Louis Meintjes strandt op tweede plek op Alpe d’Huez: “Nog steeds mooi”
foto: Cor Vos
donderdag 14 juli 2022 om 19:40

Louis Meintjes strandt op tweede plek op Alpe d’Huez: “Nog steeds mooi”

Louis Meintjes behoorde tot de beste klimmers tijdens de beklimming van de mythische Alpe d’Huez in de twaalfde etappe van de Tour de France. De Zuid-Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert eindigde uiteindelijk op plaats twee, op 48 seconden van ritwinnaar Tom Pidcock. “Een rit in de Tour winnen blijft het grootste doel voor onze ploeg.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben eigenlijk niet echt teleurgesteld nee. Ik ben tweede op een rit die eindigde op Alpe d’Huez, dat is toch niet zo slecht? Natuurlijk was winnen leuker geweest, zeker voor de ploeg. Een etappe winnen in de Ronde van Frankrijk blijft een van onze grootste doelen”, vertelde de klimmer na afloop in het flashinterview. “Pidcock had een duidelijk plan vandaag. Hij is een heel sterke renner, ik kan hem alleen maar proficiat wensen.”

Meintjes stijgt dankzij zijn prestatie drie plaatsjes in het algemeen klassement. “Ik heb een mooie etappe gereden en ik ben dichter gekomen in het algemeen klassement. Dat is heel leuk, zeker om dat op een speciale plaats als deze te doen”, verwees hij naar de Alpe d’Huez. Ten slotte voegde Meintjes er nog aan toe dat ze er bij Intermarché-Wanty-Gobert alles gaan proberen om een etappe te winnen in de Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.