Luca Paolini verlengt contract bij Katusha
Luca Paolini dit jaar aan het feest in Gent-Wevelgem - Foto:Sirotti
dinsdag 26 mei 2015 om 08:50

Luca Paolini verlengt contract bij Katusha

Luca Paolini plakt er nog een jaartje aan vast. De inmiddels 38-jarige renner liet in het voorjaar zien dat hij nog niet versleten is met onder meer een overwinning in Gent-Wevelgem. De Italiaan heeft zijn contract met zijn huidige werkgever Katusha met een jaar verlengd. 

“In de voorjaarsklassieker heb ik laten zien dat ik nog steeds een rol kan spelen in deze sport”, zegt Paolini in een persbericht van zijn ploeg. “Ik heb het gevoel dat ik nog steeds van nut kan zijn voor kopman Alexander Kristoff, eigen resultaten kan behalen en jonge renners kan helpen in hun ontwikkeling. Ik heb gelijk ja gezegd toen het management me een nieuw contract aanbood.”

“Zonder twijfel is Luca een fantastische renner die erg gerespecteerd wordt in het peloton”, vertelt ploegleider Viacheslav Ekimov verheugd. “Hij is verschillende keren een beslissende factor geweest om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Ik ben erg blij dat hij bijgetekend heeft, hij heeft zijn laatste woord nog niet gesproken in het wielrennen.”

Voor Paolini in dienst trad bij Katusha in 2011 reed hij ook al bij Quickstep, Liquigas en Aqua & Sapone. Naast Gent-Wevelgem won hij onder meer de Omloop Het Nieuwsblad (2013), de Brabantse Pijl (2004) en ritten in de Giro d’Italia (2013) en Vuelta a España (2006).

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2015 08:53
Tsja...
26 mei 2015 09:09
Hij is gewoon nog steeds erg sterk en ook slim. Gewoon doorgaan tot je lichaam zegt dat je moet stoppen.
26 mei 2015 10:53
1 van me favoriete renners, perfecte knecht en zelf ook in staat om veel te winne
26 mei 2015 12:27
Als je ziet hoe hij nog van cruciale waarde is voor Kristoff in San Remo, nog één van zijn mooiste overwinningen pakt in een fantastische Gent-Wevelgem en er blijkbaar nog zin in heeft zou je gek moeten zijn om het niet te doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.