Louis Vervaeke: “Ik hoop bij Alpecin-Fenix mijn carrière te herlanceren”

Door , dinsdag 7 januari 2020 om 13:15

Op papier is het een stapje terug, geeft Louis Vervaeke toe. Hij transfereerde deze winter van Team Sunweb naar Alpecin-Fenix. Maar in werkelijkheid merkt de 26-jarige Oost-Vlaming weinig van een overgang van de WorldTour naar een ProTeam. “In vergelijking met een aantal WorldTour-teams, is het hier professioneler”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Openstaande rekening
Vervaeke – die naar de profs overkwam als een groot talent voor het rondewerk – is gebrand om zich in een vrije rol te laten zien komend jaar. “Na een goed begin, heb ik me bij Lotto Soudal een beetje overtraind. Bij Team Sunweb dacht ik vervolgens de juiste structuur te vinden. Dat was ook wel deels zo, om op een deftig niveau terug te keren. Maar daar werd ik geconfronteerd dat er weinig geloof was vanuit de ploeg. Ik had daardoor vooral een dienende rol voor Tom Dumoulin en Michael Matthews. Dat deed ik overigens graag, want dat zijn twee grote kampioenen.”

Persoonlijke doelen nastreven zat er voor hem bij de Duitse ploeg niet in. “Daarom ben ik overgestapt naar Alpecin-Fenix, om mijn carrière echt te herlanceren”, legt hij uit. “En om dat label van talent te justificeren. Qua persoonlijke ruimte en koersvrijheid zie ik het juist eerder als een stap vooruit. Op het trainingskamp ging het er professioneler aan toe dan bij veel WorldTour-teams. Oké, je hebt een beperkter wedstrijdprogramma en je moet een beetje gokken op wildcards. Maar wat de ploegleiding achter de schermen doet, is hetgeen dat telt.”

Vervaeke aan de zijde van Tom Dumoulin – foto: Cor Vos

‘Als we de Vuelta rijden, is dat mijn hoofddoel’
Vervaeke maakt zichzelf geen illusies voor de eendagskoersen, waarin Mathieu van der Poel de onomstreden kopman is. “Maar ik denk dat ik meer klimmer ben dan hij is. In rittenkoersen zoals de Ronde van Catalonië (waarvoor het team een wildcard kreeg, red.) kan ik voor een goed klassement gaan. Met de ploeg is de afspraak gemaakt dat ik daar de ruimte voor krijg en dat is een kans die ik met beide handen wil aangrijpen. Dat ik een van de weinige klimmers ben, geeft me de ruimte om me te herontdekken en mijn talent terug tot uiting te brengen.”

In het najaar hoopt Alpecin-Fenix aanwezig te zijn in de Ronde van Spanje. Als de ploeg een wildcard krijgt, ambieert Vervaeke daar in topconditie te starten. “Als we de Vuelta rijden, is dat een van de grootste doelen van mijn jaar”, geeft hij mee. “Ik ben ervan overtuigd dat ik nog altijd een goed klassement kan rijden. In de testen die we al gedaan hebben deze winter, ben ik duidelijk veel beter dan de vorige twee jaar. Een heel groot verschil. Ik denk dat ik terug op het niveau zit van voor mijn crash bij Lotto Soudal. Ik hoop dat te bevestigen in wedstrijden.”


Interviews presentatie Alpecin-Fenix


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.