Louis Meintjes richt zijn vizier weer op de Tour

dinsdag 26 februari 2019 om 15:06
Louis Meintjes richt zijn vizier weer op de Tour

Louis Meintjes kende een bijzonder moeilijk 2018, maar de Zuid-Afrikaan hoopt dit seizoen weer te schitteren. De 27-jarige klimmer richt zich opnieuw op de Tour de France. “Dat is wel het plan”, zo vertelt hij aan Cyclingnews. “Ik hoop het in de Tour echt goed te doen.” Meintjes werd eerder al twee keer achtste in de Franse ronde.

De klimmer richtte zich vorig jaar nog op de Giro d’Italia en de Vuelta a España. In beide grote rondes kon de kopman van Dimension Data geen potten breken. Sterker nog: hij stelde in beide rittenkoersen zwaar teleur. De hoogste eindklassering van Meintjes in 2018 was een negende plaats in de Ronde van Burgos.

Volgens zijn werkgever lag het vooral aan een té ambitieuze voorbereiding. “Het werd allemaal té extreem. Hij had het seizoen rustiger moeten beginnen. We gaven Louis geen tijd om te herstellen”, zo stak directeur Rolf Aldag eerder de hand in eigen boezem.

Te ambitieus 
Volgens Meintjes zit er een kern van waarheid in het verhaal van Aldag. “Wellicht ben ik iets te ambitieus aan het seizoen begonnen. Ik was nerveus, aangezien ik nog nooit de Giro had gereden. Ik wilde wellicht al te vroeg in vorm zijn. Het was een zeer frustrerende periode.”

De frêle klimmer – die op dit moment actief is in de UAE Tour – voelt zich nu weer goed. “Ik ben blij dat ik weer kan beginnen, al weet ik nog niet waar ik sta ten opzichte van de concurrentie.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.