Lovassy verslaat medevluchters in ochtendetappe Hongarije
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2019 om 13:36

Lovassy verslaat medevluchters in ochtendetappe Hongarije

De Hongaarse wielerfans hebben een reden om een feestje te vieren. De ochtendetappe in de Ronde van Hongarije is namelijk gewonnen door thuisfavoriet Krisztián Lovassy. De 30-jarige renner versloeg zijn drie medevluchters in de straten van Tiszafüred. Vanmiddag is er nog een korte en vlakke etappe naar Hajdúszoboszló.

Lovassy, Stanislaw Aniolkowski, Gašper Katrašnik en Jakub Otruba waren geen gevaar voor leider Krists Neilands, en dus kregen de vier avonturiers een vrijgeleide van het peloton. Ze mochten uiteindelijk om de zege strijden in Tiszafüred. Het was uiteindelijk Lovassy die als winnaar uit de bus kwam.

Voor de 30-jarige renner uit Boedapest is het zijn eerste zege in de Ronde van Hongarije. Lovassy werd in zijn carrière al drie keer nationaal kampioen. In 2013 en 2017 wist hij zich te kronen tot nationaal wegkampioen, terwijl hij in 2015 de beste tijdrijder van zijn land was.

De voor Israel Cycling Academy uitkomende Neilands kende een niet al te stressvolle dag en blijft dus leider. Hij heeft nog altijd een voorsprong van ruim één minuut op Manuel Belletti en Louis Bendixen. Vanmiddag moet Neilands opnieuw zijn rugnummer opspelden voor een 69,8 kilometer lange etappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.