Lucas Hamilton verlengt bij Mitchelton-Scott en krijgt rol als kopman

donderdag 5 november 2020 om 10:11
Lucas Hamilton verlengt bij Mitchelton-Scott en krijgt rol als kopman

foto: LaPresse

Lucas Hamilton is de komende jaren een van de kopmannen van Mitchelton-Scott. Dat heeft de Australische formatie bekendgemaakt, tegelijk met het nieuws dat de 24-jarige Hamilton zijn contract tot eind 2022 heeft verlengd.

Bij Mitchelton-Scott wordt de klimmer uit Australië gezien als opvolger van Adam Yates, die na dit seizoen vertrekt naar INEOS Grenadiers. “Ik vond het altijd leuk om met Adam te koersen en ik heb veel geleerd van de manier waarop hij rijdt”, zegt Hamilton. “Het is jammer dat hij weggaat, maar ik denk dat het ook deuren opent voor mij. Ik kan vaker de leidersrol op mij nemen en gaan voor grote uitslagen in grote wedstrijden.”

In de afgelopen Tirreno-Adriatico wist Hamilton voor het eerst een ritzege te boeken in de WorldTour. Daarnaast hielp hij Simon Yates (die wel blijft) daar aan de eindzege. De komende jaren krijgt hij zelf de kans. “De sport heeft dit jaar laten zien dat renners van mijn leeftijd, en nog jonger, al vaak winnen”, doelt Hamilton onder meer op groterondewinnaars Tadej Pogacar en Tao Geoghegan Hart.

“Dat geeft mij veel vertrouwen. Ik ken veel van die jongens en ik heb lang tegen ze gekoerst, dus ik kijk ernaar uit om het niveau te halen dat sommigen van hen al bereikt hebben”, zegt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair