Lucinda Brand: “Dit geeft vertrouwen voor volgende week, zeker”

zondag 27 januari 2019 om 15:01
Lucinda Brand: “Dit geeft vertrouwen voor volgende week, zeker”

foto: Cor Vos

Interview

Voor Lucinda Brand kon de generale repetitie voor het WK niet beter verlopen. In de modder van Hoogerheide voelde ze zich duidelijk in haar sas en ploeterde naar de overwinning. Daarmee bevestigde ze haar favorietenstatus voor de mondiale titelstrijd, die volgende week in het Deense Bogense op het programma staat.

De eerste halve ronde ging nog niet als ze wilde, zei ze na afloop. Maar toen ze eenmaal meer ruimte kreeg om haar eigen lijnen te rijden, kon ze haar krachten goed kwijt. Ze beschouwde haar optreden niet echt als een boodschap aan de concurrentie, “maar het is natuurlijk wel erg mooi dat als je je goed voelt, je dat kunt uitbuiten. Dit geeft zeker vertrouwen voor volgende week.”

Tijdens het WK hoopt ze op een zwaar parcours”, vertelde ze aan WielerFlits. “Maar ik weet niet of dat het daar ook zo gaat zijn. Het ligt ook heel erg aan de weersomstandigheden, dus dat wordt even afwachten deze week.” Conditioneel voelde ze zich vandaag echt top. “Ik voelde me heel sterk en uitgerust, ondanks veel uren van harde training. Dat is dus wel mooi natuurlijk.”

Of ze volgende week dan ook de status van kopvrouw mag opeisen, kon ze niet zeggen. “Dat weet ik niet. Maar ik ga er natuurlijk wel mijn zegje doen en daarna kijken we wel hoe we dat op een verstandige manier kunnen verdelen.” Ze vindt het niet erg als er ook een beetje tactiek bij komt kijken. “Dat vind ik wel mooi eigenlijk.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.