Enkel wat hechtingen voor Lucas Hamilton na val over vangrail in Baskenland
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 9 april 2022 om 07:37

Enkel wat hechtingen voor Lucas Hamilton na val over vangrail in Baskenland

Voor Lucas Hamilton is de Ronde van het Baskenland voorbij. In de zware vijfde etappe maakte de Australiër van BikeExchange-Jayco deel uit van een ontsnapping, tot hij in de afdaling van de derde berg van de dag een bocht miste en over de vangrail duikelde.

Hamilton maakte in de vijfde etappe deel uit van de kopgroep die in het tweede wedstrijduur tot stand was gekomen. Maar in de afdaling van de Gontzagaraigana viel de Australiër letterlijk van voren weg. Hij schatte een bocht verkeerd in en duikelde over de vangrail. Met hulp van de staf van zijn ploeg kon hij terug over de vangrail klimmen, maar verder rijden ging niet meer.

Daarmee voegde Hamilton zich ongewild in een lange lijst met uitvallers. Sergio Higuita (BORA-hansgrohe), Jan Maas (BikeExchange-Jayco), Pierre Latour (TotalEnergies), Théo Delacroix (Wanty), Mark Donovan, Florian Stork (DSM), Julen Amezqueta (Caja Rural), Sebastian Berwick (Israel-Premier Tech) en Simon Pellaud (Trek-Segafredo) gingen niet meer van start.

Onderweg gaven onder anderen Victor Verschaeve (Lotto Soudal), Kobe Goossens (Wanty), Milan Vader (Jumbo-Visma) en Andre Carvalho (Cofidis) op.

Update – zaterdag 07.36 uur

Lucas Hamilton maakt het goed na zijn val in de Ronde van het Baskenland, laat zijn team BikeExchange-Jayco op haar sociale media weten. De Australiër werd gisteren uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, waar de schade beperkt bleek te zijn. Hij had enkel wat hechtingen nodig voor een kleine wond op zijn gezicht.

“Na zijn val in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland is Lucas naar het ziekenhuis gebracht voor een controle, als voorzorgsmaatregel”, begint het bericht. “Gelukkig is hij in orde, los van dat hij enkele hechtingen nodig had voor een kleine gezichtswond. Beterschap, Lucas!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.