kan hem er maar beter bij hebben.
Geweldige renner, met goede uitstraling, goed voor de PR van bijv. de sponsoren, net zoals het geval is bij Boonen. Als m weer terug begint te winnen, zit er een mooie toekomst bij Wanty in voor hem. GVK is in mijn ogen ook een enorm geschikte renner voor deze ploeg, net als Dehaes.
Hij heeft veel ervaring op gedaan bij Quickstep, volgens mij zelfs al in het jaar van Boonen->2012
16 januari 2017 17:27
Guillaume is in elk geval overtuigd van eigen kunnen. Mooi als hij het kan waarmaken dit voorjaar. Zou mooi zijn wanneer Wanty de AGR stunt van dit jaar in de een of andere (semi) klassieker zou kunnen herhalen.
16 januari 2017 18:08
Goede keuze waarschijnlijk en kopman, om nu voor Lars Boom te moeten gaan knechten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.