Louis Vervaeke tot 2017 bij Lotto Soudal
foto: Sirotti
maandag 2 november 2015 om 13:29

Louis Vervaeke tot 2017 bij Lotto Soudal

Lotto Soudal heeft het contract van Louis Vervaeke verlengd met één jaar . De 21-jarige Belg is daardoor tot minstens eind 2017 aan de ploeg verbonden, zo meldt het Belgische WorldTour-team vandaag.

“Deze contractverlenging is een blijk van vertrouwen en geeft me extra motivatie om de winter in te gaan”, zegt Vervaeke. “Mijn debuutjaar had ik graag anders gezien. Door valpartijen en tegenslagen kon ik nooit in optimale conditie de wedstrijden aanvatten. Voor mij was dat zeer moeilijk, gezien ik graag overal goed wil presteren. In totaal ben ik zeven keer ten val gekomen, de ene keer met zwaardere gevolgen dan de andere keer.”

Vervaeke maakte zijn profdebuut in juli vorig jaar. 2015, zijn eerste volledig seizoen als prof, was een lastig jaar voor de Belg. Vervaeke moest meermaals afrekenen met tegenslagen door verschillende valpartijen. “Gedurende het hele seizoen was het zoeken naar de goede conditie en ook mijn eerste grote ronde, de Giro, verliep niet zoals ik wou. Door een mislukt voorjaar stond ik niet met de gewenste conditie aan de start en dat was frustrerend. In mijn belofteperiode bewees ik dat het rondewerk mij perfect ligt. Door een mindere conditie kon ik mij niet tonen als ronderenner, daarom was de Giro een lange lijdensweg.” Hij verliet de Ronde van Italië uiteindelijk in de zestiende rit.

“Ik heb mezelf beter leren kennen en heb dingen geleerd die mij in de toekomst zeker verder zullen helpen. Als de tegenslagen volgend seizoen wegblijven, dan hoop ik te laten zien wat ik écht in mijn mars heb.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
2 november 2015 17:15
Hopelijk blijft hij volgend seizoen verlost van pech en kan hij zijn ontwikkeling verder zetten.
Programma met rondes als Tirenno, Catalonie, Romandie en Giro lijkt me mooi
2 november 2015 21:15
Van deze jongen krijg ik dezelfde vibes als bij VDB,gaat grootse dingen laten zien. De nieuwe Tourhoop.
2 november 2015 21:16
Bron; resultaten en van horen zeggen.
2 november 2015 21:34
Leuke renner die zichzelf goed getest heeft hier en daar afgelopen seizoen. Vallen komt in zo'n 'doordrukfase' ook wat vaker voor. Wat voor renner het precies gaat worden weet ik nog niet maar de wil is er zeker en daar begint het mee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.