Lucinda Brand aan het feest in de Giro Rosa
Foto: Sportfoto.nl (archief)
vrijdag 7 juli 2017 om 16:22

Lucinda Brand aan het feest in de Giro Rosa

Wederom Nederlands succes in de Giro Rosa: Lucinda Brand heeft de achtste etappe gewonnen. De renster van Sunweb nam de maat van Tetyana Riabchenko (Lensworld-Kuota) en Megan Guarnier (Boels-Dolmans). Het roze blijft om de schouders van Anna van der Breggen (Boels-Dolmans).

Na twee snelle wedstrijduren zonder ver dragende ontsnappingen was Tetyana Riabchenko (Lensworld-Kuota) de eerste renster die een verschil van betekenis wist uit te bouwen. De Oekraïense begon alleen aan de lastige beklimming van de Cuccaro Vetere (tweede categorie). De Nederlandse Lucinda Brand (Sunweb) trok op de beklimming zelf in de achtervolging en ging in de afdaling op en over Riabchenko.

In de achtergrond won Megan Guarnier (Boels-Dolmans) de sprint van de groep der favorieten. Het roze blijft om de schouders van haar ploeggenote Anna van der Breggen. De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2017 17:05
Mooie prestatie van Brand. In het AK uiteindelijk niet veel gebeurd al zullen we beelden moeten afwachten om te zien of ze het toch niet geprobeerd hebben.
7 juli 2017 18:12
Brand schuift natuurlijk (ook) wel een aardig stukje op in het AK. Dus er is zeker wel iets gebeurd in het AK. Maar de top 4 wijzigt niet in vergelijking met gisteren.
8 juli 2017 10:07
Waarom hier geen actuele foto van Lucinda? Aandacht voor het vrouwenwielrennen blijft minimaal, ook hier op Wielerflits.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.