zondag 9 juni 2024 om 09:00

Lucinda Brand wint ook op de weg: “Ik combineer nog Giro en Tour”

Video Lucinda Brand schreef zondag Dwars door het Hageland voor vrouwen op haar naam. Op de Citadel van Diest was te snel voor Thalita de Jong, Karlijn Swinkels en Mischa Bredewold. Nu maakt ze zich op voor de Giro d’Italia Women en Tour de France Femmes, vertelde ze na afloop bij WielerFlits.

“Ik denk dat het eigenlijk een heel tamme wedstrijd was”, begon Brand haar verhaal. “Er werd gereden om als eerste een strook op te draaien, maar vervolgens niets te doen. Dat vond ik persoonlijk wel heel jammer. Je kunt niet in je eentje de koers maken, dat is heel lastig. Ik moest wel wachten. Op een gegeven moment heb ik wel wat geprobeerd, maar ik had ook wel door dat ze niet met mij wilden doorrijden. De wind stond ook niet even uitnodigend om wat te proberen.”

“Op het laatste hebben we nog wel wat geprobeerd. We hebben Fleur (Moors, red.) ook proberen te laten wegrijden. Toen hadden we al gezegd dat ik voor de aankomst zou gaan, ook al had ik niet direct het idee: ik ga hier even winnen. Er waren natuurlijk nog wel rappe dames op een aankomst als deze. Ik heb mezelf dus wel verrast. Of de sprint op het randje was? Ik denk het niet. Thalita (de Jong, red.) kwam heel ver naar binnen, voor de bocht. Ik dacht: ik probeer gewoon door te rijden. Met zo’n bocht is het altijd lastig. Zij probeerde het natuurlijk ook dicht te gooien, maar dan is het gewoon wie het laatst remt.”

Giro en Tour
Voor Brand wacht na haar zege in het Hageland nog een ‘heel drukke’ periode op de weg. “Eerst heb je nog de kampioenschappen, daarna gaan we naar Thüringen (de LOTTO Thüringen Ladies Tour, red.) en de Giro. Dat zit heel kort op elkaar. Daarna ga ik gelijk op de hoogte voor de Tour de France Femmes.”

Het veldritseizoen is nog ver weg, maar vorige maand is wel de nieuwe kalender bekendgemaakt. Hoe kijkt Brand daar naar? Is het nu bijvoorbeeld mogelijk om alle Wereldbekers te rijden? “Alles is mogelijk als je wilt natuurlijk”, lachte ze. “De focus is veel meer op de Wereldbekers gekomen, dus in principe zou je ze allemaal moeten kunnen rijden. Maar ik heb het nog niet zodanig bekeken dat ik al een hele planning heb gecreëerd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.