LottoNL-Jumbo zonder resultaat in Milaan-San Remo
Jos van Emden eindigde als 22ste - foto: Sirotti (archief)
zondag 19 maart 2017 om 08:17

LottoNL-Jumbo zonder resultaat in Milaan-San Remo

LottoNL-Jumbo was nagenoeg onzichtbaar in Milaan-San Remo. De enige WorldTour-ploeg uit ons land leverde met Jos van Emden (22ste) wel de beste Nederlander af. Van thuisrijder Enrico Battaglin werd in de finale nog het meest verwacht. “Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten”, zegt ploegleider Addy Engels na afloop in het persbericht.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hadden zeker geen topfavoriet, maar je hoopt dan wel op een mooi resultaat voor Juan José Lobato of Battaglin”, legt Engels uit. “Uiteindelijk komen we met drie man in de eerste groep over de Poggio. Voor Bram Tankink en Jos van Emden was dat een positieve verrassing. Dat Battaglin erbij zou zitten hadden we wel verwacht. Met behulp van zijn ploeggenoten had hij een mooie kans op een goed resultaat. Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten.”

Engels ziet wel een goede ontwikkeling voor de aanstaande klassiekerperiode. “Van Emden en Tankink zijn boven zichzelf uitgestegen. Bram heeft zoiets wel vaker gedaan, maar na Parijs-Nice was het een vraagteken hoe zijn rug het zou houden. Jos rijdt al heel wat jaren rond en dit is de eerste keer dat hij in de eerste groep naar de finish rijdt. Dat is hoopgevend voor de wedstrijden die komen. Helaas hebben we het nu over Milaan-San Remo en daar hebben we vandaag geen resultaat behaald.”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2017 11:54
@Koel
Kruijswijk kan dit werk {MSR} niet; dan moet Roglic dit wel kunnen?
Ik vond 't al apart, dat hij in de MSR werd opgesteld. Roglic is prima in rondjes met een tijdrit.
19 maart 2017 14:51
kelderfan - 19 maart 2017 om 11:54
Dat is natuurlijk zo, als Kruijswijk het niet kan, kan Roglic het ook niet, geen idee waarom niet, maar het is wel logisch.....
Even serieus...de achtervolgende groep die op 5 sec. strandt is bijna 50 man sterk, met daarbij ook Tankink en v. Emden...
19 maart 2017 14:59
Waarom kun je verwachten dat Roglic deze afstand goed aan kan en er dus in de finale aan blijft hangen?
19 maart 2017 15:06
Zeer triest
19 maart 2017 15:10
vlek - 19 maart 2017 om 14:59
Omdat hij een van de twee kopmannen was misschien...?
19 maart 2017 15:27
Werkt dat zo? Dat laat verder geen ruimte voor een eigen voorbehoud?
19 maart 2017 15:42
vlek - 19 maart 2017 om 15:27
Je bent een vrij mens, ga gerust je gang.
19 maart 2017 20:10
Jos groeit nog steeds als renner. Mooi om te zien.
19 maart 2017 22:08
Laten we het erop houden dat iedereen bij TLJ weer "tevreden" is. Tankink en Van Emden moeten de eer redden , hoeveel triester kan de balans zijn? Waarom durft niemand ook vandaag op deze TLJ-site te zeggen dat er van TLJ dit seizoen helemaal niets te verwachten valt. Als je ook gisteren weer zag hoe de ploeg in de slotfase compleet door het ijs zakt, terwijl de zware Vlaamse wedstrijden nog moeten komen, is de conclusie volgens mij gerechtvaardigd dat het zwakke voorbije seizoen de komende maanden alleen nog maar een slechter resultaat te zien gaat geven. En natuurlijk zijn ook na MSR hier de exscuses weer niet van de lucht: nu is het de afstand die weer een negatieve rol speelt. Helaas fans van TLJ: ook in MSR en de komende klassiekers zal het gaan om een tekort aan kwaliteit !
19 maart 2017 22:18
Wanneer je vorig seizoen een zwak seizoen vond, dan leef je nog met wat te hoge verwachtingen. Gezien de kwaliteit die ze in huis kunnen halen, was dat gewoon een redelijk seizoen. Maar misschien overschat jij de kwaliteiten van deze ploeg? Dan kan ik me voorstellen dat je 2016 een zwak jaar vond.
20 maart 2017 01:04
We zijn pas in maart, er kan nog van alles gebeuren. Kruuswieck kan een mooie Giro rijden,, Roglic heeft zich al goed van voren laten zien, Groenewege wordt sterker. Hoewel tlj niet mijn team is, vind ik het toch iets te voorbarig om deze conclusie te trekken.
20 maart 2017 09:19
@Sooike
Daar hebben we jou toch voor.
20 maart 2017 10:17
Dit is de klassieker met de meeste concurrentie tussen typen renners, als je ziet wie er hier wegspringt en in de eerste groep eindigt. Niet gek dat Van Emden en Roglic vanwege hun conditie voorin meededen, maar dat is bijlange na niet genoeg natuurlijk; zelfs met een Degenkolb of Kristoff redde je het dit jaar niet. De drie sterksten reden voorop.
20 maart 2017 13:36
Alweer een prestatie waar je niet blij om wordt, maar anderzijds is dit het resultaat dat je vooraf had Mogen verwachten. In de Napoleon Games cup kan deze ploeg mooie dingen laten zien, maar in de echte (semi)-klassiekers zullen ze telkenmale tekort schieten.
21 maart 2017 14:53
Van Emden heeft volgens mij de fysiek om goed te worden in het Vlaamse werk. Verder hebben ze de focus in de ploeg verlegd, anders laat je Vanmarcke niet gaan en neem je risico-factor Boom niet terug.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.