Lucinda Brand gaat koersen voor Trek-Segafredo en crossen bij Sven Nys
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 1 augustus 2019 om 08:14

Lucinda Brand gaat koersen voor Trek-Segafredo en crossen bij Sven Nys

Lucinda Brand maakt op 1 januari 2020 de overstap naar twee verschillende ploegen. De Nederlandse renster vertrekt bij Team Sunweb voor een transfer naar Trek-Segafredo én Telenet-Fidea. Bij de ene ploeg komt Brand uit op de weg, bij de andere ploeg in het veld.

Trek-Segafredo en Telenet-Fidea zijn allebei partners van fietsensponsor Trek Bikes. Brand tekent een contract voor twee jaar. “Om mijn ambities op de weg waar te maken, kies ik voor de transfer naar Trek-Segafredo”, zegt Brand. “Ik keek uit naar een ploeg met ambitie, professionele faciliteiten en voldoende ondersteuning. Ik krijg ook de vrijheid om mijn doelen te bereiken.”

Zo wil Brand volgend seizoen deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. “En direct na het crossseizoen wil ik in het voorjaar rijden tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Samen met mijn veldritwedstrijden, heb ik goede vooruitzichten voor 2020”, aldus de 30-jarige Brand. De laatste drie seizoenen reed ze voor Team Sunweb. Daarvoor kwam Brand uit voor Rabobank-Liv en de AA Drink-wielerploeg van Leontien van Moorsel.

Gecombineerde voorstel
Afgelopen veldritwinter boekte Brand drie wereldbekerzeges en pakte ze de Nederlandse titel. “Ik wil het blijven combineren met koersen op de weg. Dat laatste blijft nog wel mijn belangrijkste focus in het seizoen, maar het gecombineerde voorstel met Telenet-Fidea in de wintermaanden sprak me meteen aan”, legt Brand uit. Ze komt bij Telenet-Fidea te rijden onder de vleugels van teammanager Sven Nys.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.