Luca Paolini zegeviert verrassend in Omloop Het Nieuwsblad
zaterdag 23 februari 2013 om 16:32

Luca Paolini zegeviert verrassend in Omloop Het Nieuwsblad

Luca Paolini

foto: Sirotti

Luca Paolini heeft tijdens het de klassieke opener van het Europese wielerseizoen de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. Na een ijskoude koers was de 36-jarige renner van Team Katusha de beste voor een sterke Stijn Vandenbergh.

Na verschillende schermutselingen kregen negen renners de zege van het peloton. Preben Van Hecke, Nico Sijmens, Florian Vachon, Julien Fouchard, Gatis Smukulis, Cyril Lemoine, Jérôme Cousin, Zakkari Dempster en William Clarke kleurden de eerste uren van de wedstrijd.

In het peloton knapten Blanco Pro Cyling en Lotto-Belisol het werk op en hielden de vluchters binnen schot. Op de Taaienberg (de voorsprong van de vluchters was geslonken tot 1’30) was het Sebastian Langeveld die het peloton op een lint trok. Blanco was met een alerte Sep Vanmarcke en Maarten Wynants ook vooraan aanwezig.

Op de Eikenmolen haalde het peloton, onder aanvoering van Stijn Vandenbergh, de vluchters één voor één terug. Op de Haaghoek reed Sylvain Chavanel dan weg, die na de Leberg zijn achtervolgers kende: Bandiera, Paolini, Vandousselaere, Thomas, Garcia Etxegibel, Wynants, Roelandts, Vandenbergh, Van Avermaet en vroege vluchter Fouchard. Het pak achter deze achtervolgers leek verslagen.

Na de Paddestraat reageerde Vandenbergh op een versnelling van Garcia. Hij kletste over de Spanjaard en kreeg alleen Paolini mee. De achtervolgers keken even naar elkaar en de twee vooraan bouwde hun voorsprong langzaam op. De vogel was gevlogen.

In de aanloop naar de finish reden de twee voorop gestaag door richting de lijn. Op twee en een halve kilometer van de streep probeerde de Belg weg te geraken van de Italiaan, maar Paolini gaf geen kick. Vervolgens was de ervaren Katusha-renner de snelste in de sprint.

Omloop Het Nieuwsblad 2013
1. Luca Paolini (Italië/Team Katusha) in 4u52m16s
2. Stijn Vandenbergh (België/Omega Pharma-Quick Step)
3. Sven Vandousseleare (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
4. Geraint Thomas (Groot-Brittannië/Team Sky)
5. Greg van Avermaet (België/BMC Racing Team)
6. Marco Bandiera (Italië/IAM Cyling)
7. Sylvain Chavanel (Frankrijk/Omega Pharma-Quick Step)
8. Jürgen Roelandts (België/Lotto-Belisol)
9. Maarten Wynants (België/Blanco Pro Cyling)
10. Egoitz Garcia Etxegibel (Spanje/Cofidis)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.