LottoNL-Jumbo ziet kansen voor Hofland in Yorkshire
dinsdag 28 april 2015 om 15:44

LottoNL-Jumbo ziet kansen voor Hofland in Yorkshire

LottoNL-Jumbo staat komende vrijdag met zes Nederlanders aan de start van de Tour de Yorkshire. Moreno Hofland is bij de WorldTour-formatie de meest vooruitgeschoven pion met het oog op dagzeges. “Ik ben benieuwd naar hoe het gaat”, aldus de 23-jarige renner.

Hofland kijkt erg uit naar de nieuwe wedstrijd in Groot-Brittannië. “Dit is één van de eerste koersen sinds lange tijd die me echt goed ligt”, zegt de sprinter in een persbericht. “Ik heb er dan ook heel veel zin in. Mijn conditie is goed, daar zal het niet aan liggen. Aan de andere kant heb ik al een tijdje geen massasprints meer gereden. Ik ben benieuwd naar hoe het gaat.”

Het is voor onder meer Steven Kruijswijk en Hofland de laatste wedstrijd in de aanloop naar de Giro d’Italia. “De Tour de Yorkshire is zo een ideale voorbereiding op de Giro, beter dan de zware en zwaar bezette Tour de Romandië”, geeft Nico Verhoeven aan.

Voor het klassement heeft de ploegleider niet echt een bepaalde verwachting. “We gaan wel koersen om te winnen, maar er staat geen druk op de renners. Steven kan een goed klassement rijden, maar de andere renners krijgen ook de kans om daarvoor te gaan. Het is interessant om te zien hoe jongens als Nick van der Lijke en Timo Roosen daarmee omgaan.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Tour de Yorkshire 2015 (1-3 mei)
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Barry Markus
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
28 april 2015 15:51
Oftewel geen kopman? weer... zet dan tenminste gewoon duidelijk in op de sprints van hofland...
28 april 2015 15:51
Beetje vertrouwen opdoen kan geen kwaad nee. Weet niet of hij tegen Enger, Zabel, Von Hoff, Martinez, Swift, Pelucchi, Kittel en Looij opkan.. Anders heeft hij wel een mooie kans op ritwinst.
28 april 2015 16:10
Wat een flut-cultuur bij Lotto-Jumbo. Geen verwachting uitspreken, als een stel angsthazen koersen. Geef toch eens aan dat je een etappe moet winnen en een klassement. Wat een slap gedoe. Een type Jan Raas is wat ze nodig hebben, niet ploegleiders die alles met de mantel der liefde bedekken.
28 april 2015 16:12
Ideale voorbereiding op de giro?
28 april 2015 16:19
Waarom kan men al concluderen dat dit een betere voorbereidingswedstrijd voor de Giro is, als de eerste editie nog moet van start gaan?
28 april 2015 16:26
@koersmaniak
Aangezien elke editie van elke wedstrijd anders verloopt zou je volgens jouw principes nooit vooraf kunnen nadenken over welke wedstrijd geschikt is als voorbereidingswedstrijd.
28 april 2015 16:54
Vooral geen druk opleggen aangezien je nog niet gewonnen hebt
28 april 2015 17:10
Er is toch een duidelijk uitgesproken ambitie: dagsucces en geen druk op een klassement.
28 april 2015 17:14
Helemaal mee eens OudeKwaremont! Leg er maar eens druk op, voorlopig hebben ze vrijwel niks laten zien des te meer reden om de druk op te voeren. Niks de teugels laten vieren je moet ze aantrekken!

Ik snap niet dat er niks gebeurt binnen TLJ of althans niet voor de buitenwereld. Als management en anders wel als sponsor wil je toch dat de boel onder de loep word genomen na zo'n lang aanhoudende periode van bijna alleen maar teleurstellingen. In ieder geval iets anders dan de schouders ophalen en zeggen ja het zit ook niet mee hé en we verwachten ook niet zoveel van ons team want de renners moeten natuurlijk geen druk voelen...

Natuurlijk hebben ze ook veel pech en ziektes gehad maar waar komt dat dan door, onderzoek dat eens! Zijn de trainingsschema's wel in orde, is de voeding goed, gaan de renners teveel van de zon in de kou en weer terug. Volgens mij allemaal punten die ervoor kunnen zorgen dat een renner sneller ziek wordt. En wat kunnen we er vervolgens aan doen... Gewoonweg is iedereen wel in orde? Dat ze soms collectief uit het peloton worden gereden kan toch niet, zou je denken? Zelfde als met al het materiaal pech en lekke banden etc etc pleeg eens wat onderzoek. Misschien moet er in de staf iets veranderen en is er een bepaalde specialiteit nodig binnen het management en kan er zo een slag geslagen worden...

Kortom, DOE IETS @TLJ!!! Zo ik moest even mijn frustratie kwijt :P
28 april 2015 17:17
@Orakel, ja maar niet we rijden voor Hofland of we verwachten een eerste overwinning. Maar een ja we koersen om te winnen.... ja wie niet...?! Er komt geen kracht vanaf een beetje power zou niet misstaan.
28 april 2015 17:19
Hofland moet hier toch iets kunnen klaarspelen. Voor de sprints heeft hij met v.d. Lijke, Teunissen en Wagner jongens, die hem goed kunnen afzetten. Dus hopen, dat hij zich weer eens goed kan laten zien.
28 april 2015 17:20
Waarom dit voor met name Kruijswijk een ideale voorbereiding op de Giro zou zijn is mij een raadsel. Die jongen wordt juist beter van veel zware koersen, is keer op keer gebleken.

Maar goed, Verhoeven zal in z'n oneindige wijsheid wel weten wat hij doet.
28 april 2015 17:49
@tendam

Van zware koersen wordt je inderdaad beter, maar ik weet niet of de Ronde van Romandie een goede week voor de start van de Giro nu wel zo handig is. Waarom denk je dat Contador de Ronde van Romandie overslaat. Bovendien is Kruijswijk volgens mij net op hoogtestage geweest, dus daar zal echt wel over nagedacht zijn, wees daar maar niet ongerust over.
28 april 2015 17:58
@alsjewint
Zijn beste Giro reed hij na een tijdje in een hoogtetent te slapen, en vooral veel te koersen, waaronder Romandië. Ik zou zeggen, gewoon kopiëren die handel, want de standaard-aanpak van Delahaye is niet bepaald een garantie op succes.
28 april 2015 18:02
@OudeKwaremont
Toen Jan Raas ploegleider was stond er ook wel een iets beter team dan nu.
Het hele team stelt gewoon geen aap voor in vergelijking met de rest van de WT-teams.
Dan vind ik het ook niet vreemd als de verwachtingen niet enorm zijn.
28 april 2015 18:04
Koersen om te winnen? Om je dood te schamen. Doen ze dus in andere koersen niet? De paniek is totaal toegeslagen daar.
28 april 2015 18:10
Hopelijk gaan ze van die hatelijke 0 af....
28 april 2015 18:16
@Marakus: Uhh, als je de berichtgeving de afgelopen dagen heb gevolgd dan zou je gelezen kunnen hebben dat ze al die zaken inderdaad gaan onderzoeken. Ze gaan onderzoeken waarom er zoveel zieken waren. Ze gaan onderzoeken waarom ze er niet stonden in de periode waarin ze er wilden staan. Ze gaan onderzoeken waarom bepaalde renner niet in vorm waren.
28 april 2015 19:07
Waarschijnlijk zijn zij ziek , zwak of misselijk hebben zij weer een excuus
28 april 2015 19:09
@TheArt, nou mooi zou tijd worden! Laatste paar dagen minder berichtgeving gelezen dan gebruikelijk dus kennelijk gemist. Wanneer en waar hebben ze dat aangegeven dan?
28 april 2015 19:46
Hofland moet de eerste overwinning voorTLJ binnenhalen! Leg er vooral geen druk op, want dan kan hij zomaar weer eens tegen pech aanlopen of iets anders op zijn pad tegenkomen.
Hopelijk is Kittel nog geen 100%, anders wordt het toch een zware kluif in de massasprints.
28 april 2015 19:58
Nounou, ze doen het nog altijd beter dan Garmin. Beetje respect hea.. :p
28 april 2015 20:25
Ik snap natuurlijk waarom jullie zo zeiken, maar het is wel erg makkelijk...
28 april 2015 20:33
Jammer dat Kruijswijk niet in Romandië rijdt. Hadden Gesink en hij elkaar een beetje kunnen inspireren door redelijk mee te doen in de bergen.
28 april 2015 20:42
Hopen dat ze nou is winnen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.