Luca Paolini wil aanvallen in Ronde van Vlaanderen
dinsdag 1 april 2014 om 18:37

Luca Paolini wil aanvallen in Ronde van Vlaanderen

Luca Paolini

foto: Sirotti

Luca Paolini is van plan er aanstaande zondag een aantrekkelijke Ronde van Vlaanderen van te maken. De Italiaanse routinier vertelt aan Cyclingnews dan hij aan het broeden is op een plan om ergens onderweg ten aanval te gaan. “Nadat ik het parcours bekeken heb, heb ik twee dagen om te piekeren over waar ik aan ga vallen,” vertelt Paolini.

“Op die manier heb ik op voorhand een film in mijn hoofd over wat ik wil gaan doen. Maar op zondag zullen we zien hoe de wedstrijd zal verlopen. Er zijn altijd onvoorziene factoren. Je moet ook altijd nog maar even afwachten hoe de benen op zondag voelen”, legt hij uit.

De bebaarde renner van Katusha had een groot aandeel in de zege van zijn ploeggenoot Alexander Kristoff in Milaan-San Remo. De Italiaan beseft dat hij aanstaande zondag zal moeten aanvallen om kans te maken. “Dit jaar is het parcours weer een beetje anders, dus er is misschien een kans om weg te geraken in een kleine groep,” denkt hij. “We zullen een manier moeten vinden om de grote namen te verrassen. Wanneer je wacht op het moment dat zij gaan aanvallen, dan heb je de wedstrijd al verloren. Ze zijn simpelweg te sterk, dus je zal iets moeten verzinnen,” stelt hij vast.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.