Louis Meintjes wil volgend jaar programma rond Tour bouwen

maandag 21 oktober 2019 om 17:10
Louis Meintjes wil volgend jaar programma rond Tour bouwen

foto: Cor Vos (archief)

Louis Meintjes (27) wil zich na een teleurstellend seizoen revancheren in 2020. De Zuid-Afrikaanse klimmer gaat dat doen door zijn programma rondom de Tour de France te bouwen. “Het klinkt als een best wel goed parcours”, zegt Meintjes tegen Cyclingnews over het traject voor klimmers.

“Ik denk dat het opnieuw de Tour wordt. Ik zal waarschijnlijk daar weer omheen bouwen. Ook wil ik mijn seizoen wat later beginnen, omdat ik momenteel nog in China ben”, aldus de klimmer, die een ongelukkig 2019 afsluit in de Tour of Guangxi.

Mentaal zwaar
“Het was zeker geen geweldig jaar”, blikt Meintjes terug. “Ik had een zeer harde val in Parijs-Nice en daarna weer in de Tour of California. Dus het was zaak om in de goede vorm te komen en daarna moest ik weer helemaal van voren beginnen. Beide keren moest ik zeker drie weken van de fiets blijven. Er waren wel wat goede dingen dit jaar, dus dat is fijn.” Daarmee doelt de coureur van Dimension Data op het uitrijden van de Vuelta a España.

Toch is Meintjes blij als de Tour of Guangxi erop zit. “Ik kijk uit naar het offseason. Dat is niet omdat ik veel wedstrijddagen heb gehad dit jaar, maar mentaal was het heel belastend. Je werkt heel hard om terug te keren en dan word je weer teleurgesteld. Hopelijk kan ik nu weer beginnen en plannen maken”, legt hij uit. Het contract van Meintjes bij Dimension Data, dat volgend jaar Team NTT wordt, loopt eind 2020 af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.