Lucinda Brand begint veldritseizoen met winst in Niel

maandag 11 november 2019 om 14:32
Lucinda Brand begint veldritseizoen met winst in Niel

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft in Niel met overmacht de eerste veldrit van haar seizoen gewonnen. De kersverse kopvrouw van Telenet-Baloise wist in de voorlaatste ronde afstand te nemen van Katie Compton, een voorsprong die ze niet meer weggaf in de slotfase. De derde plaats in de Jaarmarktcross ging naar Marion Norbert Riberolle.

Sterk begin
Lucinda Brand ging furieus van start in haar eerste veldrit van dit seizoen. De Nederlandse kampioene schoot uit de startblokken en zorgde direct voor grote verschillen in de eerste ronde. Marion Norbert Riberolle wist kort daarna de aansluiting te vinden.

De Franse belofte Riberolle was een van de deelneemsters die na het EK van zondag de oversteek had gemaakt naar Niel. Ondertussen had Katie Compton de aansluiting gevonden bij de twee leidsters. Een nieuwe versnelling van Brand zorgde dat alleen de Amerikaanse in haar wiel kon blijven.

foto: Cor Vos

Amerikaanse concurrente
Compton bood voldoende tegenstand, maar zat ook regelmatig op het elastiek bij Brand. Voor de Nederlandse was deze Jaarmarktcross bijzonder omdat het haar debuut was bij Telenet-Baloise, de crossploeg van manager Sven Nys. In haar kenmerkende stijl wist ze in de tweede helft van de cross steeds meer afstand te nemen van Compton.

Met twaalf seconden voorsprong ging Brand de modderige slotronde in, maar een deel van die voorgift leverde ze in door een fietswissel. In een sterke passage door de zandstrook liep Brand weer uit, waarna ze zonder problemen de overwinning kon grijpen. De strijd om de derde plaats werd uiteindelijk gewonnen door Riberolle, die ondanks pech Kim Van de Steene en Ellen Van Loy voorbleef.

Jaarmarktcross Niel 2019
Uitslag elite vrouwen

1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-us Katie Compton op 12s
3. flag-fr Marion Norbert Riberolle op 1m11s
4. flag-be Kim Van de Steene op 1m22s
5. flag-be Ellen Van Loy op 1m42s

6. flag-be Alicia Franck
7. flag-nl Thalita de Jong
8. flag-be Suzanne Verhoeven
9. flag-nl Pauliena Rooijakkers
10. flag-be Karen Verhestraeten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.